To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - 3 szt Giulian(t)y by se7en

Krzyzak - 22-02-2017, 08:28

se7en napisał/a:
nowe przewody elastyczne 8x (4 przod, 4 tył)
przód to rozumiem, ale na tyle są tylko 2 elastyczne; od belki do tłoczka są sztywne
se7en - 22-02-2017, 14:56

Krzyzak napisał/a:
se7en napisał/a:
nowe przewody elastyczne 8x (4 przod, 4 tył)
przód to rozumiem, ale na tyle są tylko 2 elastyczne; od belki do tłoczka są sztywne

wlasnie nie, idzie miedziany po całej podłodze, potem idzie elastyczny i tu idzie 10 cm miedziany w kształcie litery S i znow idzie elastyczny do tłoczka
przynajmniej u mnie tak jest

Krzyzak - 22-02-2017, 20:18

ok, pewnie różnica wynika z tego, że mam bębny na tyle i u mnie miedziane S kończy :)
se7en - 07-03-2017, 15:28

w końcu Giulian jezdzi :lol:

jeszcze gratisowo poszło sobie łożysko w kole które pojeździło może z 4-5 miesięcy przed remontem :lol:

przy okazji, orientuje sie ktoś ktory to czujnik odpowiada za właczanie sie wentylatora klimatyzacji?
włacznik ciśnieniowy przy termostacie?

bo mi pracuje teraz non stop :roll:

Krzyzak - 08-03-2017, 08:22

se7en napisał/a:
pracuje teraz non stop
odłącz ten czujnik na kolanku za termostatem, ten pionowy wkręcany od góry
se7en - 08-03-2017, 23:57

Krzyzak napisał/a:
odłącz ten czujnik na kolanku za termostatem, ten pionowy wkręcany od góry

ja odłaczalem przy samym przodzie, obok wentylatora

ale tak nie moge jezdzic a klime wypada używać.

na necie znalazlem pod róznymi nazwami ( o ile to jest ten)
czujnik ciśnieniowy...

włącznik naciskowy....

:shock: :lol:

https://www.autoczescionline24.pl/nrf-2389344.html

to jest to? :biggrin:

Krzyzak - 09-03-2017, 10:09

to jest czujnik ciśnienia w układzie klimy a ja piszę o czujniku układzie chłodzenia - masz teraz 4 sztuki, odłącz wtyczkę od tego wkręcanego od góry, niedaleko termostatu i sprawdź czy dalej się kręci
se7en - 09-03-2017, 12:32

ahh sprawdzilem

ten u góry (nad termostatem - 2 pin) jak odłacze wentylator klimy dalej chodzi

jak odłącze ten z boku (1 pin) to przestaje chodzić

czyli ten malutki jednopinowy do wymiany?

Krzyzak - 09-03-2017, 12:57

a możliwe, ale na pewno to jeden z nich jest odpowiedzialny za to zachowanie - to już wiesz który
Bzyk_R1 - 09-03-2017, 19:57

se7en, zupełnie nie znam się na oznaczeniach Galantów ale po zdjęciach poznałem że dwie takie sztuki jak Twoja stoją 50m od miejsca gdzie mieszkam u gościa na podwórku i niszczeją. Stoją tak postawione co najmniej od 2 lat. Dwa białe Galanty. Szkoda ich, może dało by się z nich coś wyciągnąć?
se7en - 09-03-2017, 20:53

Bzyk_R1 napisał/a:
se7en, zupełnie nie znam się na oznaczeniach Galantów ale po zdjęciach poznałem że dwie takie sztuki jak Twoja stoją 50m od miejsca gdzie mieszkam u gościa na podwórku i niszczeją. Stoją tak postawione co najmniej od 2 lat. Dwa białe Galanty. Szkoda ich, może dało by się z nich coś wyciągnąć?

może masz kontakt do właściciela?
czy by sie nie pozbył w cenie złomu
i jakby chciał, to czy fotki bys mogl zrobić, kazdy galant jest na wage złota, wartosciowe czesci mają nieraz :D

Bzyk_R1 - 09-03-2017, 21:00

Niedawno się wprowadziłem i nie znam ludzi z sąsiedniej ulicy ale ruszę temat jeżeli chcesz. Gościa nie znam ale się przedstawię, powiem co ze mnie za świr i czy by chciał sobie posprzątać podwórko :D Fotki mogę porobić, ale zajmę się tym w poniedziałek bo jutro mam 24H a w sobotę to już wiesz co i gdzie robię :D :partyman:
se7en - 10-03-2017, 12:14

Bzyk_R1 napisał/a:
Niedawno się wprowadziłem i nie znam ludzi z sąsiedniej ulicy ale ruszę temat jeżeli chcesz. Gościa nie znam ale się przedstawię, powiem co ze mnie za świr i czy by chciał sobie posprzątać podwórko :D Fotki mogę porobić, ale zajmę się tym w poniedziałek bo jutro mam 24H a w sobotę to już wiesz co i gdzie robię :D :partyman:

hehe dzięki, czekam na wieści :) 8)

se7en - 10-03-2017, 12:15

Krzyzak napisał/a:
a możliwe, ale na pewno to jeden z nich jest odpowiedzialny za to zachowanie - to już wiesz który

wymieniłem na nowy, niestety to samo, odpinam i przestaje pracowac, przy drugim tym wiekszym od gory nic sie nie dzieje :roll:

Krzyzak - 10-03-2017, 13:38

nie podłączaj go wcale