To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Off Topic - Chcę powiedzieć, że... cd ...

Morfi - 13-05-2010, 05:31

że może uznacie to za głupote, ale telepie Mną po tych słowach
" Ludzie, co wy macie z tym samochodem, co to złoty cielec, LPG nie HAK nie. Wiem, że mocne auto, ale ja je traktuje jak golfa w dieslu to ma być wół roboczy do wszystkiego jak będzie trzeba to i się worek ziemniaków i lodówkę zapakuje"
a rozchodzi się o samochód Honda S2000, która dostał od ojca pewien bardzo młody człowiek.
Ludzie nie mają szacunku do prawiwych samochodów :(

szpala85 - 13-05-2010, 18:59

... wczoraj jadąc firmowym LT-kiem ( 2800 kg) z przyczepką ( 900 kg) na luzaku :lol: .... nagle zatrzymała mnie Policja ( dokładniej Policjantka ) i kazała dać wszystkie dokumenty .. gdy tylko dałem jej do ręki prawo jazdy od razu usłyszałem tekst " tak myślałam" .... :| .... 300 zł mandat za to że nie mam uprawnień do kierowania zestawem pow. 3,5 tony :lol: !!!! do tego wszystkiego zabrany dowód od przyczepki bo przeglądu nie było ... rzeczywiście 6 dni spóźnienia było :roll: ....... coś ten rok nie zapowiada się jak po maśle jeżeli chodzi o mnie i Policje :?

ps. Lt-kiem z przyczepką jeździmy już od ponad 4 lat i nikt nawet nie zwrócił uwagi na to że przekracza to wszystko 3,5 tony ..... i nie raz miałem kontrole policji i nic nawet nie wspomnieli że nie mogę tym jeździć :| .... paranoja przekroczone o 200 kg i już problem ..... najlepsze jest to ze byłem w PZM-ocie spytać się ile by kosztowało dorobienie takiego uprawnienia ..... 1700 zł + 15 godzin jazdy :lol: ....

Rafal_Szczecin - 13-05-2010, 19:21

jaka waga przyczepy, a jaka auta ?
stary alfer - 13-05-2010, 20:03

Rafal_Szczecin napisał/a:
jaka waga przyczepy, a jaka auta ?

Rafal_Szczecin przestań jeść ten serek :mrgreen:

szpala85 napisał/a:
wczoraj jadąc firmowym LT-kiem ( 2800 kg)

szpala85 napisał/a:
z przyczepką ( 900 kg)

EDIT:

no chyba, że Szpala uzupełnił przed chwilą ;)

Rafal_Szczecin - 13-05-2010, 20:15

uzupelnil :P
stary alfer - 13-05-2010, 20:42

Rafal_Szczecin napisał/a:
uzupelnil :P

a to sorki 8)

Rafal_Szczecin - 13-05-2010, 20:43

stary alfer napisał/a:

a to sorki 8)

sorki resorki :P

marexi - 14-05-2010, 03:33

Od powstania tego forum marzec 2005 az do lipca 2008 bo jak szukalem czy ktos nie doszedl nowy w lubuskiem w uzytkownikach to chcialem siebie sprawdzic i okazalo sie ze jestem na 40stronie czyli w ciagu 3 lat doszlo troche tych ludzi, ale niedlugo beda 2 lata odkad jestem a liczba stron z uzytkownikami oscyluje wokolo 320 wiec w niecale2 lata doszlo ponad 280liczb stronek z ludzmi, ale mamy ludzi teraz i w oigole sie nie dziwie ze z roku na rok coraz wiecej ludzisk chce jezdzic z zlot ogolnopolski tylko szkoda ze u nas na spotach malo nowych...
sorki za ten ot w ot ale cierpie na bezsennosc i nie wiem co pisac:P

Bartek - 14-05-2010, 06:22

szpala85 napisał/a:
LT-kiem ( 2800 kg) z przyczepką ( 900 kg) na luzaku

Jest na to prosta metoda - bez szkoleń, itp. - wystarczy zmniejszyć DMC przyczepy do 750 kg - wtedy staje się "przyczepą lekką" i w myśl polskich przepisow możesz ją ciągać dowolnym autem do 3.5 t DMC. Nie wyjedziesz tym zestawem poza nasz kraj (gdzie prawo jazdy kat. B = 3.5t DMC prowadzonego składu), ale lokalnie możesz śmigać

Fragu - 14-05-2010, 12:40

..niektórym firmom chyba za dobrze się powodzi, robi się zapytanie ofertowe...z wielką łaską w ogóle przyjmują :roll:
sieegurd - 14-05-2010, 12:53

Fragu napisał/a:
..niektórym firmom chyba za dobrze się powodzi...

Hehe Fragu w dobie kryzysu nie wszystkie firmy kuleją :) Trafiłeś na tą ze sprawnymi nogami :D

...że właśnie prototyp mojego nowego urządzonka został spakowany do samochodu Prezesa i w poniedziałek jedzie do klienta na pokaz - we will see :D

Fragu - 14-05-2010, 13:50

sieegurd, szczerze mówiąc to nie sądzę...po tym jak wygląda firma i jej wnętrze. :roll:

Ciul z nimi....najważniejsze, że weekend już za 11 minut :twisted:

sieegurd - 14-05-2010, 13:53

Fragu napisał/a:
Ciul z nimi....najważniejsze, że weekend już za 11 minut :twisted:

Otototo :) Dokładnie wekend za 10min :D

pamar - 14-05-2010, 13:55

Fragu napisał/a:
zapytanie ofertowe...z wielką łaską w ogóle przyjmują :roll:

Wstyd się przyznać ale ostatnio też tak mam, a wiąże się to nie z ilością zamówień, tylko z ilością pracy nad ofertami, robisz 500 wycen a z tego 2 zamówienia... :axe: od razu szlag człeka trafia...

Morfi - 14-05-2010, 13:58

pamar, dokładnie tak jest. Też to odczuwam bo gonkurencja zawsze bedzie miała taniej o 1 zł :(