[97-04]Galant EAxA/W - [EAxx] Wymiana żarowek podświetlających zegary, liczniki
tomwasz - 06-10-2010, 11:19
Czy ktoś wymieniał podświetlenie deski rozdzielczej na zielone LEDy? Czy efekt jest podobny do oryginalnego podświetlenia? Może ktoś pokusiłby się o fotkę? Z góry dzięki!
m6riano - 06-10-2010, 19:58
Pytanko...czy w u was też po otwarciu prawych drzwi(tylnych) zapala się tylko podświetlenie przednie oraz bagażnika a środek już nie?
Natomiast po otwarciu drzwi lewych(tylnych) zapalają się wszystkie oprócz podświetlenia drzwi prawych.
Włącznik od tych drzwi działa, tak samo jak styk w drzwiach.
Tak ma być?
KaWu - 07-10-2010, 13:43
m6riano napisał/a: | Tak ma być? |
Nie. Otwierając lewy tył masz prawidłowo. Prawy tył- już nie.
Dodatkowo przód i bagażnik możesz wyłączyć, więc otwierając boczne tylne światlo powinno się tylko tam zapalić, gdzie otworzysz drzwi.
Hugo - 07-10-2010, 14:54
KaWu napisał/a: | bagażnik możesz wyłączyć | Jak i gdzie?
Cezar - 07-10-2010, 15:09
Hugo napisał/a: | KaWu napisał/a: | bagażnik możesz wyłączyć | Jak i gdzie? |
Odlaczajac biala wtyczke (od lampki) w bagazniku
KaWu - 07-10-2010, 15:54
Cezar napisał/a: | Hugo napisał/a: | KaWu napisał/a: | bagażnik możesz wyłączyć | Jak i gdzie? |
Odlaczajac biala wtyczke (od lampki) w bagazniku |
wystarczy przełączyć suwak na podsufitce całkiem w lewo
Hugo - 07-10-2010, 16:46
KaWu napisał/a: | wystarczy przełączyć suwak na podsufitce całkiem w lewo | Oj koledzy chyba macie kombiaki i w dodatku z szyberdachem, bo u mnie nie dość, że suwak chodzi przód-tył to jeszcze ma tylko 3 położenia: lampka nie świeci w ogóle, świeci po otwarciu drzwi (nie reaguje na otwarcie bagażnika) i świeci non-stop.
m6riano - 07-10-2010, 18:55
kombiaki, kombiaki...;-)
natomiast bez szyber i też chodzi przód-tył(3 pozycje)
ps. no to już wszystko jasne... okazało się wtyczka (w tylnym prawym podświetleniu) była odwrotnie podłączona;-)
mmaciekk - 21-10-2010, 16:05
witam. właśnie wymieniałem żaróweczki we włącznikach przeciwmgielnych, awaryjnych i regulacji wysokości świateł. i nie wiem czy ktoś o tym pisał czy nie ale jak ktoś chce bez nerwów zmienić żarówki w podświetleniu przeciwmgielnych to podczas demontażu lewego nawiewu najlepiej wyciągnąć kratkę nawiewu i wtedy boczne zaczepy mamy jak na dłoni dziękuje za porady
m6riano - 23-10-2010, 08:38
No właśnie ja bym chętnie wymienił tą żaróweczkę w przeciwmgielnych ale tą kratke coś ciężko zdjąć...
mmaciekk - 23-10-2010, 10:06
z wyczuciem śrubokrętem z jednej strony i łapiesz ręką, później z drugiej, nie ma tragedii
clown79 - 30-10-2010, 01:55
co do podswietlenia wlacznika halogenow to bym bardzo uwazal delikatne rozlozylem dwa i po zlozenu nie dzialaly ( delikatne styki itp) proponuje znalezc cale na szrocie lub serwisie co do wlacznika lusterek to wlacznik z 97 roku nie byl podswietlany ( rozlozylem i zaroweczki czy diody nie znalazlem )natomiast 02 juz jest ... schowek na okulary jest podswietlany????? kurde a gdzie jest zaroweczka bo jak wyjmuje cala konsole to tylko kabelki od zapalniczki a tam nic...
robertdg - 30-10-2010, 08:03
clown79 napisał/a: | co do podswietlenia wlacznika halogenow to bym bardzo uwazal delikatne rozlozylem dwa i po zlozenu nie dzialaly ( delikatne styki itp) proponuje znalezc cale na szrocie lub serwisie | Żartujesz sobie ja też to robiłem delikatnie, no i jakby to powiedzieć, wyszło za pierwszym razem, tyle, że prócz tego, że robiłem to dokładnie robiłem to jeszcze uważnie i powoli, czyli jak wyciągnąłem przycisk, to powoli go rozpiąłem, patrząć jak to w środku wygląda, że niby jakby miał mi się rozlecieć, to żebym wiedział co i jak, no i gra muzyka
m6riano - 30-10-2010, 16:32
clown79 napisał/a: | co do podswietlenia wlacznika halogenow to bym bardzo uwazal delikatne rozlozylem dwa i po zlozenu nie dzialaly ( delikatne styki itp) proponuje znalezc cale na szrocie lub serwisie co do wlacznika lusterek to wlacznik z 97 roku nie byl podswietlany ( rozlozylem i zaroweczki czy diody nie znalazlem )natomiast 02 juz jest ... schowek na okulary jest podswietlany????? kurde a gdzie jest zaroweczka bo jak wyjmuje cala konsole to tylko kabelki od zapalniczki a tam nic... |
dokładnie tak
ten nie był podświetlany
ps. co wy na to:
w sumie 2 x 6W
QwiateQ - 02-01-2011, 23:41
Zhan napisał/a: | kolejny byl panelik przy dzwigni zmiany biegow:
|
Czy ten + i - Tip'a nie są podświetlone?
Szukam potwierdzenia, ponieważ strona 23-47 suplementu poz.29 wygląda jakby na plastik rozpraszający światło lub/i oznaczenia A/T
Z kolei na foto Zhan'a z diodami wychodzi na to że nie ma.
|
|
|