To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Galant Elegance w Sporcie 00'

Tomi89 - 03-06-2017, 14:59

No dobra wahacz gorny wymieniony a stuki jak były tak są :evil:
Ktoś ma jakiś pomysł? Końcówki drążków też już były zmieniane na TRW niedawno, banan jakieś dwa lata temu na Dokuji ale nie wiem czy wierzyć w jego żywotność. Mam dobry chyba jeszcze ori bo wtedy wymieniłem a okazało się że to nie było to. Później pozostaje tylko dolny prosty no i chyba drążek kierowniczy :roll:

Paweł84 - 03-06-2017, 18:34

mnie tak pukał banan ostatnio, przy zjeździe z krawężnika, przy małej prędkości , jak jechałem szybciej ,lub wyższy krawężnik nic cisza
Tomi89 - 03-06-2017, 19:03

To zaczyna stukać jak kręcę kiera w prawo dzisiaj sprawdzałem jeszcze to nawet i na postoju słychać.
Tomi89 - 04-06-2017, 14:13

Wpadnie dla Miska w końcu dokladeczka pod zderzak przedni czeka już chyba pół roku na to :twisted:

A później czeka mnie przyjemniejsza cześć prac, skompletowalem wszystkie potrzebne środki do zabawy z lakierem :twisted:

Tomi89 - 06-06-2017, 11:29

Trzeba się było dzisiaj rozstać z autkiem na kilka dni, teraz zajmie się nim lakiernik i znowu będzie piękny :mrgreen: :lol: :mrgreen: :lol:
Tomi89 - 13-08-2017, 12:34

Było trochę cicho ostatnio ale szykuje się już parę zmian i poprawek bo niedługo zlot a na początek września misiek przemierzy trasę 4tys km więc musi być tip top 😊
A na ta chwilę mała aktualizacja z lipca 😊
Zniknęła dokładka zderzaka:

Odswiezone ranty drzwi z lewej strony:

Tomi89 - 01-09-2017, 16:12

Aktualizacja z sierpnia 😊
Tydzień przed zlotem Misiek dostał odświeżone pokrywy zaworów 😊

Oczywiście wymienione też uszczelki 😋

Wpadły też ori gumy stabilizatora na przód

Wyciągnąłem też z dawcy tarcze kotwiczne z tylu stan był jak nowy ale pomalowanem jeszcze dwie warstwy hummeritem 😊

Jako że paski Contitech wytrzymały niecały rok i był jeden pisk to kupiłem teraz Bando łożysko z lewej strony miało trochę luzu dlatego wpadło nowe Koyo 😊

Dołożyłem też pod zderzak splitter no i jako że zlot to Galant musiał u mnie przejść auto spa zgodnie ze sztuka przygotowanie lakieru pod jednoetapowa korektę bo wiecej nie potrzebował i na koniec wosk Soft99 Kiwami. Kilka zdjęć po pracy trochę już ciemnawo się robiło więc nie widać tego efektu 😊

A tu jeszcze wieczór przed wyjazdem na zlot i sprzątanie wnętrza :mrgreen:

Tu już fotki ze zlotu na którym myślę że widać efekty mojej pracy (po myciu położyłem jeszcze quick detailer dla podbicia koloru) :rolleyes: :finga: :badgrin:

Hugo - 01-09-2017, 16:57

Kobiety się rozbierały, więc chyba był efekt.
Tomi89 - 01-09-2017, 20:23

Hugo napisał/a:
Kobiety się rozbierały, więc chyba był efekt.

Obstawa była cały czas :badgrin:

Paweł84 - 01-09-2017, 20:33

masz zgodę na publikacje wizerunku Oli ?
:P

W@sio - 01-09-2017, 20:34

Robi robotę ;-) jeszcze wnętrze dopieścić musisz i będzie tip top!
Tomi89 - 01-09-2017, 20:51

Paweł84 napisał/a:
masz zgodę na publikacje wizerunku Oli ?
:P

Zakleje jej oczy czarnym paskiem :badgrin:

Tomi89 - 01-09-2017, 20:51

W@sio napisał/a:
Robi robotę ;-) jeszcze wnętrze dopieścić musisz i będzie tip top!

No niestety na wnętrze już nie wystarczyło czasu było tylko odkurzanie i dressing na plastiki 😊

Tomi89 - 23-10-2017, 16:19

Mały update przed zimą :wink:
Wymienione:
Lożysko z prawej strony przód na KOYO do kompletu 8)
Drążki kierownicze L/P na CTR jako ze stuki ktore byly przy skrecaniu z lewej strony pochodzily z jablka drazka :P

Niestety wyszlo przy okazji że trzeba przymierzać się do wymiany lub regeneracji maglownicy bo z lewej strony bardzo minimalnie puszcza płyn :roll:

Na sezon zimowy Misiek dostał nowe oponki Nokian WR D4 91H 205/55r16 a felgi tym razem pomalowalem rowniez Plastidipem na biało :badgrin: :rolleyes:

Tomi89 - 11-11-2017, 16:31

Wpadł zimowy pakiet tak sie prezentuje :mrgreen: