To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Zachodniopomorskie - Zachodniopomorskie OT IV

szuwar - 03-01-2018, 20:59

Yoshiko, pierwsza wersja postu o wiele lepszą ma wymowę :)
Yoshiko - 03-01-2018, 21:02

szuwar napisał/a:
Yoshiko, pierwsza wersja postu o wiele lepszą ma wymowę

wiem :mrgreen: ale coś wczytać się nie chciało

Klark - 03-01-2018, 23:55

Szuwar doceniam sarkazm, jednakże to wcale nie jest taki zły pomysł :P . Będą mieli możliwość poprawić to, co ostatnio im nie wyszło (chyba bardziej się popsuć nie da).
szuwar - 04-01-2018, 08:29

Siemka z rana :)

Klark, skoro chociaż pomyślałeś o (nawet ironizując)

Klark napisał/a:
jednakże to wcale nie jest taki zły pomysł :P . Będą mieli możliwość poprawić to, co ostatnio im nie wyszło (chyba bardziej się popsuć nie da).

to widać nie uczysz się na błędach ....
.... przeczytaj definicję odruchu Pawłowa

BTW jeszcze śpicie po Sylwestrze ? czy wszyscy na FB ?

Klark - 04-01-2018, 11:51

Szuwar długo jeszcze masz zamiar próbować się wrzynać jak stringi w tyłek, czy jednak poratujesz i dasz namiary na kogoś kto jednak się zna na robocie. Ja do tej pory nie miałem szczęścia w doborze warsztatów zajmujących się blacharstwem i lakiernictwem (łącznie 2 warsztaty, w tym ASO). Jednakże muszę przyznać, iż wcześniejszą naprawę ASO wykonało naprawdę dobrze, więc na pewniaka oddałem auto po kolejnej przygodzie blacharsko-lakierniczej.
Szuwar nie wiem o co Ci chodzi z "nauką na błędach", ale zawsze wszystko robię na fakturę i mogłem dochodzić odszkodowania za niefachową naprawę (możesz się zdziwić, ale z tych "błędów" wyszła ładna kwota rekompensaty).
Sam pewnie wiesz, że w tym kraju "cwaniactwo" jest wszędzie i każda firma handlowo-usługowa jest tak dobra i miła dla Klienta, dopóki coś nie nawali, bądź się nie zepsuje.

szuwar - 05-01-2018, 21:24

Klark napisał/a:
Szuwar nie wiem o co Ci chodzi z "nauką na błędach", ale zawsze wszystko robię na fakturę i mogłem dochodzić odszkodowania za niefachową naprawę (możesz się zdziwić, ale z tych "błędów" wyszła ładna kwota rekompensaty).

Wracając do tematu po Twojej stłuczce jak pytałeś gdzie robić auto, na początku powiedziałem, i to nie tylko ja że w ASO spierdziela sprawę .... później napisałeś, że fuszera i idziesz do sądu... ale autko źle zrobione, szkoda nerwów i czasu ... a teraz piszesz, że znowu byś dał .... tylko po co ? aby mieć centymetr lakieru ? to jak z brudem po 1cm sam odpada. W temacie auta rekompensata to dla mnie mydlenie oczu, fuszera + utrata wartości i starta czasu (brak auta na czas naprawy) oraz strata nerwów i kolejne siwe włosy to za dużo ....

.... i nie wrzynam się Ci w tyłek bo nie lubię chłopców .... jak prawdziwy Polak wypominam do śmierci :)

Znam godnego polecenia ale w Sianowie to 10km od Koszalina. Jak będziesz chciał dam namiary PRIV.

Galancior94 - 07-01-2018, 23:40

Klark, gdybyś nie naprawiał "na fakture" tylko jak rozsądny człowiek, to dałbym Ci namiary na starszego bardzo dobrego lakiernika.

Bo prawdziwy polak potrafi dogadać sie z człowiekiem, a tylko edit lata z fakturkami po sądach :)

Klark - 08-01-2018, 15:34

Galancior nie znasz sprawy, edit. 4 wizyty w serwisie z próbą dogadania się nie przyniosły efektu ( Olek świadkiem,bo pomagał mi się dogadywać).
Galancior wielu takich jak Ty "rozsądnych ludzi" popłynęło finansowo za brak dowodów wykonania usługi, bądź zaniżonych faktur zakupu, więc bankowo nie skorzystam z jakże "cennej" rady.

Mam namiary na fachowca od Szuwara (jeszcze raz wielkie dzięki), czekam teraz na wycenę rzeczoznawcy, czy jest sens naprawiać mojego lancera.

Galancior94 - 09-01-2018, 00:53

Klark, całe forum zna Twoją jakże przykrą historie z ASO :mrgreen:
szuwar - 09-01-2018, 15:00

Hej, ... w myśl zasady nieważne jak, ale ważne że mówią ... przynajmniej rozruszało się w temacie :) Aczkolwiek lepiej by było, aby w innych tematach :)
Klark - 09-01-2018, 17:41

Galancior coś Ci słabo idzie "śmieszkowanie", wysil się bardziej. Ja dzięki swojej fakturze mam jakieś 9500 powodów do zastanowienia się nad zmianą auta. Dalej żyj w przekonaniu, że dogadasz się z mechanikiem/blacharzem jak Ci spartaczy naprawę pojazdu, bo Ci paragon czy faktura do niczego nie jest potrzebna. W Twoim przypadku możesz sobie wyobrazić coś, z czym każdy się spotkał - typu buty z CCC, które po pół roku nadają się często na śmietnik bez paragonu, bo jesteś "prawdziwy Polak" , czyli nie zareklamujesz/ nie pójdziesz do sądu.

PS: Szuwar w sumie korzystając z ruchu na forum - korzystał ktoś z interfejsu diagnostycznego DS150e, na OLX po ok. 300 zł do nabycia.

szuwar - 09-01-2018, 22:19

Klark, nie korzystałem, jakoś wa galu nie potrzebowałem komputera, a teraz korzystam z:

ale może pomocny będzie link:

https://telchina.pl/tester-diagnostyczny-ds150e-t27464.html

Galancior94 - 10-01-2018, 21:08

Klark, ten czas który poświęciłeś na bieganie po sądach wolałbym poświęcić rodzinie bądź pracy ;)

I tak a propo zauważyłem, że na forum pojawiasz sie tylko wtedy gdy coś potrzebujesz bądź chcesz sie pożalić jak to Ci sie źle wiedzie ;)

Klark - 11-01-2018, 19:34

Szuwar na co zwrócić uwagę przy zakupie tego Techa 2 (jakieś tanie podróbki, różne oprogramowanie)??

Galancior tak sobie tłumacz...

Galancior94 - 11-01-2018, 21:13

Klark napisał/a:
Galancior tak sobie tłumacz...

:finga: :twisted: