Małopolskie - Luźne gadki w małopolsce.
albus_lupus - 27-10-2015, 18:34
Cześć wszystkim,
Nazywam się Krzysiek i jest to mój pierwszy post w tej grupie.
Ogólnie na razie to tylko czytam to co się dzieje w Krakowie i okolicach bo nie jestem jeszcze posiadaczem "diamentów".
Dodatkowo jestem jeszcze szczęśliwym posiadaczem Mondeo MK4 i Klubowiczem MKP lecz poważnie zastanawiam się nad przesiadką na Outlandera i możliwością dołączenia do społeczności Mitsumaniaków.
Przeglądając forum nie znalazłem nigdzie info (miejsca) gdzie można ewentualnie dopytać kogoś (ekspertów) o opinie na temat jakiegoś samochodu który znalazło się na ogłoszeniach.
Mam nieśmiałą prośbę o wstępną opinię dotyczącą pewnego ogłoszenia. Wiem, że ludzie z forum mają większe doświadczenie w samochodach danej marki jeżeli z nią żyją na co dzień.
Dokładnie chodzi mi o to ogłoszenie:
http://otomoto.pl/oferta/...html#30fb233324
Bardzo proszę o jakąś wstępną opinię na podstawie choć by zdjęć. Jeżeli ktoś zna historię, jakieś opinie to był bym wdzięczny.
Sam wiem jak ciężko kupić dobry, zadbany samochód w zalewie "szrotu" z zagranicy.
Tak samo wiem jak ciężko sprzedać dobry samochód, za odpowiednie pieniądze na polskim rynku.
Dziękuję za wyrozumiałość
sveno - 27-10-2015, 18:42
albus_lupus, tu masz odpowiedni dział:
http://forum.mitsumaniaki.pl/viewforum.php?f=143
witamy w naszych skromnych progach
telewizoor - 27-10-2015, 19:15
A może wybiera się ktoś dzisiaj na nocną jazdę po Krakowie?
albus_lupus - 28-10-2015, 05:40
sveno, wielkie dzięki.
Swoją droga zastanawiam się jak tego nie znalazłem ??
sveno - 28-10-2015, 06:52
telewizoor napisał/a: | A może wybiera się ktoś dzisiaj na nocną jazdę po Krakowie? | Policja napewno
albus_lupus, zdarza się.
tyku - 03-02-2016, 17:32
Odwiedziłem dzisiaj stolicę Małopolski i niestety zakręciłem się (z zamyślenia i dosłownie) na rondzie Grunwaldzkim. Z pasa do ruchu w lewo pojechałem prosto na centrum. Pytanie do obywateli Krakowa, czy z tego ronda przychodzą mandaty z monitoringu
Tak poza tym, przestrzegam przed kupnem samochodu użytkowanego na co dzień w Krakowie.
Pozdrowienia dla mitsumaniaków, których spotkałem w podróży po Krakowie.
Tomek - 03-02-2016, 19:20
tyku napisał/a: | Z pasa do ruchu w lewo pojechałem prosto na centrum. Pytanie do obywateli Krakowa, czy z tego ronda przychodzą mandaty z monitoringu |
nie
musieliby to monitorować live
ze zdjęć nie przyjdzie
tyku napisał/a: | Tak poza tym, przestrzegam przed kupnem samochodu użytkowanego na co dzień w Krakowie. |
czemu
tyku - 03-02-2016, 21:57
Ze względu na tragiczny stan nawierzchni dróg i stylu poruszania się po centrum miasta. Wytukłem dzisiaj tak lancera, że aż musiałem po powrocie się znieczulić.
Dzięki Tomek za pocieszenie.
gzesiolek - 04-02-2016, 00:33
tyku, bo po Krakowie to jezdzic trzeba umic... a nie narzekac
A tak na serio to korki moga nieco dac w kosc... a drogi sa przerozniaste, ale wg mnie to kwestia znajomosci gdzie co jest i na ktorej trzeba jechac spokojniej... bo ja tak mam jak np. pojade do klientow na slasku to raz po raz trafiam na jakas droge ktora mnie wytlucze na wszelkie sposoby
i patrzac na spalanie to raczej Twoj styl daje popalic w polaczeniu stylem jazdy po Krakowie
mietka - 04-02-2016, 12:43
Polecacie jakiegoś lakiernika w Krakowie lub okolicach?
tyku - 04-02-2016, 13:36
gzesiolek napisał/a: | i patrzac na spalanie to raczej Twoj styl daje popalic w polaczeniu stylem jazdy po Krakowie | Po Krakowie jeżdżę dwa razy w roku. Zazwyczaj Kraków omijam szerokim łukiem, tzn. obwodnicą. Teraz jeszcze śmigam na 18" zimówkach, a to jednak mało komfortowe.
Grzesiek, mazda 6 to nie lancer - dlatego nie narzekasz.
Spalanie to ja mam rewelacyjne, biorąc pod uwagę jak użytkuję lancerka.
mkm - 05-02-2016, 01:36
tyku napisał/a: | Odwiedziłem dzisiaj stolicę Małopolski |
Chyba "szpiegowałem" bo tak cichaczem, że odwiedzinami bym tego nie nazwał
Jakbyś miał odwiedzic to można było uprzedzić... wiesz... kamery byśmy powyłączali, ruch zamknęli, dziury zasypali...
marcink - 05-02-2016, 09:09
mkm napisał/a: | wiesz... kamery byśmy powyłączali, ruch zamknęli, dziury zasypali... |
...sernik upiekli
tyku - 05-02-2016, 10:58
mkm napisał/a: | Jakbyś miał odwiedzic to można było uprzedzić... wiesz... kamery byśmy powyłączali, ruch zamknęli, dziury zasypali... |
Następnym razem was uprzedzę.
Ile potrzebujecie czasu, aby zmodernizować infrastrukturę Krakowa marcink napisał/a: | ...sernik upiekli | Sernik chętnie skosztuję.
gzesiolek - 05-02-2016, 14:33
tyku napisał/a: | Grzesiek, mazda 6 to nie lancer - dlatego nie narzekasz.
Spalanie to ja mam rewelacyjne, biorąc pod uwagę jak użytkuję lancerka. |
No Mazda nieco bardziej komfortowa na zawiasie, plus na 19stkach ma wiecej gumy niz Lancer na 18stkach... no ale bym nie przesadzal z ta roznica...
Wiesz, ja mialem w Lancerze 1,5 6,7l/100km a teraz w Madzi (2.5 litra i automat) 8,3l/100km, wiec spalanie 10l to mam jak sobie z Mazda nieco poszaleje z lopatkami albo kickdownem wylecze jakiegos mlodego gniewnego z BMW...
Mam znajomego z Mazda taka jak moja ale w sedanie co ma srednie spalanie ok 11l/100km, ale on ma tendencje do przesadzania z predkosciami na autostradach... i jak ktos predkosc przelotowa ma zwykle ponad 180km/h to i takie spalanie nie dziwi...
Czyli co masz rzut beretem do grodu Kraka i sie pojawiasz tylko 2x do roku... trzeba Cie jakos zmotywowac... chocby sernikiem
|
|
|