[07-XX]Lancer CYxA Ogólne - [CY3A 1.8] SPALANIE WERSJI 1.8 - opinie
Uwex - 17-02-2009, 10:17
Czy dyskusja nie robi się trochę jałowa ? Ja powiem tak - ile spali to było ostatnie co mnie interesowało przy zakupie ! Jeśli ktoś ten problem miał na jednym z pierwszych miejsc przy wyborze silnika ,to potem są takie wpisy tutaj . Każdy zrobił jak uważał i tyle .
filippoz - 17-02-2009, 15:02
im więcej km na liczniku tym mi się odrobinę szybciej jedzie spalanie nadal na poziomie 9l z groszem ale sam fakt, na razie tylko miasto, gdzie to lato pytam się
michaello - 17-02-2009, 15:31
filippoz napisał/a: | spalanie nadal na poziomie 9l z groszem |
Czyli nasz kraj mimo kryzysu podaza w dobrym kierunku, 1.3l/100km mniej w miescie niz deklaruje producent.
Anonymous - 17-02-2009, 15:32
Sla, to jak zwykle Twoja opinia mułowaty i głośny, bardzo to określenie pasuje do Twojego zachowania na forum. Co do spalania, to przecież jeden z użytkowników 1.8l narzekał na wysokie spalanie, a reszta liczy każde litr na 100km, to jest chore po co więc kupowaliście sobie auta??? Odpowiadam, bo liczyliście, że będą paliły mniej a tu zonk.
Ja jestem zadowolony, ale chyba jako jeden z nielicznych użytkowników lancera, pozdr.
michalek_p - 17-02-2009, 15:51
Ja liczę spalanie w ramach rozrywki ( lubie wiedzieć ile mi spali) . - kupując Lancera myślałem że będzie więcej a tu okazuje się, że pali na mieście litr mniej niż deklaruje producent ......
krzychu - 17-02-2009, 16:02
Hehhee ciekawe czy można oddać samochód na zasadzie niezgodności towaru z umową Bo pali więcej niż w danych technicznych.
Krzychu
Ps. Taka mała prowokacji.
Radassss - 17-02-2009, 16:55
Bastek77 napisał/a: | Sla, to jak zwykle Twoja opinia mułowaty i głośny, bardzo to określenie pasuje do Twojego zachowania na forum. Co do spalania, to przecież jeden z użytkowników 1.8l narzekał na wysokie spalanie, a reszta liczy każde litr na 100km, to jest chore po co więc kupowaliście sobie auta??? Odpowiadam, bo liczyliście, że będą paliły mniej a tu zonk.
Ja jestem zadowolony, ale chyba jako jeden z nielicznych użytkowników lancera, pozdr. |
... to chyba ty liczysz kazdy litr... ludzie dziela sie swoimi spstrzezeniami, a nie zauwazylem zeby duzo ludzi plakalo ze duzo pali poprostu pisza ze spalil tyle i tyle a ty dorabiasz do tego jakies bzdurne swoje ideologie...
nie liczylem ze bedzie palil mniej i nie raz to podkreslalem i nie raz pisalem ze jakby palil wiecej tez bym sie nie zmartwil... oczywiscie ciesze sie jak malo spali a co tam niech...
a piszac do Sla co chwile taki teks pokazujez rowniez swoje zachowanie na niezbyt wysokim poziomie
sorry ze to pisze ale ile razy mozna czytac to samo??
chcesz sobie pisac na temat wyzszosci 1,5 to zalozylem ci nowy temat do tego bedziesz mial latwiej... bo widze jezdzac innym pojazdem masz najwiecj do powiedzenia wlasnie na temat ile spala 1,8... to jest chore!!!
sla - 17-02-2009, 22:47
Bastek77 napisał/a: | Twoja opinia mułowaty i głośny, bardzo to określenie pasuje do Twojego zachowania na forum. |
Przepraszam ale czy Twój samochód wprawia Cię w jakieś kompleksy? Daj spokój ja też chciałbym mieć 911, ale jeżdżę swoją paskudą pełną wad i jest ok.
Bartek3g - 19-02-2009, 02:07
Ja wiem ,ze to OT duzy bedzie ale tak czytam ten temat i za glowe sie lapie. Mi 3.0 V6 pali na trasie min. 7,5l (to moj rekord) a srednio 8-9 ,na miescie jakism cudem zawsze 13scie liczac korki. Koniow 210.
Anonymous - 19-02-2009, 11:49
Radass, Sla jest dorosły i na pewno sobie poradzi, jak mniemam nie potrzebuje adwokata!
Co do spalania, to masz rację, że liczę , bo wolę jak pali 7 a nie 13, to chyba normalne, jednak nigdy nikomu nie wciskałem, że 1.5 jest lepsze od 1.8 czy odwrotnie, więc albo nie umiesz czytać, albo masz problemy emocjonalne, pozdr.
Radassss - 19-02-2009, 12:34
nie chodzi o to czy SLA sobie poradzi czy nie
ale jestes monotematyczny kazda wypowiedz jast taka ze SLApisze glupoty albo cos w tym stylu...
moze pisze moze i nie ale po co ciagle piszesz to samo??
Revolution - 20-02-2009, 13:38
Ja na spalenie jakoś szczególnie nie narzekam.
Mocno zalezy to od stylu jazdy.
Zazwyczaj mieszczę się w przedziale 7-9 litrów. Czasem przy w miarę dynamicznym poruszaniu się po mieście dochodzę do 11 litrów.
Mój rekord spalania zmierzony na dystansie ok 30 kilometrów to 5,9 litra ale to było bardzo lajtowe tempo i generalnie chciałem sprawdzić jak niski wynik uda mi się osiągnąć.
Pozdrawiam
Daniel
Radassss - 20-02-2009, 14:39
5,9... tyle pokazuje na 5 biegu przy ok 60km/h
ale fakt to strasznie emerycka jazda
Luk - 20-02-2009, 15:00
Radassss napisał/a: | 5,9... tyle pokazuje na 5 biegu przy ok 60km/h |
Tak to ja bym się nawet bał, że silnik katuję 5 wrzucam przy 80, a i tak mam wrażenie, że za wcześnie
jaca71 - 20-02-2009, 15:07
Luk napisał/a: | Radassss napisał/a: | 5,9... tyle pokazuje na 5 biegu przy ok 60km/h |
Tak to ja bym się nawet bał, że silnik katuję 5 wrzucam przy 80, a i tak mam wrażenie, że za wcześnie |
I się jeszcze dziwicie że wam pali 13 w mieście?
@Radassss:
To 5,9 masz przy średniej 60 czy na chwilowym tak Ci się wydaje?
|
|
|