To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[97-04]Galant EAxA/W - [EAxx] Płyta - osłona pod silnik do EA

migro - 03-05-2009, 02:08

Małe pytanko. Niby jest, lub była taka płyta, ale czemu prawie nikt jej nie miał. Na trawnikach przy ulicach też mało spotykane, czyli raczej nie były gubione. Nie jest to tak, że te płyty były, ale tylko w krajach, w których można jeździć np.: max 130km/h. Wielu Mitsumaniaków ma Galanty z BRD, a tam można jechać tyle ile fabryka dała i może dla tego nie były one montowane do aut dla BRD, bo mogły by się urwać? Jeździ ktoś z tą osłoną po niemieckich autostradach, albo inaczej, czy VR4 miły taką osłonę?
akbi - 03-05-2009, 15:40

Migro, jak dobrze plyte zzamonujesz to Galantem jej nie urwiesz ... a przynajmniej nie w modelu EA5W
Anonymous - 30-05-2009, 17:26

witam wszystkich
wkoncu mam owe trojkaty

pasuja napewno pod zderzak od rocznikow '97 oraz '98 . wiekszy trojkacik pasuje tez do zderzaka poliftowego '<99 a mniejszy nie mam pewnosci(musze to jeszcze obadac) :roll:

nie wiem tez jak wyglada sprawa z dopasowanie do wersji Sport Edition :!: :?: nie przymierzalem

nie pasuja dokladnie pod zderzak Avance'a choc zamontowac sie da jednak nie polacza sie idealnie w przedniej czesci do zderzaka

[ Dodano: 30-05-2009, 17:35 ]
aha... koszt to 40 zl wieksza oraz 30 zl mniejsza

seba77 - 30-05-2009, 17:43

Witam czy do mojego gala bedzie pasowało ? 99rok gala i jaki zestaw tam przychodzi pod silniczek.
Anonymous - 30-05-2009, 17:51

zalezy co masz na mysli...
jesli chodzi o plyte pod silnik to z dokladkami pod ten zderzak pasuje(na str 14 tematu masz zdjecia jak to wyglada )
a trojkaty to nie wiem czy pasuja bo nie mialem jeszcze pod czym przymierzyc tzn pod SE

zuku3210 - 30-05-2009, 23:06

mógłbym poprosić o jakieś zdjęcie spod spodu do czego płyta jest zamontowana? zwłaszca od strony kierowcy??Bo od strony pasażera mam plastykowe osłony ale po stronie kierowcy jest kompletny brak czegokolwiek i niewiem czy tak ma byc.Pozatym brakuje mi plastykowych osłon "grodziowych" pomiedzy zderzakiem a kołem wiec podejrzewam że czegoś tam może brakowac pod spodem.Jytro moge zrobic fotki,bo chcialbym płyte zamówic al eniewiem czy bedzie do czego ją przyczepic :?
Anonymous - 30-05-2009, 23:17

zuku3210 napisał/a:
mógłbym poprosić o jakieś zdjęcie spod spodu do czego płyta jest zamontowana?
strona 3 tematu ...na podluznicach powinny byc plastikowe oslony z obu stron .
zuku3210 napisał/a:
Pozatym brakuje mi plastykowych osłon "grodziowych" pomiedzy zderzakiem a kołem
masz na mysli nadkola ?
zuku3210 - 31-05-2009, 16:55

cuuube napisał/a:
strona 3 tematu ...na podluznicach powinny byc plastikowe oslony z obu stron .
przejzałem dokładnie cały temat jeszcze raz i juz wiem wszystko co jest grane. Ztego co pamietam brakuje u mnie elementu po stronie kierowcu pomiedzy kolem i silnikiem, ładnie przedstawia to grafika z manuala na str.17 element zaznaczony na czerwono 66015L wiec chyba musze pierw tą sprawę załatwić bo do tego wchodza dwa kołki na płyte :| Co do w/w grafiki to co to za element z przodu 62817, czy to zderzak już jest??
Co do nadkoli to brak mi elementu pomiędzy kołem a zderzakiem, ta częsc "nacinana" jakby,w miejscu gdzie sie konczy zderzak a zaczyna blacha plastik juz jest i idzie dalej nad kołem. Jak przestanie lać to wrzuce pare fotek, jak byś mógł zerknąłbyś co tam jeszce powinno być w tym aucie :wink:
Co do gratów od Ciebie zapatrywałbym się na płytę+trójąty jak ju ż wyjaście tą sprawe :wink:

Anonymous - 09-06-2009, 23:03

poswiecilem dzis troche czasu na grzebanie w aucie...zamontowalem dokladki do plyty pod zderzak avance'a oraz nowo dorobione trojkaty...

efekty
-strona kierowcy

.

- strona pasazera

.

bez kanalu lub podnosnika okolo poltorej godziny grzebania na rozwiercanie dziurek spasowanie plastikow i zmontowanie z plyta .

[ Dodano: 09-06-2009, 23:06 ]
aaa niestety trojkaty tak jak pisalem wczesniej nie zgrywaja sie w widocznych miejscach ze zderzakiem avance'a (mysle ze sport edision ma tak samo - nie przymierzalem jeszcze pod takiego) .

tomekrvf - 11-06-2009, 01:21

cuuube napisał/a:
(mysle ze sport edision ma tak samo - nie przymierzalem jeszcze pod takiego) .

Ma dokładnie tak samo. Rozczarowanie przyszło po 3 miesiącach czekania na trójkąty.

tosztotomasz - 16-06-2009, 10:17

Spasowanie spasowaniem, zamiast prostej osłony silnika zaczyna to puzzle przypominać :D
wawer82 - 16-06-2009, 20:38

Czy bedzie jakaś akcja dorobienia tych trójkątów?
Jakby co to ja zapisuje się na taki zestaw do łatania dziur pod silnikiem ;-)

Anonymous - 17-06-2009, 14:16

pisalem kilka postow wyzej ze trojkaty sa dorobione ...polecam dokladniejsza lektore niz ostatni post w temacie
dudzian - 18-06-2009, 02:52

można to gdzieś zamówić?? oałone pod silnik całą oczywiście??
Anonymous - 26-07-2009, 08:33

jesli ktos bylby zdecydowany na plyty pod silnik i reszte i wybiera sie do Żywca to do zlotu prosze sie deklarowac to dorobie i przywioze osobiscie co pozwoli obnizyc koszty o przesylke