Nasze Miśki - mystek - Mitsubishi Mirage Turbo '89
danino88 - 24-07-2012, 20:55
ej to mało Ci pali
mystek - 24-07-2012, 21:38
#Idas - jeździsz prawym pasem? bo spalanie mega małe, nawet jak na 1.6
#Danino - taak, ale to rekord póki co, bo jak zobaczysz na moto stat to i 13,7l potrafił spalić wszystko zależy od stylu jazdy, ale nie powiem 9,5l mnie mega zadowala!
idas - 24-07-2012, 22:36
Jeżdżę naprawdę normalnie:-) zwykle do 4 tys. obrotów dynamicznie przyspieszając, ale lubię się pobawić tym silniczkiem i robię to dość często... jestem również zaskoczony tym spalaniem:-) A może to zasługa paliwa z Shella? A co by nie odbiegać od tematu to zazdroszczę lakieru i zacięcia do jego pielęgnacji:-)
Hubeeert - 25-07-2012, 01:21
mystek napisał/a: | bo jak zobaczysz na moto stat to i 13,7l potrafił spalić | spokojnie jeździsz. Mi palił 17 i to nie był max jego możliwości
mystek - 25-07-2012, 07:11
teraz już wiem, że mnie się tylko wydawało, że jeżdżę dynamicznie ale już lubię Twój styl jazdy
krzychu - 25-07-2012, 07:45
Hubeeert napisał/a: | Mi palił 17 i to nie był max jego możliwości |
Nie podpuszczaj mniej doświadczonych kierowców
Rafal_Szczecin - 25-07-2012, 08:34
Hubeeert napisał/a: |
spokojnie jeździsz. Mi palił 17 i to nie był max jego możliwości |
no ladnie chwalic sie takimi wyczynami ...
ale pewno upalales tylko i wylacznie na torze
Hubeeert - 25-07-2012, 08:44
Przy dziurawym wydechu dzięki czemu sonda dolewała do maxa, zablokowanym FPR, który blokował przepływ paliwa z powrotem, jeździe w korkach itd takie były efekty.
Nie wiem tylko gdzie napisałem, że łamałem przepisy
Rafal_Szczecin - 25-07-2012, 08:50
Hubeeert napisał/a: | rzy dziurawym wydechu dzięki czemu sonda dolewała do maxa, zablokowanym FPR, który blokował przepływ paliwa z powrotem |
takie auto raczej nie powinno byc dopuszczone do ruchu , prawda ?
Hubeeert napisał/a: | Nie wiem tylko gdzie napisałem, że łamałem przepisy |
nie napisales rowniez,ze nie lamales
zreszta zdanie " spokojnie jeździsz. Mi palił 17 i to nie był max jego możliwości " mowi sama za siebie , wiec raczej nie stales w korkach
Hubeeert - 25-07-2012, 08:57
Rafal_Szczecin napisał/a: | takie auto raczej nie powinno byc dopuszczone do ruchu , prawda ? | I dlatego po tygodniu na drodze i próbach szybkiego usprawnienia tego typu usterek trafił do warsztatu skąd wyjeżdżał nieregularnie ale za to zawsze z ważnymi badaniami i OC. Co jest opisane w historii tego samochodu.
Co do domysłów - nie moja sprawa. każdy może się domyślać czego chce.
Jeżeli uważasz, że naruszam Zasady Forum to zamiast zawracać mi głowę - zgłoś post.
rosomak1983 - 25-07-2012, 12:02
Hubeeert napisał/a: | Jeżeli uważasz, że naruszam Zasady Forum to zamiast zawracać mi głowę - zgłoś post. |
A Admin juz sie zajmie jego rozpatrzeniem.
Z ciekawosci jakie sa wtryski w 1.6 turbo ???
Hubeeert - 25-07-2012, 12:11
rosomak1983 napisał/a: | A Admin juz sie zajmie jego rozpatrzeniem. | Jeden z trzech pozostałych, lub któryś z Moderatorów.
Wtryski 395 o ile mnie pamięć nie myli, wytrzymają spokojnie 200KM.
mystek - 25-07-2012, 12:54
Panowie, nie przesadzajcie! To, że Hubertowi palił 17l nie znaczy, że jeździł po mieście na odcince 5 biegu. Przy niesprawnej sondzie niektórym Colty 1.3 palą po 15 litrów. A że napisał, że jeżdżę spokojnie, to tylko jego domysły. Równie dobrze mógł lecieć autostradą 140km/h i wtedy mu spaliło te 17l. Tego nikt nie wie, więc przypuszczenia są bezpodstawne.
Proponuję zakończyć tą dyskusję
PS: a w 4g63T z tamtych lat jakie były wtryski?
Hubeeert - 25-07-2012, 13:10
440
mystek - 25-07-2012, 15:14
sporo większe mnie by tak 200KM starczyło w zupełności zachowując poziom spalania taki, jaki jest teraz, ale wiem, że to nierealne (z tym spalaniem)
UP:
1. Zrobiłem mały test wosków i... braku wosku. Porównałem na lotce Mirage'a woski Dodo Juice Blue Velvet (30ml za ~40-45zł) oraz Meguiar's Tech Wax NXT 2.0 (500ml za ~100zł):
Woski nałożone, w kolejności zgodnej z opisem na zdjęciu oraz pozostawione na około 10 minut:
Woski starte po 10 minutach:
Opis testu:
- Dodo, jak widać na zdjęciach nałożyłem naprawdę minimalne ilości, dlatego też nie wiem czy wynik testu widoczny gołym okiem można uznać za słuszny i miarodajny, bo Megsa wylądowało dużo więcej, jako, że jest to wosk płynny i tak mi się jakoś wylało na pada,
- Z czasem zrobię maskę 50/50 Dodo i Megsem i postaram się wziąć Dodo już więcej,
- Na drugim zdjęciu nie widać zbytnio, ale Dodo nieco przyciemnił lakier w stosunku do miejsca, gdzie nie woskowałem,
- Po całym zabiegu psiknąłem jeszcze całą lotkę Quik Detailerem Megsa i... różnice zamazały się całkowicie lotka jest cała czarna w równym natężeniu, także mega lol!
2. I jeszcze przyszło mi trochę fantów od Trawora, dzisiaj wymieniłem sobie tylko lampę tylną:
Ale z tego co już sprawdziłem, to Mirage w stosunku do Colta C50 miał antenę w błotniku, a nie w dachu, przełącznik pod kierownicą też jakoś tak inaczej wygląda, nie wiem czy Trawor dał mi dobry plastik do tyłu, ale sądzę, że tak, bo innych tam nie ma (jak siedzi pasażer za kierowcą, to tam gdzie ma oparcie na lewą rękę jest taka dziura na drobne rzeczy/na rękę i w C50 jest mega wąska ta dziurka, a w Mirageu jest dużo większa).
Dodatkowo podłokietnik też nieco inaczej wygląda.
Mój błąd, że się nie doinformowałem wcześniej odnośnie np anteny, ale coś się przypasuje
Dziwne to auto
|
|
|