To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Moje Galanty oraz Galant i Colt Baśki

Krzyzak - 23-12-2010, 21:43

no ale kolejna nieoryginalna część... gdyby jeszcze było na klucz 10 albo 12, to bym przeżył....
do tego niemal wszystkie mocowania lewego przewody się ukręciły i trzeba było wiercić i sztukować...
rdzy jest tam sporo - widać, że auto dostało nie tylko w przód ale i w tył

nic - następca wybrany - albo volvo xc70 albo subaru forester

robertdg - 23-12-2010, 21:48

Krzyzak napisał/a:
no ale kolejna nieoryginalna część...
udręka co nie :?: Jako drugie auto w uzytkowaniu mam Volvo V70 - tam głownie oryginały są montowane - tylko przez to, że są niewiele droższe od wysokiej klasy zamienników, albo druga strona medalu - wogóle nie są dostepne zamienniki :loL; o czym już nie wspomne w Mercedesie - gdzie ceny oryginałów naprawde potrafią zaskoczyć (w sensie, że bardzo miło)
rosomak1983 - 23-12-2010, 22:07

Krzyzak napisał/a:
nic - następca wybrany

sprzedajesz rekina ???

Hugo - 24-12-2010, 08:32

Krzyzak napisał/a:
Z nowych wieści w stylu "jak nie urok to sraczka" - cieknie chłodnica (wymieniana ok. 2-3 lata temu) i chyba gdzieś wspomaganie (3-ci raz) bo ubyło ciut płynu w zbiorniczku...
Normalne, Galant...
robertdg napisał/a:
w Mercedesie - gdzie ceny oryginałów naprawde potrafią zaskoczyć (w sensie, że bardzo miło)
Klamka wewnętrzna do Mercedesa W210 "okular" w ASO 7 zł :D
Krzyzak - 25-12-2010, 16:53

rosomak1983 - nie :) przynajmniej narazie :)
4x4 ma być dla mnie na zimę a na codzień dla żony
a dla mnie pozostaną Galanty - przynajmniej dopóki nie okaże się, że nowy nabytek będzie od niego lepszy...

Krzyzak - 16-01-2011, 19:48

decyzja podjęta - Colt w tym roku znajdzie nowego właściciela
gdzieś po wakacjach zamieszczę ogłoszenia
szkoda go, bo to najmniej awaryjne auto jakie miałem, ale niestety muszę kupić kombi a 4 aut nie mam nawet gdzie pomieścić
bo o utrzymanie się nie martwię - najwyżej postawię go na drodze i jak wszystkie inne odmówią posłuszeństwa, to będę miał czym jeździć

Marcin-Krak - 16-01-2011, 19:50

Krzyzak, tak jak w chcę powiedzieć napisałem - nie zastanawiałeś się co by zatrzymać na zabytka - a potem zawsze będziesz miał prezent na 18 dla syna z głowy.
A to będzie szybciej niż Ci się wydaje :mrgreen:

Krzyzak - 17-01-2011, 06:57

nie wiem, czy do tej pory coś z niego by zostało... ruda go żre w kilku miejscach
miałem 3 lata temu dać go w prezencie siostrzeńcowi - na 18-tkę właśnie... ale się rozmyśliłem - gdyby sobie coś zrobił (a wiecie, jak jeżdżą nastolatkowie), to miałbym traumę do końca życia...
z własnym synem odczucia mogą być tylko gorsze

Krzyzak - 23-03-2011, 21:17

pewnie mało kto to czyta (sądząc po ilości komentarzy), ale robię mały update
w lutym wymieniłem chłodnicę w rekinie i tym samym płyn przestał znikać
rekin jeździ bezproblemowo, choć sporo ostatnio jeżdżę też bordowym no i Coltem oczywiście
dziś Kibloo zabrał dla mnie od Japaneze trochę gratów - będzie wymiana rozrządu i paru elementów zawiechy w rekinie
zrobiłem też blacharkę maski - nie jest to strasznie trudne :) - starą szpachlę zastąpiła nowa :)

fj_mike - 23-03-2011, 21:27

Krzyzak napisał/a:
pewnie mało kto to czyta (sądząc po ilości komentarzy)

Jesteś modem, zobacz kto przegląda :D
Czytam regularnie :D

deejay - 23-03-2011, 21:28

Krzyzak napisał/a:
zrobiłem też blacharkę maski - nie jest to strasznie trudne - starą szpachlę zastąpiła nowa

a co z lakierem ? :wink:

Marcin-Krak - 23-03-2011, 21:55

Podbijam się na liście czytających.
Jest jakaś decyzja co do Colta nowa?

Maretzky85 - 23-03-2011, 23:17

Ja też czekam na ciekawy rozwój zdarzeń :)
Krzyzak - 24-03-2011, 06:47

fj_mike napisał/a:
Jesteś modem, zobacz kto przegląda

a to tak można?? :) - nie miałem pojęcia... moje modowanie jest raczej honorowe niż funkcyjne :)
deejay napisał/a:
a co z lakierem ?

czasu nie mam na kupno :) - tymczasowo położyłem szary matowy podkład - póki rekin brudny, to się mało odróżnia ;)
Marcin-Krak napisał/a:
est jakaś decyzja co do Colta nowa?

albo jesienią pójdzie w dobre ręce, albo zostanie i będzie stał na drodze i czekał na moment, kiedy wszystkie auta padną :) - w końcu niecałe 300 zł OC rocznie + 100 zł przegląd, to jedyne koszty jego utrzymania, które zwracają się niezwykle szybko
Maretzky85 napisał/a:
Ja też czekam na ciekawy rozwój zdarzeń

straciłem ostatnio zapał do robienia w aucie - jakoś od paru miesięcy tak... zacząłem podbitkę na garażu i wykończenie kominka

z dobrych wieści:
- wycieku ze wspomagania jednak nie ma
- podejrzany wyciek, który myślałem, że jest od rekina (zauważony 2 tyg. temu, pośrodku - na wysokości łączenia silnika ze skrzynią) jednak nie należał do niego - bo teraz folia w garażu jest sucha

Andrew - 24-03-2011, 07:43

Krzyzak dla zróżnicowania wrzuć jakieś foty swoich miśków :wink: