To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Lancer CB4A mój drugi japończyk

idas - 22-02-2010, 00:36

j-rules napisał/a:
Ale sa i plusy - nie palce juz mandatow za brak biletu w miejskim hasioku ;p

Za wolny byłeś 8) jeszcze nigdy mi nie wypisali, choć może i chcieli 8) Ostatnio nawet musiałem się na nowo polubić z komunikacją i szczerze powiedziawszy czasami lepiej wsiąść w ten tramwaj niż odpalać wypalacza złotówek:)

j-rules - 22-02-2010, 00:45

idas, bo wiesz, ja zawsze na twardzioche ich bralem... czyli taktyka na czwarty mandat w tym miesiacu :D
pod nosem : "oo to juz czwarty raz w tym miesiacu..."
-co pan mowisz ze 3 pan juz zalega?
-no teraz to cztery
-a to idz pan ale nastepnym razem nie odpuszcze!

No i nie odpuscil ;P za kazdym kolejnym ;p

idas - 26-02-2010, 23:53

Lancer dostał mały prezencik:)

Przebijający gdzieniegdzie kolor zielony to odbicie ścian:P gałka jest czarno-chromowa. Naprawdę solidna, dużo cięższa od mojej obecnej (firma Victor model evolution -prawie jak EVO 8) ). Tak więc jest już kierownica momo, gałka i zamierzam jeszcze upolować jakieś fajne nakładki na pedały tejże firmy. Jutro montaż i zdjęcia po montażu.

robertdg - 27-02-2010, 00:08

No to jak nakładki na pedały MOMO Cie interesuja to zerknij tutaj http://www.alusport.com.p...tid=24&Itemid=5
idas - 27-02-2010, 00:23

Robert chyba jednak poszukam czegoś używanego lub z niższej półki:] Ta gałka co ją kupiłem- model Cobra- kosztuje w sklepie z linku 349zł...:] Jak dla mnie cena zaporowa:) a te nakładki co mnie interesują
http://www.alusport.com.p...id=173&Itemid=5 srebrne z żółtym napisem
jak widać 230zł...:] Ale dzięki za link, przynajmniej mogę się rozeznać w temacie MOMO gadżetów. Nie wiem dlaczego, ale jakoś lubię tą firmę;P
jeszcze pytanko co do nakładek. Lepiej kupić zaciskane czy przewiercane?

rosomak1983 - 27-02-2010, 05:13

idas, nie wolałes skórzanej gałki ??? Za chromem to ja nie przepadam... :wink: :wink: :D :D :D :axe: :axe: :axe:
robertdg - 27-02-2010, 10:15

idas napisał/a:
Lepiej kupić zaciskane czy przewiercane?
Przewiercane, u mnie sa takie, masz 100% pewności że Ci się nie ssunie, a linka podałem po to abyś sie właśnie rozeznał w modelach i cenach, już przynajmniej mnije wiecej wiesz co szukac ;-)
j-rules - 27-02-2010, 11:35

pozwole sobie pogrymasic, ze wg mnie chrom do naszych szarych plastikow nie pasuje ;p ale rob po swojemu. Osobiscie tez bym chetnie kupil galke, ale cos ala rosomakowa skora :D
pawela - 27-02-2010, 12:08

Cytat:
pozwole sobie pogrymasic, ze wg mnie chrom do naszych szarych plastikow nie pasuje
noo :P wg mnie siara :P ;)
idas - 27-02-2010, 12:45

A skóra to niby pasuje do szarych plastików?:P Najlepsza byłaby czarna półmatowa:P moim zdaniem wygląda bardzo fajnie, przy okazji pozbyłem się resztek ohydnej drewnopodobnej okleiny z kokpitu. Stara gałka też miała taki akcent dlatego póki co nie wywalałem. Wyglądało to tak:

A teraz wygląda tak:

Może do szarych plastików nie pasuje, ale jak będą nakładki na pedały to na pewno będzie do wnętrza pasowała:P Dla mnie większą "siarą" były te drewnopodobne akcenty:] Poza tym gałka jest dużo wygodniejsza i cięższa przez co fajniej -pewniej -się biegi zmienia. Jestem zadowolony:P
Przy okazji spojrzałem na pasek i wydaje mi się, że faktycznie może być za bardzo napięty gdyż strona grzbietowa jest lekko pościerana... doskonale widać to na tym zdjęciu:

Odkręciłem napinacz o 1/4 obrotu, przekręciłem wałem 2 razy i dokręciłem napinacz. Wydaje mi się, że trochę ciszej słychać ten dźwięk co wcześniej. Ale i tak pompa pójdzie do wymiany. Powiedzcie tylko czy to normalne, że się tak grzbiet przetarł

j-rules - 27-02-2010, 12:58

skóra mniej w oczy kole niz chromoblysk ;) tzn nie rzuca sie tak na 1 planie. Ale moze slusznie kobinujesz. Moze jescze da sie dorobic jakies alu ramki zegarow, moze cos by z tego bylo :?:
macieekg - 27-02-2010, 15:37

idas napisał/a:
pozbyłem się resztek ohydnej drewnopodobnej okleiny z kokpitu. Stara gałka też miała taki akcent dlatego póki co nie wywalałem. Wyglądało to tak:

fuuuj poprzednia wersja była okropna. Ten drążek nie jest zły, choć tak jak koledzy uważam, że lepiej pasowałby obszyty skórą drążek z wytłoczonym schematem biegów.

idas - 27-02-2010, 16:02

No dobra skoro tak piszecie to może ją obszyje jak będzie kaska;P Przynajmniej mam doskonałą podstawę do obszycia bo jest ciężka i solidna:) W sumie nie daje wcale po oczach tym chromem i ładnie się komponuje, jak posprzątam wnętrze to zrobię jakieś zdjęcia całości:) zamierzam jeszcze wrzucić dywaniki a'la nadmorska smażalnia (srebrny chrom) i będzie gites... taaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
Co do paska to zdecydowanie ciszej jest teraz, tylko w pewnym zakresie obrotów (około 2 tys.) słyszalny jest ten wizg co wcześniej.

rosomak1983 - 27-02-2010, 17:22

j-rules napisał/a:
Osobiscie tez bym chetnie kupil galke, ale cos ala rosomakowa skora :D

no no prosze skóry ze mnie nie zdzierać, rosomaki sa pod ochrona :D :D :D

macia - 27-02-2010, 21:52

Nie przejmuj się co inni myślą, ważne, że Tobie się podoba :wink: