To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - EA:20016A13A69AT

robertdg - 05-03-2014, 20:20

Pewnie przez zaparowane halogeny :P
Fragu - 05-03-2014, 20:22

robertdg, :gib:

ps. jeśli to przeguby wew (wlaśnie, jak mieć pewność?) to kupować używki(:roll:), czy może dać do regeneracji w firmie, która się takimi tematami zajmuje? Bo oryginał pewnie cenowo kosmos, a zamienniki z tego co czytałem gdzieś na forum są delikatnie mówiąc średniej jakości.

Hugo - 05-03-2014, 21:51

Fragu napisał/a:
przeguby wew (wlaśnie, jak mieć pewność
Nie będziesz jej miał dopóki ich nie zmienisz (albo zamienisz stronami) i drgania znikną albo chociaż zmienią częstotliwość itp.
Fragu napisał/a:
oryginał pewnie cenowo kosmos
Z tego co wiem dostępny tylko w komplecie z całą półosią i przegubem zewnętrznym. Lepiej żebyś nie znał ceny, ja nie chcę znać :mrgreen:
Fragu napisał/a:
zamienniki z tego co czytałem gdzieś na forum są delikatnie mówiąc średniej jakości
Średniej? Delikatnie powiedziane, wolałbym dopasować z innego auta albo jeździć bez :wink:
Fragu - 05-03-2014, 22:14

A jak to z używkami? Warto coś kombinować? Przecież jak kupię coś od 2.5 A/T to będzie w podobnym stanie prawda? Czy pasują też od jakiś innych wersji?
WreX - 05-03-2014, 22:16

Fragu, to mówisz, że Twój też się dopiero na letnich daje prowadzić ;> ?
Fragu - 05-03-2014, 22:18

WreX, no ba, ale tylko do 120 bo później chlupotania mózgu można dostać tak wibruje :P
deejay - 05-03-2014, 22:28

Cytat:
A jak to z używkami? Warto coś kombinować? Przecież jak kupię coś od 2.5 A/T to będzie w podobnym stanie prawda? Czy pasują też od jakiś innych wersji?

Aby mieć pewność na 1000% ze to nie wina kół , to najlepiej by było podmienić koła z auta które prowadzi sie be uwag . Jeśli problem nie ustąpi wtedy zaczynamy temat z półosiami .

Fragu - 05-03-2014, 22:29

Bartku, jeszcze 2 dni temu mialem zimowki i bylo dokładnie to samo - bez zmian :roll:
deejay - 05-03-2014, 22:49

Wiesz jak jest :wink: , jeśli znasz jakiegoś kumatego mechanika który będzie ci w stanie zdiagnozować usterkę przegubów , to umów sie z nim na jazdę próbną i bedzie wiadomo .
Fragu - 05-03-2014, 22:53

jutro się wybieram właśnie...zobaczymy
Torp12 - 06-03-2014, 09:54

Fragu napisał/a:

I małe foto w Wilanowie :wink:

Zaparowane halogeny - a fe!!!! :P

I do tego stoi jak taczka :P Na glebe GO!!! :twisted:

Fragu - 06-03-2014, 11:43

Torp12 napisał/a:
I do tego stoi jak taczka Na glebe GO!!!

Nie ! :P ...tzn chyba nie :P - a tak w ogóle to są nowe amorki i trochę jeszcze jest podniesiony :wink:

Halogeny wyschną i będzie ok :mrgreen:

Co do wibracji, bylem u mojego mechaniora dzisiaj i powiedzial, że to na 100% źle wyważone koła, jak zobaczył odważniki o tylko potwierdzil. W sobote mam podjechac to mi ogarnie wsio :wink:

Hugo - 06-03-2014, 11:46

Fragu napisał/a:
Co do wibracji, bylem u mojego mechaniora dizsiaj i powiedzial, że to na 100% źle wyważone koła, jak zobaczył odważniki o tylko potwierdzil.
No a podczas ostrego przyśpeszania nie szarpie Ci autem na boki?
Fragu - 06-03-2014, 11:49

Hugo, właśnie nie ma różnicy czy przyspieszam czy nie, kwestia tylko prędkości...zobaczymy, mam nadzieję że to jednak tylko koła.
WreX - 06-03-2014, 11:50

Fragu napisał/a:
Co do wibracji, bylem u mojego mechaniora dzisiaj i powiedzial, że to na 100% źle wyważone koła, jak zobaczył odważniki o tylko potwierdzil. W sobote mam podjechac to mi ogarnie wsio

To kto Cie te koła wyważał i to dwa komplety tak samo źle, że na obu telepie ? Zresztą daj znać jak wyważysz jak jest.