Off Topic - Na kogo zagłosujemy ??
karolgt - 17-10-2007, 17:32
Marcin-krak chyba troche przesadzasz, a nawet bardzo.
.
Nawet jeśli to wykrozstuja do swojej kampanii to co z tego? jakby nie patrzeć, jest to ich sukces, że przyłapali ja na braniu łapówki - maja na to dowody i to ich sukces - ktory po prostu mogli by wymienić w swojej kampani - co w tym złego?
Odrazu wszyscy doszukuja sie spisku - po co? złapali ją i koniec. Powinna za to odpowiedzieć. Tyle - i jeśli jest wiecej takich ludzi - to wiecej powinni zlapac. Nie wazne czy złapie ich Pis czy PO, nie wazne czy zlapani beda z pisu czy z PO.
Jakie tu wykorzystanie sluzb?? wziela kase, mowila o przetargach - no jest to nagrane, czarno na bialym widac co i jak, od poczatku do konca. Pozatym - Ona sama przyznaje sie do winy - czego więcej chciec?
a jej mowienie o inwigilacji jest smieszne. W innych krajach inwigilacja posunieta jest o wiele bardziej ze wzgledu na lepsza "informatyzacje" itp. A u nas "dotyka praw człowieka" - bo się ją nagrało jak łapówke przyjmowała?
Marcin-Krak - 17-10-2007, 18:17
karolgt napisał/a: | Nawet jeśli to wykrozstuja do swojej kampanii to co z tego? |
Nic. Oprócz np tego, że Kaczyński obiecał. że tego robić w kampanii nie będzie !
Dlaczego wczoraj odbył się wspaniały pokaz pana Kamińskiego i CBA, skoro panią Sawicką zatrzymano gdzieś z 2 tygodnie temu
To jest jak dla mnie obecnie tragiczne, żenujące itp itd bo:
1. przeciek w ABW w sprawie odrolnienia gruntów - jak na razie wszystko wskazuje, że była to intryga grubymi nićmi szyta żeby uwalić Leppera - dlaczego do tej pory nic w tej sprawie nie zrobiono
2. kwestia faktycznie samobójstwa Blidy - co raz częściej się słyszy że dowody były miałkie, a cała sprawa to pogoń Ziobry i jego ludzi za sukcesem - powtarzam znów - czemu nic w tej sprawie dalej się nie robi
3. ok, wzięła kasę - ale nie znamy całej otoczki - może znowu to wszystko było szyte tak grubymi nićmi. że zwykły obywatel o tym nie wie i nie wiadomo czy się dowie.
A do obrońców CBA mam pytanie. Czy jeśli będą mieli nagrania ze świadkiem koronnym, to w ramach propagandy też pokażą te nagrania w TV ??
Po kiego pokazywano materiały nagrane w gabinecie doktora G jak przyjmował łapówki - żeby przekonać ludzi, że to robił
Z poważnych spraw zaczyna się robić show medialne ! Które na dodatek wykorzystywane jest w kampanii wyborczej w momencie gdy oddala się szansa na zwycięstwo.
karolgt - 17-10-2007, 18:34
Marcin-Krak napisał/a: | karolgt napisał/a: | Nawet jeśli to wykrozstuja do swojej kampanii to co z tego? |
Nic. Oprócz np tego, że Kaczyński obiecał. że tego robić w kampanii nie będzie !
|
i teoretycznie nie robi. odpowiedz ponizej....
Marcin-Krak napisał/a: |
Dlaczego wczoraj odbył się wspaniały pokaz pana Kamińskiego i CBA, skoro panią Sawicką zatrzymano gdzieś z 2 tygodnie temu
|
Po pierwsze Kaczynski sam ma o to do niego pretensje - ale uznaje ze to nie jest wytlumaczenie. Ale moze po prostu trzeba bylo wszystko przygotowac? a z drugiej strony te 2 tygodnie to nie tak duzo i nawet jesli by to pokazali 2 tygodnie temu to I TAK kazdy by mowil dokladnie tak samo jak i teraz ze ma to zwiazek z kampania, umowmy sie ze zarowno 5, jak i 15 czy 20 dni to jest "przed" wyborami - tzn stosunkowo blisko wyborów.
1. przeciek w ABW w sprawie odrolnienia gruntów - jak na razie wszystko wskazuje, że była to intryga grubymi nićmi szyta żeby uwalić Leppera - dlaczego do tej pory nic w tej sprawie nie zrobiono
|
nie wiem
2. kwestia faktycznie samobójstwa Blidy - co raz częściej się słyszy że dowody były miałkie, a cała sprawa to pogoń Ziobry i jego ludzi za sukcesem - powtarzam znów - czemu nic w tej sprawie dalej się nie robi
|
a moze pomyslala sobie ze Ci z ktorymi byla skorumpowana i tak jej np. grożą bo beda sie bali że ona ich wyda? kto wie... a pozatym: skąd wiesz ze nic w tej sprawie sie nie dzieje? Moze sie dzieje, tylko jeszcze nic konkretnego nie ustalono. Albo ustalono i chca pokazac dopiero po wyborach? sie okaze...
3. ok, wzięła kasę - ale nie znamy całej otoczki - może znowu to wszystko było szyte tak grubymi nićmi. że zwykły obywatel o tym nie wie i nie wiadomo czy się dowie.
|
zapominasz o jednym: Ona sie przyznala...i nawet za to przeprosila, a to czy ktos ja znalazl czy to ona znalazla - to ma juz chyba najmniejsze znaczenie.
A do obrońców CBA mam pytanie. Czy jeśli będą mieli nagrania ze świadkiem koronnym, to w ramach propagandy też pokażą te nagrania w TV ??
|
troche uogólniasz.
Tzn ze lepiej by bylo gdyby ja zamkneli i powiedzieli "mamy na nią dowody" ?? - uwierzyłbyś im wtedy?
Z poważnych spraw zaczyna się robić show medialne ! |
to nie jest show medialne - to jest zwykły dowód. Nagrali ją, zarówno obraz jak i dźwięk - więc to pokazali. Jak inaczej molgi by udowodnić i jednocześnie w "najprostszy" sposób pokazać jej wine?
Maja nagranie - pokazują - proste i oczywiste. Nie raz tak było i będzie.
pozatym, w czym problem
przyznala sie, jest nagranie, a i tak wszystko obraca sie przeciwko cba i pis - tego chyba nigdy nie zrozumiem.
Anonymous - 17-10-2007, 18:54
dla wszystkich po-spiskowców
Cytat:
Szef CBA stwierdził, że ujawnia nagrania publicznie, bo sejmowa komisja ds. służb specjalnych nie chciała się z nimi zapoznać. "Jesteśmy oskarżani o popełnienie ciężkiego przestępstwa i atakowanie przeciwników politycznych w czasie kampanii wyborczej. Z drugiej strony uniemożliwiono nam przedstawienie własnych racji. Dlatego musimy odwołać się do oceny obywateli" - tłumaczył Kamiński.
oraz...
Cytat:
"Tusk nie ma prawa ronić krokodylich łez nad sprawą Sawickiej"
- Dzisiejsze darcie koszuli i wylewanie krokodylich łez przez pana Tuska nie ma żadnych podstaw – ocenił na konferencji prasowej w Sejmie Ludwik Dorn. Zapewnił, że o sprawie posłanki Sawickiej rozmawiał z liderem PO, zanim trafiła ona do mediów.
Dorn powiedział, że 4 października rozmawiał o sprawie Sawickiej z Tuskiem. – Powiedziałem mu, że decyzja o zastosowaniu technik operacyjnych zapadła jeszcze przed decyzją o przedterminowych wyborach – stwierdził marszałek. – Powiedziałem panu Tuskowi: Słuchaj Donald, nie nadawajcie sprawie cech politycznych bo sprawa jest absolutnie czysta – tłumaczył Dorn.
- Pan Tusk jednak zrobił swoje, w sposób twardy stwierdził w "Newsweeku", że CBA zaangażowało się w kampanię wyborczą. Wtedy skontaktowałem się z posłem Grasiem z PO, by zwołał komisję ds. służb specjalnych; do tego jednak nie doszło - tłumaczył marszałek.
Dorn podkreślił, że taką wiedzę miał od szefa CBA Mariusza Kamińskiego i ministra sprawiedliwości Zbigniewa Ziobry. Jak podkreślił, fakty te ujawnił w związku z zachowaniem szefa Platformy m.in. jego wypowiedziami dla prasy.
- Dzisiejsze darcie koszuli i wylewanie krokodylich łez przez pana Tuska nie ma żadnych podstaw – ocenił Dorn. – Tusk najpierw szkalował CBA, a następnie uniemożliwił wyjaśnienie sprawy w warunkach tajności – przed komisja ds. służb specjalnych - podkreślił. Zdaniem Dorna, szef CBA zrobił to, co powinien był zrobić.
jeszcze jakieś pytania
Marcin-Krak - 17-10-2007, 19:00
karolgt, krótkie pytanie - skoro wg Ciebie wszystko jest tak ok - to dlaczego wielu prawników oraz fundacja helsińska mają dużo zastrzeżeń do całej sprawy
karolgt napisał/a: |
nie wiem |
A może po prostu jest to sprawa aż na tyle wymyślona, że teraz bedą robić wszystko zeby zatrzeć to że był to nie wypał.
Poza tym jakby poczytać o całej sprawie z panią Sawicką - to można odnieść wrażenie że ... cała sprawa dążyła do tego żeby CBA "mogło kręcić lody" na tej sprawie.
Nie miałbym nic przeciwko temu co się stało - ale Kaczyński i PiS robią z mordy cholewę - jedno mówią - drugie robią
Anonymous - 17-10-2007, 19:07
Z innej beczki - tylko przypomnę niedawne opinie opozycyjnych posłów z komisji d/s służb:
Cytat:
10.5.Warszawa (PAP) - Sejmowa komisja ds. służb specjalnych wizytowała w czwartek siedzibę Centralnego Biura Antykorupcyjnego. Posłowie komisji pozytywnie oceniają działanie tej niedawno utworzonej służby specjalnej.
Przewodniczący komisji Janusz Zemke (SLD) powiedział po powrocie z siedziby CBA w Warszawie, że Biuro nadal jest na etapie tworzenia, ale są już pierwsze efekty jego działań. Tworzone są struktury CBA i delegatury w 6 województwach. Do końca roku ma powstać kolejnych 8 delegatur.
'Do pracy przyjęto do tej pory ok. 400 osób, do końca maja ma ich być 500, a do końca roku 1000. W 30 proc. przyszli oni do CBA z policji, 5 proc. to byli funkcjonariusze ABW, a większość - 65 proc. - do tej pory nie pracowało w żadnych służbach' - powiedział Zemke.
'Ci ludzie się szkolą, ale CBA podejmuje coraz więcej działań i ma sporo efektów, o których nie mówi się publicznie. Powszechnie wiadomo, że zarzuty postawiono kilku osobom, a faktycznie jest już ich 53, a wobec kilkudziesięciu kolejnych prowadzone są procedury operacyjne' - dodał. Działania dotyczą głównie środowiska medycznego i osób związanych z prywatyzacjami.
W ocenie przewodniczącego komisji, CBA tworzy się w dosyć spokojny sposób, ma dobre wyposażenie elektroniczne, ma bazy danych i tworzy je; ma pieniądze, o których inne służby mogą tylko pomarzyć. 'Nie ma tu ograniczeń w zakupach sprzętu, czy elektroniki' - powiedział Zemke.
'Moim zdaniem na większe efekty pracy CBA trzeba będzie poczekać 2-3 lata, bo tyle trwa tworzenie nowej służby' - dodał.
W ocenie posłów z komisji, to dobrze, że funkcjonariusze CBA zarabiają najlepiej spośród wszystkich służb. 'Prawda, że zarabiają najwięcej i to dobrze, ścigają na przykład skorumpowanych policjantów' - podkreślił Zemke.
Według posła Marka Opioły (PiS), tworzenie CBA jest spokojne, merytoryczne i rzeczowe. 'To jedna z najlepiej na dziś opłacanych służb specjalnych, miała bardzo dobry budżet. Na początek to dobrze - sprawdzimy jaka jest w realnym działaniu' - dodał.
Marek Biernacki (PO) ocenił, że CBA jest budowana metodycznie, według określonej logiki, a kupowane wyposażenie świadczy o przemyślanym działaniu. Jego zdaniem, dobrze, że służący w CBA zarabiają najlepiej. 'Tak jest i tak powinno być'- stwierdził poseł.
CBA powstało w połowie 2006 r. jako nowa służba specjalna do zwalczania korupcji. (PAP)
wczoraj fajni, dziś nie fajni
Marcin-Krak - 17-10-2007, 19:18
EDIT :
gumas_72, Tutaj
Jak się tak popatrzy na ten artykuł - to jakby mniejsze zaufanie wzbudza
Co do wypowiedzi pana Dorna - tak się zastanawiam czy z nim jest wszystko ok
Pisze listy, bajki, kocha psy, uważa się za "stworzyciela"
I służy Kaczorom do otwierania drzwi - ja tam mu nie ufam
Anonymous - 17-10-2007, 19:23
Marcin-Krak napisał/a: | EDIT :
gumas_72, Tutaj
Jak się tak popatrzy na ten artykuł - to jakby mniejsze zaufanie wzbudza
Co do wypowiedzi pana Dorna - tak się zastanawiam czy z nim jest wszystko ok
Pisze listy, bajki, kocha psy, uważa się za "stworzyciela"
I służy Kaczorom do otwierania drzwi - ja tam mu nie ufam |
wiesz a Tusk sepleni i miał dziadka w SS
a tu cos odnosnie czystej księżniczki
Wersja Gazietka/Onet:
Cytat:
CBA powtórzyło wczoraj historię o tym, jak Sawicka wpadła w antykorupcyjne sieci. W styczniu tego roku funkcjonariusz Biura został skierowany na kurs dla członków rad nadzorczych. Uczestniczką kursu była m.in. Sawicka. Oficer CBA brał udział w kursie, przedstawiając się jako pracownik znanej zachodniej firmy deweloperskiej, która wchodzi na polski rynek. Według Kamińskiego, zainteresowało to Sawicką, która sama wystąpiła z propozycją pomocy w ustawieniu przetargu.
Z kilkudziesięciu godzin podsłuchów b. posłanki CBA zaprezentowało wczoraj osiem fragmentów i jeden film. Puszczono fragment rozmowy Sawickiej z anonimowym posłem PO. Miało z niej wynikać, że poseł też jest zainteresowany wejściem w korupcyjny układ. Kamiński nie chciał podać nazwiska posła - czytamy w "Gazecie Wyborczej".
http://wiadomosci.onet.pl/1624849,11,1,1,item.html
Marcin-Krak - 17-10-2007, 19:32
gumas_72 napisał/a: | wiesz a Tusk sepleni i miał dziadka w SS |
Ale to nie daje podstaw do stwierdzenia, że z jego psychiką jest coś nie tak
A poza tym jak cytujesz propagandowe artykuły - to podawaj źródło - bo potem niektórzy faktycznie uwierzą, że CBA to faktycznie jest cacy
karolgt - 17-10-2007, 19:44
Marcin-Krak napisał/a: | karolgt, krótkie pytanie - skoro wg Ciebie wszystko jest tak ok - to dlaczego wielu prawników oraz fundacja helsińska mają dużo zastrzeżeń do całej sprawy |
mysle ze gumas_72 wyczerpal swoją (głównie) 1 wypowiedzią cały temat.
Dla mnie sprawa jest zamknięta.
Sa nagrania, są filmy, złapana przyznaje sie do winy.
Czego wiecej chciec?
ale nie.... trzeba doszukiwać się spisku.
co jest smieszne, w chorobe Filipinska tyle osob wierzy, a w nagrania wideo to juz nie
dla mnie koniec tematu.
Marcin-Krak - 17-10-2007, 19:53
karolgt napisał/a: | dla mnie koniec tematu. |
A dla mnie nie !
To ze wzięła łapówkę - zgoda !
Ale dlaczego cała sprawa akurat pojawiła się teraz
Jak duży udział CBA miało w różnego rodzaju prowokacjach w tej sprawie
Nie zdziwię się jesli okaże się, że cała sprawa była jedną wielką mistyfikacją mającą na celu zdyskredytowanie PO i pokazanie że korupcja w Polsce jest. Tylko to nie tędy droga.
Nie twierdzę, że korupcji w Polsce nie ma - ale PiS miało całe 2 lata żeby to udowodnić - a jakoś nawet to im się nie udało
I Karol ja na Twoim miejscu tak spokojnie bym nie "olewał sprawy" . Bo nie możesz mieć pewności, że np ja nie jestem z CBA i nie wciągnę Cię w jakąś aferę - a Ty nawet o tym wiedzieć nie będziesz
Anonymous - 17-10-2007, 20:38
Marcin-Krak napisał/a: | karolgt napisał/a: | dla mnie koniec tematu. |
A dla mnie nie !
To ze wzięła łapówkę - zgoda !
Ale dlaczego cała sprawa akurat pojawiła się teraz
Jak duży udział CBA miało w różnego rodzaju prowokacjach w tej sprawie
Nie zdziwię się jesli okaże się, że cała sprawa była jedną wielką mistyfikacją mającą na celu zdyskredytowanie PO i pokazanie że korupcja w Polsce jest. Tylko to nie tędy droga.
Nie twierdzę, że korupcji w Polsce nie ma - ale PiS miało całe 2 lata żeby to udowodnić - a jakoś nawet to im się nie udało
|
po 1:jak sie kończy sprawę to sie o niej informuje - na co mieli czekać ?
po 2:jak nie? sawicka to przykład wzorcowy na korupcje
Anonymous - 17-10-2007, 20:47
Jeśli prawdą się okaże, że użyto wobec niej technik o których ona opowiada (tj w skrócie: podstawiony przystojny funkcjonariusz, który najpierw ją okręca wkoło palca, a potem namawia na brzydkie sprawy), to gwarantuję, że sprawa ta będzie gwoździem do trumny PiS. Po prostu 90% kobiet stanie za nią murem. Jestem tego pewien jak 2x2=4
Anonymous - 17-10-2007, 20:50
Fido__ napisał/a: | Jeśli prawdą się okaże, że użyto wobec niej technik o których ona opowiada (tj w skrócie: podstawiony przystojny funkcjonariusz, który najpierw ją okręca wkoło palca, a potem namawia na brzydkie sprawy), to gwarantuję, że sprawa ta będzie gwoździem do trumny PiS. Po prostu 90% kobiet stanie za nią murem. Jestem tego pewien jak 2x2=4 |
technika operacyjna
zaraz sie dowiemy ze Sawicka tak po prawdzie to mu za seks płaciła
Marcin-Krak - 17-10-2007, 20:56
gumas_72, gratuluję dobrego samopoczucia
Się już nie ma co dziwić, że nadal tyle ludzi chce głosować na PiS
Skoro niektórzy nie widząc nic złego w tym co się dzieje ...
|
|
|