To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - "EVO byłem, ale przytyłem - Wasiowe O1T

Bzyk_R1 - 02-07-2017, 08:35

Dzięki Mordeczko :) Masz coś od Krzysia :)

W@sio - 19-07-2017, 20:26

Tuningów mi się zachciało cholera jasna... Jeszcze przed mintażem gwintu miałem układ wydechowy dość nisko poprowadzony... Któregoś razu parkując zahaczyłem kolanem o dość wysoki krawężnik... Dzisiaj, po demontażu kolektora okazało się, że to nie uszczelka przy głowicy była nieszczelna... Kolektor przy flanszy turbiny popękał... Już wiadomo dlaczego dmuchało niecałem 1,5 bara. Jutro spawanie... I próba wytworzenia osłony. Zamiast owijania bandażem...

Przy okazji, że turbo zdjęte sprawdzenie jego stanu - wydaje się bardzo spoko jak na blisko 200 k km.
Korzystając z obecnosci auta na podnosniku wymienie łożysko koła LP, sprawdzenie stanu układu napędowego i ewentualne wymiany.

Poza tym auto powędruje o 2 cm w górę, bo mam już dość stukania staba o podłużnicę

AidsD - 19-07-2017, 21:16

W@sio, teraz bedzie rowny z coltem?
W@sio - 19-07-2017, 21:45

Zobaczymy ;-)
Bzyk_R1 - 19-07-2017, 22:51

Fajnie wygląda ale ucina jaja turbiakowi. Powoduje że zmienia się w coś do czego nie był stworzony. Zamiast być miejskim tygrysem to czai się i wypatruje każdego wyższego krawężnika. Ja bym dołożył ze 4-5 cm bo jest z czego. Masz porównanie jak coś;-)
ELIOT - 20-07-2017, 13:07

fajny Outlander, sam kiedyś z żoną myślałem nad takim na daily 8)
W@sio - 20-07-2017, 14:42

Bzyk_R1 napisał/a:
Ja bym dołożył ze 4-5 cm bo jest z czego.
aż taki radykalny Krzysiu nie będę ;-) póki co kolektor się łata, może będzie dzisiaj do odbioru...

ELIOT napisał/a:
fajny Outlander, sam kiedyś z żoną myślałem nad takim na daily

Dzięki! Całkiem fajnie się zbiera jak na sportową wersję Tarpana :-D
A Twoje EVO - marzenie wielu, w tym moje, choć ja bym dla siebie chyba IX szukał, ale jak pisałem - to marzenie :-)

ELIOT - 20-07-2017, 17:46

W@sio napisał/a:
Bzyk_R1 napisał/a:
Ja bym dołożył ze 4-5 cm bo jest z czego.
aż taki radykalny Krzysiu nie będę ;-) póki co kolektor się łata, może będzie dzisiaj do odbioru...

ELIOT napisał/a:
fajny Outlander, sam kiedyś z żoną myślałem nad takim na daily

Dzięki! Całkiem fajnie się zbiera jak na sportową wersję Tarpana :-D
A Twoje EVO - marzenie wielu, w tym moje, choć ja bym dla siebie chyba IX szukał, ale jak pisałem - to marzenie :-)

Dzieki za mile slowo :) no moim byla zawsze V i IX :) jestem spelniony hyhy

W@sio - 31-07-2017, 10:03

Przed wyjazdem nad morze odebrałem outka od mechaniora. Wymienione łożysko koła LP- układ jezdny wreszcie przestał huczeć!

Pierdzenie spod maski na zimnym silniku spowodowane było zmęczeniowym pęknięciem na spawie kolektora wydechowego przy flanszy turbo. Kolektor naprawiony i poskładany. Niestety składał mi to do kupy razem z dolotem mechanik i przed pierwszym odpaleniem nie podpiął przepływki, efektem czego wywaliło ce. Po podpieciu auto odpaliło normalnie... Ale krótka przejażdżka ujawniła jakiś fuck-up bo turbo dmucha raptem 1,3 bara, choć z pękniętym kolektorem dmuchała 1,5. Jak wrócę z wakacji poskładam na nowo i zresetuje kompa.

Podniosłem też zawieche o 21mm i to rozwiązało stukanie staba o podłużnice :-D
Do zrobienia jeszcze manszeta przegubu wewnetrznego bo przy podnoszeniu gwintu okazało się, że pękła i chlapie smarem.

W@sio - 28-08-2017, 22:15

A na Zlocie taka niespodzianka :-D

Numer startowy 62, zwycięstwo w dwóch kategoriach to mega przeżycie. Dające jeszcze większego kopa do dalszej pracy przy aucie! Dziękuję wszystkim za oddane głosy! Postaram się Was nie zawieźć i utrzymać poziom!

Bzyk_R1 - 28-08-2017, 22:29

No nie :-D gratuluję Piotrek! To już tradycja widzę. Moje życzenia dla Ciebie się spełniają ;-)
W@sio - 01-09-2017, 20:37

Jeszcze jedno zdjęcie ze Zlotu:

macia - 01-09-2017, 22:51

Jednak te auta obiektywnie są brzydkie. Sam nie wiem, chyba o proporcje chodzi...
Olivia - 02-09-2017, 11:04

Faktycznie Outki nie należą do najładniejszych aut w swojej klasie. Ale też nie nazwałabym ich brzydkimi. Na minus zasługuje umiejscowienie a właściwie budowa kloszy świateł przednich - to ewidentnie "psuje" to auto. Ale nie nazwałabym Outka I generacji brzydkim. Dla mnie jest mało ładny :wink: Dopiero druga generacja po liftingu z tzw. przodem "jet fighter" jest ciekawa i może się podobać.

Gratulacje zwycięstw :)

Pawel1988 - 02-09-2017, 11:17

Gratuluje zwycięstw :D