Lubelskie - Lubelskie OT IV
radek79 - 20-02-2012, 19:36
Cytat: | [ Dodano: 20-02-2012, 19:31 ]
radek79 napisał/a:
ja posiadam dwa laptopy i na żadnym nie mam antywirusa i wszystko działa jak należy już od dwóch lat
aż dziw, że jeszcze działa A może działa ale pod inną kontrolą |
działa pod moją doszedłem do wniosku że te anty wirusy to taki trochę pic na wodę ,podstawa to orginalny system
grzesiopol - 20-02-2012, 19:42
Jaro1974 napisał/a: | A słyszałem że kasper zamula kompy ale nie wiem ile w tym prawdy jest. | Taaaaaa
Niestety tak po długim użytkowaniu zamula internet, ja ktoś ma małe łączne to czasami może być problem, ja co jakiś czas przywracam obraz systemu i wgrywam na nowo programy no i Kaspra trzeba sobie jakoś radzić.
[ Dodano: 20-02-2012, 19:45 ]
radek79 napisał/a: | działa pod moją doszedłem do wniosku że te anty wirusy to taki trochę pic na wodę ,podstawa to oryginalny system | jak nie brykasz po dziwnych stronach to może być bez antywirusa, ale możesz się liczyć, że nawet początkujący "haker" może zajrzeć do ciebie nawet bez twojej wiedzy.
[ Dodano: 20-02-2012, 19:47 ]
radek79, jak masz Vistę na laptopach to masz i Windows Defender, działający w tle, jeżeli go nie przestawiałeś to nawet nie wiesz że jest i działa. taki to mały szpieg Microsoftu.
bastek - 20-02-2012, 19:51
oki, zaraz ściągam avasta
[ Dodano: 20-02-2012, 19:53 ]
a co to McAfee security scan? bo z acrobatem mi to instaluje. czy to jakiś antywir?
system W7 profesional orginalny
Andrew - 20-02-2012, 19:57
bastek1 napisał/a: | a co to McAfee security scan? bo z acrobatem mi to instaluje. czy to jakiś antywir? |
Odhacz sobie, żeby nie ściągało, po co ma Ci darmo kompa zaśmiecać.
_Slawek_ - 20-02-2012, 20:09
bastek1 napisał/a: | jaki antywirus ściągnąć darmowy? |
Zostaw te wszystkie "słynne" antywiry, bo darmowe to one są ale do użytku domowego, może z paroma wyjątkami, ale to trzeba by się każdorazowo w licencję wczytywać.
Wystarczający będzie Microsoft Security Essentials i co najważniejsze jest on naprawdę bezpłatny
radek79 napisał/a: | działa pod moją
doszedłem do wniosku że te anty wirusy to taki trochę pic na wodę ,podstawa to orginalny system |
Nigdy nie masz pewności To tak jakbyś napisał, że pasy bezpieczeństwa, abs i poduszki powietrzne w samochodach to jest pic na wodę
grzesiopol - 20-02-2012, 20:10
andrew84, ot mądrego warto posłuchać, jak będziesz instaował programy to zwracaj uwagę co dodatkowo "oferuje" dany program, np, stronę główną w przeglądarce, dodatkowy pasek w przeglądarce lub inne takie ulepszenia, to jest minus niektórych darmowych programów, że jak nie czytasz to domyślnie instalowane są dodatki (w ramach reklamy).
matunio20 - 20-02-2012, 20:11
radek79 napisał/a: | ja posiadam dwa laptopy i na żadnym nie mam antywirusa i wszystko działa jak należy już od dwóch lat |
ja też
_Slawek_ - 20-02-2012, 20:12
I jeszcze tylko na przykładzie avasta:
avast! Free Antivirus jest całkowicie darmową aplikacją dla niekomercyjnego użytku domowego.
bastek - 20-02-2012, 20:13
Sławku, w maju przyjeżdża firma komputeryzująca, ze swoim antywirem, potrzeba mi na teraz do maja
[ Dodano: 20-02-2012, 20:15 ]
_Slawek_ napisał/a: | Wystarczający będzie Microsoft Security Essentials i co najważniejsze jest on naprawdę bezpłatny |
oki, acrobat poszedł, idzie teraz to od Ciebie
[ Dodano: 20-02-2012, 20:15 ]
_Slawek_ napisał/a: | Wystarczający będzie Microsoft Security Essentials i co najważniejsze jest on naprawdę bezpłatny |
oki, acrobat poszedł, idzie teraz to od Ciebie
grzesiopol - 20-02-2012, 20:18
No to masz wybór Avast lub AVG ale wiekszość zaproponuje ci Avasta, prosty i nie trzeba nic grzebać, natomiast AVG mało przejrzysty i trudniejszy w ustawieniach dla "nowicjuszy"
Bastek jak masz Win7 to masz też włączonego Defendera, więc możesz spokojnie instalować Avasta.
Jaro1974 - 20-02-2012, 20:26
i będzie tak: baza wirusów została zaktualizowana. Tak jak w dowcipie o pani która stoi przy ulicy i pracuje
radek79 - 20-02-2012, 20:29
grzesiopol napisał/a: | radek79, jak masz Vistę na laptopach to masz i Windows Defender, działający w tle, jeżeli go nie przestawiałeś to nawet nie wiesz że jest i działa. taki to mały szpieg Microsoftu. |
mam wszystko powyłączane bo mi blokuje craki do gierek
nie mam zamiaru się spierać o anty wirusy ja nie mam i jest mi bez nich dobrze
bastek - 20-02-2012, 20:30
wchodzi ordynator chirurgii na oddział, i widzi - wszyscy lekarze piją
O:-panowie, co tak od rana? może choć po wizycie
L:-a bo wiesz, Marysia, ta nowa pielegniarka zrobiła test ciążowy
O:- i co?
L:- wyszedł ujemny
O:-wiecie, tez bym się napił....
Andrew - 20-02-2012, 20:30
Cytat: | wchodzi ordynator chirurgii na oddział, i widzi - wszyscy lekarze piją
O:-panowie, co tak od rana? może choć po wizycie