Off Topic - Chcę powiedzieć, że... cd ...
gigant87 - 20-05-2010, 17:25
... od kilku tygodni szukam dla siebie kawalerki we Wrocławiu i... nie mogę znaleźć!
Marcin-Krak - 20-05-2010, 18:08
Znowu leje
Idzie się załamać
sieegurd - 20-05-2010, 18:19
| Marcin-Krak napisał/a: | Znowu leje
Idzie się załamać |
No dokładnie Kolejny dzień podjazdu nie zrobię Misiek w garażu od niedzieli stoi :/
Morfi - 20-05-2010, 18:34
Byłem przejazdem przez opolskie i masakra W KRAPKOWICACH. Z odry szerokości 40 m zrobiło sie rozlewisko na 200m.
Domy zalane po sam dach widziałem.
Garaże całe pod wodą
Aby przejechać na drugi koniec miejscowości trzeba jechac A4 i nadrabiać 20 km.
Współczuje ludzią, ale nie potrafie zrozumiec braku ubezpieczenia firm i domostw.
koszmarek - 20-05-2010, 19:05
Garwolin zalany.. jak puszczą te wały przy siekierkach to jutro nie dojade do roboty :/ bo mi dzielnice zaleje
gulgulq - 20-05-2010, 19:33
| Morfi napisał/a: |
Współczuje ludzią, ale nie potrafie zrozumiec braku ubezpieczenia firm i domostw. |
czasem po prostu ludzi na to nie stać
zwłaszcza na terenach zalewowych gdzie składki są sporo wyższe od powodzi
sieegurd - 20-05-2010, 20:15
| gulgulq napisał/a: | | Morfi napisał/a: |
Współczuje ludzią, ale nie potrafie zrozumiec braku ubezpieczenia firm i domostw. |
czasem po prostu ludzi na to nie stać
zwłaszcza na terenach zalewowych gdzie składki są sporo wyższe od powodzi |
gulgulq niestety ma rację, ludzi nie stać na opłacanie ubezpieczenia od powodzi
No ale właśnie na terenach najbardziej zagrożonych trzeba mieć zabezpieczenie, ale zawsze Polak mądry po szkodzie
Hubeeert - 20-05-2010, 20:31
byłem i zrobiłem zdjęcia - zaraz będę zgrywał.
Marcin-Krak - 20-05-2010, 20:34
| sieegurd napisał/a: | gulgulq niestety ma rację, ludzi nie stać na opłacanie ubezpieczenia od powodzi |
Ubezpieczenie gospodarstwa od powodzi z tego co mówili w tv średnio wynosi 286 zł.
Morfi - 20-05-2010, 20:35
rocznie ?
sieegurd - 20-05-2010, 20:43
| Marcin-Krak napisał/a: | | sieegurd napisał/a: | gulgulq niestety ma rację, ludzi nie stać na opłacanie ubezpieczenia od powodzi |
Ubezpieczenie gospodarstwa od powodzi z tego co mówili w tv średnio wynosi 286 zł. |
W zależności od tego jak blisko masz dom od rzeki. Bodajże domy do 1 km od rzeki ponad 3-krotna przebitka - w zależności od ubezpieczyciela. TU robią niezłe przekręty z wysokością składek.
gulgulq - 20-05-2010, 20:43
| Marcin-Krak napisał/a: | | sieegurd napisał/a: | gulgulq niestety ma rację, ludzi nie stać na opłacanie ubezpieczenia od powodzi |
Ubezpieczenie gospodarstwa od powodzi z tego co mówili w tv średnio wynosi 286 zł. |
zależy jakiego gospodarstwa, jakie wyposażenie itp...
moja sąsiadka ma niecałe 600 zł emerytury i z czego ma zapłacić
Cezar - 20-05-2010, 20:46
| Marcin-Krak napisał/a: | | Ubezpieczenie gospodarstwa od powodzi z tego co mówili w tv średnio wynosi 286 zł. |
Tylko jest jedno ale - mianowicie czy ubezpieczyciel bedzie chcial ubezpieczyc na takim zalewowym terenie. Przeciez to bedzie strata dla firmy
Niektore firmy maja nawet zakaz zawierac umowy na zagrozonych terenach.
Marcin-Krak - 20-05-2010, 20:49
| Morfi napisał/a: | | rocznie ? |
No tak.
Ja za pakietowe najniższe ubezpieczenie domu płacę trochę ponad 100 zł. I w tym jest też ubezpieczenie od powodzi - nie wysokie - ale jest.
| Kod: | | Czy dużo kosztuje zapewnienie sobie spokoju na wypadek, gdyby - odpukać - katastrofa zdarzyła się na naszym terenie? Dla domu o powierzchni 120 m2 i wartości 200 tys. zł roczna składka wyniesie około 150-200 zł. Ale to tylko przykład. Wysokość składki zależy bowiem od zakresu ubezpieczenia, technologii, w jakiej jest wykonany budynek, jego przeznaczenia (mieszkalny czy działalność gospodarcza). Czy brane jest pod uwagę to, że ktoś mieszka na terenie, który statystycznie żywioły nawiedzają częściej? Tu polityka ubezpieczycieli jest różna. |
| Kod: | | "Tymczasem średnia cena polisy chroniącej przed skutkami żywiołów na rynku wynosi obecnie 260 zł rocznie, czyli odpowiada mniej więcej promilowi średniej wartości domu w Polsce" - podkreślił Tarczyński. |
Żeby nie być gołosłownym - pierwsze lepsze cytaty z netu.
Hubeeert - 20-05-2010, 20:51
|
|
|