To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Małopolskie - Luźne gadki w małopolsce.

albus_lupus - 27-10-2015, 18:34

Cześć wszystkim,

Nazywam się Krzysiek i jest to mój pierwszy post w tej grupie.
Ogólnie na razie to tylko czytam to co się dzieje w Krakowie i okolicach bo nie jestem jeszcze posiadaczem "diamentów".
Dodatkowo jestem jeszcze szczęśliwym posiadaczem Mondeo MK4 i Klubowiczem MKP lecz poważnie zastanawiam się nad przesiadką na Outlandera i możliwością dołączenia do społeczności Mitsumaniaków.

Przeglądając forum nie znalazłem nigdzie info (miejsca) gdzie można ewentualnie dopytać kogoś (ekspertów) o opinie na temat jakiegoś samochodu który znalazło się na ogłoszeniach.

Mam nieśmiałą prośbę o wstępną opinię dotyczącą pewnego ogłoszenia. Wiem, że ludzie z forum mają większe doświadczenie w samochodach danej marki jeżeli z nią żyją na co dzień.
Dokładnie chodzi mi o to ogłoszenie:
http://otomoto.pl/oferta/...html#30fb233324

Bardzo proszę o jakąś wstępną opinię na podstawie choć by zdjęć. Jeżeli ktoś zna historię, jakieś opinie to był bym wdzięczny.
Sam wiem jak ciężko kupić dobry, zadbany samochód w zalewie "szrotu" z zagranicy.
Tak samo wiem jak ciężko sprzedać dobry samochód, za odpowiednie pieniądze na polskim rynku.

Dziękuję za wyrozumiałość :)

sveno - 27-10-2015, 18:42

albus_lupus, tu masz odpowiedni dział:
http://forum.mitsumaniaki.pl/viewforum.php?f=143

witamy w naszych skromnych progach :)

telewizoor - 27-10-2015, 19:15

A może wybiera się ktoś dzisiaj na nocną jazdę po Krakowie? :mrgreen:
albus_lupus - 28-10-2015, 05:40

sveno, wielkie dzięki.
Swoją droga zastanawiam się jak tego nie znalazłem ?? :oops:

sveno - 28-10-2015, 06:52

telewizoor napisał/a:
A może wybiera się ktoś dzisiaj na nocną jazdę po Krakowie? :mrgreen:
Policja napewno :)
albus_lupus, zdarza się. :)

tyku - 03-02-2016, 17:32

Odwiedziłem dzisiaj stolicę Małopolski i niestety zakręciłem się (z zamyślenia i dosłownie) na rondzie Grunwaldzkim. Z pasa do ruchu w lewo pojechałem prosto na centrum. Pytanie do obywateli Krakowa, czy z tego ronda przychodzą mandaty z monitoringu :?:
Tak poza tym, przestrzegam przed kupnem samochodu użytkowanego na co dzień w Krakowie. :wink:
Pozdrowienia dla mitsumaniaków, których spotkałem w podróży po Krakowie. :D

Tomek - 03-02-2016, 19:20

tyku napisał/a:
Z pasa do ruchu w lewo pojechałem prosto na centrum. Pytanie do obywateli Krakowa, czy z tego ronda przychodzą mandaty z monitoringu :?:

nie
musieliby to monitorować live
ze zdjęć nie przyjdzie

tyku napisał/a:
Tak poza tym, przestrzegam przed kupnem samochodu użytkowanego na co dzień w Krakowie. :wink:

czemu

tyku - 03-02-2016, 21:57

Tomek napisał/a:
czemu
Ze względu na tragiczny stan nawierzchni dróg i stylu poruszania się po centrum miasta. Wytukłem dzisiaj tak lancera, że aż musiałem po powrocie się znieczulić. :drinkers:
Dzięki Tomek za pocieszenie. :wink:

gzesiolek - 04-02-2016, 00:33

tyku, bo po Krakowie to jezdzic trzeba umic... a nie narzekac :mrgreen:
A tak na serio to korki moga nieco dac w kosc... a drogi sa przerozniaste, ale wg mnie to kwestia znajomosci gdzie co jest i na ktorej trzeba jechac spokojniej... bo ja tak mam jak np. pojade do klientow na slasku to raz po raz trafiam na jakas droge ktora mnie wytlucze na wszelkie sposoby :mrgreen:

i patrzac na spalanie to raczej Twoj styl daje popalic w polaczeniu stylem jazdy po Krakowie :P

mietka - 04-02-2016, 12:43

Polecacie jakiegoś lakiernika w Krakowie lub okolicach?
tyku - 04-02-2016, 13:36

gzesiolek napisał/a:
i patrzac na spalanie to raczej Twoj styl daje popalic w polaczeniu stylem jazdy po Krakowie :P
Po Krakowie jeżdżę dwa razy w roku. Zazwyczaj Kraków omijam szerokim łukiem, tzn. obwodnicą. Teraz jeszcze śmigam na 18" zimówkach, a to jednak mało komfortowe. :P
Grzesiek, mazda 6 to nie lancer - dlatego nie narzekasz. :wink:
Spalanie to ja mam rewelacyjne, biorąc pod uwagę jak użytkuję lancerka. :D

mkm - 05-02-2016, 01:36

tyku napisał/a:
Odwiedziłem dzisiaj stolicę Małopolski

Chyba "szpiegowałem" :mrgreen: bo tak cichaczem, że odwiedzinami bym tego nie nazwał :P

Jakbyś miał odwiedzic to można było uprzedzić... wiesz... kamery byśmy powyłączali, ruch zamknęli, dziury zasypali... :mrgreen:

marcink - 05-02-2016, 09:09

mkm napisał/a:
wiesz... kamery byśmy powyłączali, ruch zamknęli, dziury zasypali... :mrgreen:

...sernik upiekli ;)

tyku - 05-02-2016, 10:58

mkm napisał/a:
Jakbyś miał odwiedzic to można było uprzedzić... wiesz... kamery byśmy powyłączali, ruch zamknęli, dziury zasypali... :mrgreen:

Następnym razem was uprzedzę. :wink:
Ile potrzebujecie czasu, aby zmodernizować infrastrukturę Krakowa :?:
marcink napisał/a:
...sernik upiekli ;)
Sernik chętnie skosztuję. :D
gzesiolek - 05-02-2016, 14:33

tyku napisał/a:
Grzesiek, mazda 6 to nie lancer - dlatego nie narzekasz.
Spalanie to ja mam rewelacyjne, biorąc pod uwagę jak użytkuję lancerka.

No Mazda nieco bardziej komfortowa na zawiasie, plus na 19stkach ma wiecej gumy niz Lancer na 18stkach... no ale bym nie przesadzal z ta roznica...

Wiesz, ja mialem w Lancerze 1,5 6,7l/100km a teraz w Madzi (2.5 litra i automat) 8,3l/100km, wiec spalanie 10l to mam jak sobie z Mazda nieco poszaleje z lopatkami albo kickdownem wylecze jakiegos mlodego gniewnego z BMW... :mrgreen:
Mam znajomego z Mazda taka jak moja ale w sedanie co ma srednie spalanie ok 11l/100km, ale on ma tendencje do przesadzania z predkosciami na autostradach... i jak ktos predkosc przelotowa ma zwykle ponad 180km/h to i takie spalanie nie dziwi...

Czyli co masz rzut beretem do grodu Kraka i sie pojawiasz tylko 2x do roku... trzeba Cie jakos zmotywowac... chocby sernikiem :P