To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Lubelskie - Lubelskie OT IV

radek79 - 20-02-2012, 19:36

Cytat:
[ Dodano: 20-02-2012, 19:31 ]
radek79 napisał/a:
ja posiadam dwa laptopy i na żadnym nie mam antywirusa i wszystko działa jak należy już od dwóch lat
aż dziw, że jeszcze działa :mrgreen: A może działa ale pod inną kontrolą 8)

działa pod moją :wink: doszedłem do wniosku że te anty wirusy to taki trochę pic na wodę ,podstawa to orginalny system

grzesiopol - 20-02-2012, 19:42

Jaro1974 napisał/a:
A słyszałem że kasper zamula kompy ale nie wiem ile w tym prawdy jest.
Taaaaaa :roll: :roll: :roll:
Niestety tak po długim użytkowaniu zamula internet, ja ktoś ma małe łączne to czasami może być problem, ja co jakiś czas przywracam obraz systemu i wgrywam na nowo programy no i Kaspra :biggrin: :biggrin: trzeba sobie jakoś radzić.

[ Dodano: 20-02-2012, 19:45 ]
radek79 napisał/a:
działa pod moją :wink: doszedłem do wniosku że te anty wirusy to taki trochę pic na wodę ,podstawa to oryginalny system
jak nie brykasz po dziwnych stronach to może być bez antywirusa, ale możesz się liczyć, że nawet początkujący "haker" może zajrzeć do ciebie nawet bez twojej wiedzy.

[ Dodano: 20-02-2012, 19:47 ]
radek79, jak masz Vistę na laptopach to masz i Windows Defender, działający w tle, jeżeli go nie przestawiałeś to nawet nie wiesz że jest i działa. :mrgreen: :mrgreen: taki to mały szpieg Microsoftu.

bastek - 20-02-2012, 19:51

oki, zaraz ściągam avasta

[ Dodano: 20-02-2012, 19:53 ]
a co to McAfee security scan? bo z acrobatem mi to instaluje. czy to jakiś antywir?
system W7 profesional orginalny

Andrew - 20-02-2012, 19:57

bastek1 napisał/a:
a co to McAfee security scan? bo z acrobatem mi to instaluje. czy to jakiś antywir?

Odhacz sobie, żeby nie ściągało, po co ma Ci darmo kompa zaśmiecać.

_Slawek_ - 20-02-2012, 20:09

bastek1 napisał/a:
jaki antywirus ściągnąć darmowy?

Zostaw te wszystkie "słynne" antywiry, bo darmowe to one są ale do użytku domowego, może z paroma wyjątkami, ale to trzeba by się każdorazowo w licencję wczytywać.
Wystarczający będzie Microsoft Security Essentials i co najważniejsze jest on naprawdę bezpłatny :)

radek79 napisał/a:
działa pod moją
doszedłem do wniosku że te anty wirusy to taki trochę pic na wodę ,podstawa to orginalny system

Nigdy nie masz pewności :) To tak jakbyś napisał, że pasy bezpieczeństwa, abs i poduszki powietrzne w samochodach to jest pic na wodę :D

grzesiopol - 20-02-2012, 20:10

andrew84, ot mądrego warto posłuchać, jak będziesz instaował programy to zwracaj uwagę co dodatkowo "oferuje" dany program, np, stronę główną w przeglądarce, dodatkowy pasek w przeglądarce lub inne takie ulepszenia, to jest minus niektórych darmowych programów, że jak nie czytasz to domyślnie instalowane są dodatki (w ramach reklamy).
matunio20 - 20-02-2012, 20:11

radek79 napisał/a:
ja posiadam dwa laptopy i na żadnym nie mam antywirusa i wszystko działa jak należy już od dwóch lat

ja też :D

_Slawek_ - 20-02-2012, 20:12

I jeszcze tylko na przykładzie avasta:

avast! Free Antivirus jest całkowicie darmową aplikacją dla niekomercyjnego użytku domowego.

bastek - 20-02-2012, 20:13

Sławku, w maju przyjeżdża firma komputeryzująca, ze swoim antywirem, potrzeba mi na teraz do maja

[ Dodano: 20-02-2012, 20:15 ]
_Slawek_ napisał/a:
Wystarczający będzie Microsoft Security Essentials i co najważniejsze jest on naprawdę bezpłatny

oki, acrobat poszedł, idzie teraz to od Ciebie

[ Dodano: 20-02-2012, 20:15 ]
_Slawek_ napisał/a:
Wystarczający będzie Microsoft Security Essentials i co najważniejsze jest on naprawdę bezpłatny

oki, acrobat poszedł, idzie teraz to od Ciebie

grzesiopol - 20-02-2012, 20:18

No to masz wybór Avast lub AVG ale wiekszość zaproponuje ci Avasta, prosty i nie trzeba nic grzebać, natomiast AVG mało przejrzysty i trudniejszy w ustawieniach dla "nowicjuszy"

Bastek jak masz Win7 to masz też włączonego Defendera, więc możesz spokojnie instalować Avasta. :mrgreen:

Jaro1974 - 20-02-2012, 20:26

i będzie tak: baza wirusów została zaktualizowana. Tak jak w dowcipie o pani która stoi przy ulicy i pracuje :mrgreen:
radek79 - 20-02-2012, 20:29

grzesiopol napisał/a:
radek79, jak masz Vistę na laptopach to masz i Windows Defender, działający w tle, jeżeli go nie przestawiałeś to nawet nie wiesz że jest i działa. :mrgreen: :mrgreen: taki to mały szpieg Microsoftu.

mam wszystko powyłączane bo mi blokuje craki do gierek
nie mam zamiaru się spierać o anty wirusy ja nie mam i jest mi bez nich dobrze :mrgreen:

bastek - 20-02-2012, 20:30

wchodzi ordynator chirurgii na oddział, i widzi - wszyscy lekarze piją
O:-panowie, co tak od rana? może choć po wizycie
L:-a bo wiesz, Marysia, ta nowa pielegniarka zrobiła test ciążowy
O:- i co?
L:- wyszedł ujemny
O:-wiecie, tez bym się napił....

Andrew - 20-02-2012, 20:30

Cytat:
wchodzi ordynator chirurgii na oddział, i widzi - wszyscy lekarze piją
O:-panowie, co tak od rana? może choć po wizycie
L:-a bo wiesz, Marysia, ta nowa pielegniarka zrobiła test ciążowy