To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[97-04]Galant EAxA/W - [EAxA] INSTRUKCJA - Wymiana oświetlenia wewnątrz Galanta.

Szwagroz - 30-12-2013, 20:50

ludzie co wy z tym allegro. zaplacisz wiecej za przesylke niz za zarowki w sklepie. wymontowanie ich to 10 min idziesz do sklepu i dobierasz co trzeba. za zarowke placilem cos okolo zeta piecdziesiat
promatti - 31-12-2013, 15:21

Szwagroz napisał/a:
ludzie co wy z tym allegro. zaplacisz wiecej za przesylke niz za zarowki w sklepie. wymontowanie ich to 10 min idziesz do sklepu i dobierasz co trzeba. za zarowke placilem cos okolo zeta piecdziesiat

ojejku, a my z tym allegro dlatego ze wyobraź sobie byłem wczoraj w 2 sklepach i nie mieli dzisiaj odwiedziłem kolejne dwa i stwierdziłem ze kupie sobie przez internet ;) wiec przestan stękać i podpowiedz lepiej ile one mają milimetrów ? ;)

Łysy88 - 02-01-2014, 09:50

Z tego co widzę na allegro to wygląda to tak:

Kod:
Typ T3 średnica podstawy ok 7mm
Typ T4 średnica podstawy ok 9mm
Typ T5 średnica podstawy ok 12mm

Więc raczej jest tylko jedna T3 - 7 mm

majko - 02-01-2014, 20:17

Instrukcja - Najlepsza :D Mi nie świeci jak otwieram drzwi pasażera z przodu, przełącznik przeciwmgłowego tylnego i prawa strona klimatronica - tam gdzie pokrętło AUTO ;D Niedługo się tym zajmę, a z takim poradnikiem to lekko zmienię wszystko :D
jAZZMAN - 02-01-2014, 20:27

majko, Dziękuję. Napisz jak Ci poszło ;)
goofy_LLE - 02-01-2014, 21:11

Przejrzałem oba tematy o podświetleniu i interesuje mnie jakie żaróweczki znajdują się w przełączniku klimatyzacji, podgrzewania szyby i układu zamkniętego wersja manualna klimy. Ktoś się dobierał do tych przełączników??

W przełącznikach są po dwie żaróweczki t3, jak będe wymieniał porobie zdjęcia, może komuś się przyda.

W manualu jest błąd w cześci z opisem podświetlenia przycisku opuszczania szyby. Tam idzie dioda 3mm, a jest napisane 5mm.

Zegary 4 x t10 i jedna t5 zakres 220-240.

Regulacja lusterek jedna t3 a dokładniej r3 (zrobiłem foto, dodam w wolnym czasie), tak jak włacznik przeciwmgielnych przód i tył.

Kilobajt - 11-01-2014, 20:54

Witam,

Bardzo przydatny wątek. Jedynie opis z licznikiem mógł by ktoś dokończyć :-) U mnie nie świeci czerwona kontrolka od oleju. Przypuszczam że jest spalona. Czy ktoś może ma doświadczenie i wie jaka tam siedzi żarówka?? Wiem że można wymontować pojechać po żarówkę ale chciał bym tego uniknąć bo z mojej wioski wszędzie daleko.

Dzięki za pomoc,

Hugo - 11-01-2014, 22:02

Kilobajt, zwykła T5 o mocy 1,2W:
http://allegro.pl/zarowka...3810257090.html

Kilobajt - 11-01-2014, 22:23

Dziękuje uprzejmie :-)
Adrian Galant - 31-01-2014, 16:02

Wymieniłem podświetlenie zegarów na niebieskie żarówki led ale mam problem ze wskazówkami nie są one podświetlane jak zrobić żeby były widoczne?
Jackall - 31-01-2014, 20:48

Adrian Galant, żeby wszystko świeciło jak należy wstaw sobie żarowki zamiast diod. Jak lubisz niebieski to kup takie żarówki i będzie ok.
Tak na marginesie to żarówki do podświetlenia przełaczników łatwiej kupić w sklepach elektronicznych niż motoryzacyjnych :mrgreen:

krzysztof.kj5 - 31-01-2014, 20:56

Adrian Galant napisał/a:
Wymieniłem podświetlenie zegarów na niebieskie żarówki led ale mam problem ze wskazówkami nie są one podświetlane jak zrobić żeby były widoczne?

Przy niebieskich diodach wskazówki nie będą widoczne chyba że wstawisz pod wskazówki diody np. smd. Nie którzy z forum tak robili łącznie ze mną. Przejrzyj pierwsze strony tematu tam jest jak to zrobić.

Adrian Galant - 01-02-2014, 14:10

mam założone żarówki led niebieskie ale wskazówek nie widać może spróbuje włożyć diody pod wskazówki tak jak mówisz
Jackall - 01-02-2014, 15:19

Adrian Galant, nie ma czegoś takiego jak żarówki led :P co najwyżej mogą być diody led w oprawie żarówkowej. Diody mają to do siebie, że mają nie duży kąt świecenia a żarówki w zależności od rodzaju świecą niemal w około.
Sycior - 14-02-2014, 10:33

Czy ktoś już wymieniał żarówki od podświetlenia przycisków ogrzewania foteli? Pod jednym mi padła żarówka a za cholerę nie mam pomysłu jak to zdjąć żeby czegoś nie połamać.