[97-04]Galant EAxA/W - [EAxA] INSTRUKCJA - Wymiana oświetlenia wewnątrz Galanta.
Szwagroz - 30-12-2013, 20:50
ludzie co wy z tym allegro. zaplacisz wiecej za przesylke niz za zarowki w sklepie. wymontowanie ich to 10 min idziesz do sklepu i dobierasz co trzeba. za zarowke placilem cos okolo zeta piecdziesiat
promatti - 31-12-2013, 15:21
Szwagroz napisał/a: | ludzie co wy z tym allegro. zaplacisz wiecej za przesylke niz za zarowki w sklepie. wymontowanie ich to 10 min idziesz do sklepu i dobierasz co trzeba. za zarowke placilem cos okolo zeta piecdziesiat |
ojejku, a my z tym allegro dlatego ze wyobraź sobie byłem wczoraj w 2 sklepach i nie mieli dzisiaj odwiedziłem kolejne dwa i stwierdziłem ze kupie sobie przez internet wiec przestan stękać i podpowiedz lepiej ile one mają milimetrów ?
Łysy88 - 02-01-2014, 09:50
Z tego co widzę na allegro to wygląda to tak:
Kod: | Typ T3 średnica podstawy ok 7mm
Typ T4 średnica podstawy ok 9mm
Typ T5 średnica podstawy ok 12mm |
Więc raczej jest tylko jedna T3 - 7 mm
majko - 02-01-2014, 20:17
Instrukcja - Najlepsza Mi nie świeci jak otwieram drzwi pasażera z przodu, przełącznik przeciwmgłowego tylnego i prawa strona klimatronica - tam gdzie pokrętło AUTO ;D Niedługo się tym zajmę, a z takim poradnikiem to lekko zmienię wszystko
jAZZMAN - 02-01-2014, 20:27
majko, Dziękuję. Napisz jak Ci poszło
goofy_LLE - 02-01-2014, 21:11
Przejrzałem oba tematy o podświetleniu i interesuje mnie jakie żaróweczki znajdują się w przełączniku klimatyzacji, podgrzewania szyby i układu zamkniętego wersja manualna klimy. Ktoś się dobierał do tych przełączników??
W przełącznikach są po dwie żaróweczki t3, jak będe wymieniał porobie zdjęcia, może komuś się przyda.
W manualu jest błąd w cześci z opisem podświetlenia przycisku opuszczania szyby. Tam idzie dioda 3mm, a jest napisane 5mm.
Zegary 4 x t10 i jedna t5 zakres 220-240.
Regulacja lusterek jedna t3 a dokładniej r3 (zrobiłem foto, dodam w wolnym czasie), tak jak włacznik przeciwmgielnych przód i tył.
Kilobajt - 11-01-2014, 20:54
Witam,
Bardzo przydatny wątek. Jedynie opis z licznikiem mógł by ktoś dokończyć U mnie nie świeci czerwona kontrolka od oleju. Przypuszczam że jest spalona. Czy ktoś może ma doświadczenie i wie jaka tam siedzi żarówka?? Wiem że można wymontować pojechać po żarówkę ale chciał bym tego uniknąć bo z mojej wioski wszędzie daleko.
Dzięki za pomoc,
Hugo - 11-01-2014, 22:02
Kilobajt, zwykła T5 o mocy 1,2W:
http://allegro.pl/zarowka...3810257090.html
Kilobajt - 11-01-2014, 22:23
Dziękuje uprzejmie
Adrian Galant - 31-01-2014, 16:02
Wymieniłem podświetlenie zegarów na niebieskie żarówki led ale mam problem ze wskazówkami nie są one podświetlane jak zrobić żeby były widoczne?
Jackall - 31-01-2014, 20:48
Adrian Galant, żeby wszystko świeciło jak należy wstaw sobie żarowki zamiast diod. Jak lubisz niebieski to kup takie żarówki i będzie ok.
Tak na marginesie to żarówki do podświetlenia przełaczników łatwiej kupić w sklepach elektronicznych niż motoryzacyjnych
krzysztof.kj5 - 31-01-2014, 20:56
Adrian Galant napisał/a: | Wymieniłem podświetlenie zegarów na niebieskie żarówki led ale mam problem ze wskazówkami nie są one podświetlane jak zrobić żeby były widoczne? |
Przy niebieskich diodach wskazówki nie będą widoczne chyba że wstawisz pod wskazówki diody np. smd. Nie którzy z forum tak robili łącznie ze mną. Przejrzyj pierwsze strony tematu tam jest jak to zrobić.
Adrian Galant - 01-02-2014, 14:10
mam założone żarówki led niebieskie ale wskazówek nie widać może spróbuje włożyć diody pod wskazówki tak jak mówisz
Jackall - 01-02-2014, 15:19
Adrian Galant, nie ma czegoś takiego jak żarówki led co najwyżej mogą być diody led w oprawie żarówkowej. Diody mają to do siebie, że mają nie duży kąt świecenia a żarówki w zależności od rodzaju świecą niemal w około.
Sycior - 14-02-2014, 10:33
Czy ktoś już wymieniał żarówki od podświetlenia przycisków ogrzewania foteli? Pod jednym mi padła żarówka a za cholerę nie mam pomysłu jak to zdjąć żeby czegoś nie połamać.
|
|
|