To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Off Topic - Chcę powiedzieć, że... cd ...

Marcin-Krak - 20-05-2010, 20:54

Przepraszam za brutalność - ludzie sami sobie są w większości przypadków winni.
Jak budują sobie domy w pięknej okolicy, tuż nad rzeką - to potem niech nie mają pretensji. To jest mocne uogólnienie - ale wystarczy sobie popatrzyć na zdjęcia Wisły koło Krakowa i okolic sprzed nawet 10 lat, a tego co jest teraz. Buduje się dom za domem. Ktoś się na to zgadza, ale i ktoś o tą zgodę się ubiega ;)

Wszyc - 21-05-2010, 02:42

Marcin w pewnym stopniu się z Tobą zgodzę tym bardziej powodzie w Polsce nie są niczym nowym
sieegurd - 21-05-2010, 06:10

...że zrobiło się trochę cieplej i póki co nie pada :) Warszawiaki 3mcie się!
Morfi - 21-05-2010, 06:40

Dokładnie tak jak pisze marcin. Jak można budować domyna obszarach zalewowych.
cns80 - 21-05-2010, 06:42

Morfi napisał/a:
Jak można budować domyna obszarach zalewowych.
Budować można. Tylko nie ma co potem lamentować i w telewizji robić szopki jak to wójt i burmistrz nie zadbał o ludzi.
sieegurd - 21-05-2010, 08:45

cns80 napisał/a:
Morfi napisał/a:
Jak można budować domyna obszarach zalewowych.
Budować można. Tylko nie ma co potem lamentować i w telewizji robić szopki jak to wójt i burmistrz nie zadbał o ludzi.

Najbardziej rozbroiło mnie wczoraj hasło kobiety w reportarzu (bodaj w WYDARZENIACH). Mówiła, że mimo napływu wody nie zdecydowali się na ewakuację i zostali dobytku pilnować. W nocy nikt ich nie zaalarmował, że wody jest więcej i gdyby nie sąsiad to by się utopili we śnie.

To ja się qrna pytam, czy jeśli została na własną odpowiedzialność, zamiast się ewakuować, to po co płacze, że nikt jej nie powiedział, że wody będzie wicej???Nie wiedziała, że skoro zalało parter i robią ewakuację, to może być tylko gorzej???? Niestety niektórzy ludzie myślą, że im się wszystko należy i mają pretensje do całego świata, że nikt im nie pomógł. Taka postawa mnie rozbraja :(

cns80 - 21-05-2010, 08:51

sieegurd napisał/a:
W nocy nikt ich nie zaalarmował, że wody jest więcej i gdyby nie sąsiad to by się utopili we śnie.
Wójt powinien do nich wysłać listonosza z pisemnym zaproszeniem do ewakuacji. Żenada.
stary alfer - 21-05-2010, 09:18

cns80 napisał/a:
wysłać listonosza z pisemnym zaproszeniem

Z moich informacji wynika, że PP S.A nie dysponuje w chwili obecnej żadną jednostką pływającą :P

sieegurd - 21-05-2010, 09:31

stary alfer napisał/a:
cns80 napisał/a:
wysłać listonosza z pisemnym zaproszeniem

Z moich informacji wynika, że PP S.A nie dysponuje w chwili obecnej żadną jednostką pływającą :P

Ja się nie naśmiewam z tragedii ludzi, co przez powódź stracili dobytek całego życia, tylko z pretensjonalności co niektórych :( Bo jeśli zarządza się ewakuację, to nie dla czyjegoś widzi mi się, tylko ze względów bezpieczeństwa ludzi.

Manuela - 21-05-2010, 10:03

Popieram kolegów w pełnej rozciągłości. I o ile rozumiem jeszcze, że jakaś tępa baba ze wsi robi takie szopki, o tyle rozwala mnie fakt, że dziennikarze, mający się za ponadprzeciętnie inteligentnych, rozkręcają potem z tego aferę w mediach.
Marcin-Krak - 21-05-2010, 11:06

Zostaje nam liczyć, że posłowie znów staną ponad podziałami i wprowadzone zostaną odpowiednie ustawy bez żadnego szemrania jak najszybciej.
No i że może wreszcie ktoś wreszcie zrobi choć trochę porządku z oszołomami ekologicznymi - vide przykład Oświęcimia, gdzie zablokowali podniesienie wałów :roll:

cns80 - 21-05-2010, 11:19

Marcin-Krak napisał/a:
Zostaje nam liczyć, że posłowie znów staną ponad podziałami i wprowadzone zostaną odpowiednie ustawy bez żadnego szemrania jak najszybciej.
"A łyżka na to ...."
gulgulq - 21-05-2010, 11:37

Marcin-Krak napisał/a:
No i że może wreszcie ktoś wreszcie zrobi choć trochę porządku z oszołomami ekologicznymi - vide przykład Oświęcimia, gdzie zablokowali podniesienie wałów :roll:

w takiej sytuacji stan klęski żywiołowej powinien zostać dawno ogłoszony - mamy sytuację nadzwyczajną, wkracza wojsko i ekologów się wywozi, tak samo jest przymus ewakuacji

Morfi - 21-05-2010, 11:56

http://wiadomosci.onet.pl...bytku,item.html

cała prawda i z tym sie zgodzę.
Wiele zalanych domów nie ma 10 lat.

stary alfer - 21-05-2010, 12:20

gulgulq napisał/a:
w takiej sytuacji stan klęski żywiołowej powinien zostać dawno ogłoszony

Wybory, wybory, wybory...