Zachodniopomorskie - Zachodniopomorskie OT IV
szuwar - 03-01-2018, 20:59
Yoshiko, pierwsza wersja postu o wiele lepszą ma wymowę
Yoshiko - 03-01-2018, 21:02
szuwar napisał/a: | Yoshiko, pierwsza wersja postu o wiele lepszą ma wymowę |
wiem ale coś wczytać się nie chciało
Klark - 03-01-2018, 23:55
Szuwar doceniam sarkazm, jednakże to wcale nie jest taki zły pomysł . Będą mieli możliwość poprawić to, co ostatnio im nie wyszło (chyba bardziej się popsuć nie da).
szuwar - 04-01-2018, 08:29
Siemka z rana
Klark, skoro chociaż pomyślałeś o (nawet ironizując)
Klark napisał/a: | jednakże to wcale nie jest taki zły pomysł . Będą mieli możliwość poprawić to, co ostatnio im nie wyszło (chyba bardziej się popsuć nie da). |
to widać nie uczysz się na błędach ....
.... przeczytaj definicję odruchu Pawłowa
BTW jeszcze śpicie po Sylwestrze ? czy wszyscy na FB ?
Klark - 04-01-2018, 11:51
Szuwar długo jeszcze masz zamiar próbować się wrzynać jak stringi w tyłek, czy jednak poratujesz i dasz namiary na kogoś kto jednak się zna na robocie. Ja do tej pory nie miałem szczęścia w doborze warsztatów zajmujących się blacharstwem i lakiernictwem (łącznie 2 warsztaty, w tym ASO). Jednakże muszę przyznać, iż wcześniejszą naprawę ASO wykonało naprawdę dobrze, więc na pewniaka oddałem auto po kolejnej przygodzie blacharsko-lakierniczej.
Szuwar nie wiem o co Ci chodzi z "nauką na błędach", ale zawsze wszystko robię na fakturę i mogłem dochodzić odszkodowania za niefachową naprawę (możesz się zdziwić, ale z tych "błędów" wyszła ładna kwota rekompensaty).
Sam pewnie wiesz, że w tym kraju "cwaniactwo" jest wszędzie i każda firma handlowo-usługowa jest tak dobra i miła dla Klienta, dopóki coś nie nawali, bądź się nie zepsuje.
szuwar - 05-01-2018, 21:24
Klark napisał/a: | Szuwar nie wiem o co Ci chodzi z "nauką na błędach", ale zawsze wszystko robię na fakturę i mogłem dochodzić odszkodowania za niefachową naprawę (możesz się zdziwić, ale z tych "błędów" wyszła ładna kwota rekompensaty). |
Wracając do tematu po Twojej stłuczce jak pytałeś gdzie robić auto, na początku powiedziałem, i to nie tylko ja że w ASO spierdziela sprawę .... później napisałeś, że fuszera i idziesz do sądu... ale autko źle zrobione, szkoda nerwów i czasu ... a teraz piszesz, że znowu byś dał .... tylko po co ? aby mieć centymetr lakieru ? to jak z brudem po 1cm sam odpada. W temacie auta rekompensata to dla mnie mydlenie oczu, fuszera + utrata wartości i starta czasu (brak auta na czas naprawy) oraz strata nerwów i kolejne siwe włosy to za dużo ....
.... i nie wrzynam się Ci w tyłek bo nie lubię chłopców .... jak prawdziwy Polak wypominam do śmierci
Znam godnego polecenia ale w Sianowie to 10km od Koszalina. Jak będziesz chciał dam namiary PRIV.
Galancior94 - 07-01-2018, 23:40
Klark, gdybyś nie naprawiał "na fakture" tylko jak rozsądny człowiek, to dałbym Ci namiary na starszego bardzo dobrego lakiernika.
Bo prawdziwy polak potrafi dogadać sie z człowiekiem, a tylko edit lata z fakturkami po sądach
Klark - 08-01-2018, 15:34
Galancior nie znasz sprawy, edit. 4 wizyty w serwisie z próbą dogadania się nie przyniosły efektu ( Olek świadkiem,bo pomagał mi się dogadywać).
Galancior wielu takich jak Ty "rozsądnych ludzi" popłynęło finansowo za brak dowodów wykonania usługi, bądź zaniżonych faktur zakupu, więc bankowo nie skorzystam z jakże "cennej" rady.
Mam namiary na fachowca od Szuwara (jeszcze raz wielkie dzięki), czekam teraz na wycenę rzeczoznawcy, czy jest sens naprawiać mojego lancera.
Galancior94 - 09-01-2018, 00:53
Klark, całe forum zna Twoją jakże przykrą historie z ASO
szuwar - 09-01-2018, 15:00
Hej, ... w myśl zasady nieważne jak, ale ważne że mówią ... przynajmniej rozruszało się w temacie Aczkolwiek lepiej by było, aby w innych tematach
Klark - 09-01-2018, 17:41
Galancior coś Ci słabo idzie "śmieszkowanie", wysil się bardziej. Ja dzięki swojej fakturze mam jakieś 9500 powodów do zastanowienia się nad zmianą auta. Dalej żyj w przekonaniu, że dogadasz się z mechanikiem/blacharzem jak Ci spartaczy naprawę pojazdu, bo Ci paragon czy faktura do niczego nie jest potrzebna. W Twoim przypadku możesz sobie wyobrazić coś, z czym każdy się spotkał - typu buty z CCC, które po pół roku nadają się często na śmietnik bez paragonu, bo jesteś "prawdziwy Polak" , czyli nie zareklamujesz/ nie pójdziesz do sądu.
PS: Szuwar w sumie korzystając z ruchu na forum - korzystał ktoś z interfejsu diagnostycznego DS150e, na OLX po ok. 300 zł do nabycia.
szuwar - 09-01-2018, 22:19
Klark, nie korzystałem, jakoś wa galu nie potrzebowałem komputera, a teraz korzystam z:
ale może pomocny będzie link:
https://telchina.pl/tester-diagnostyczny-ds150e-t27464.html
Galancior94 - 10-01-2018, 21:08
Klark, ten czas który poświęciłeś na bieganie po sądach wolałbym poświęcić rodzinie bądź pracy
I tak a propo zauważyłem, że na forum pojawiasz sie tylko wtedy gdy coś potrzebujesz bądź chcesz sie pożalić jak to Ci sie źle wiedzie
Klark - 11-01-2018, 19:34
Szuwar na co zwrócić uwagę przy zakupie tego Techa 2 (jakieś tanie podróbki, różne oprogramowanie)??
Galancior tak sobie tłumacz...
Galancior94 - 11-01-2018, 21:13
Klark napisał/a: | Galancior tak sobie tłumacz... |
|
|
|