Nasze Miśki - VR4 by roch_27
Bartek - 02-03-2009, 07:30
atsar napisał/a: | Dzis w koncu zabralismy sie za swiatelka i zostaly przerobione juz na LHD w koncu swieca prawidlowo |
Napiszcie nieco więcej.... nie jednego czeka taka operacja
tosztotomasz - 02-03-2009, 08:20
Bartek napisał/a: | Odpowiem za Piotrka - Tak Magnecor 8,5 mm |
A gdzie takie przewodziska można zanabyć? Poszukuję dobrego kabla do swojego "standarda".
Bartek - 02-03-2009, 09:03
DaleCooper, www.camskill.co.uk....
atsar - 02-03-2009, 10:07
Bartek napisał/a: |
Napiszcie nieco więcej.... nie jednego czeka taka operacja
|
no wiec zaczelo sie od tego ze jakis czas temu Piotras dostal przesylke od Trawkinsa a w niej oryginalne odblyski z LHD ( o ile dobrze pamietam o oznaczeniu 25R i L, te z Legnum sa 24R i L albo odwrotnie ) i lezaly sobie dosc dlugo u mnie w garazu W sobote jako ze mielismy sporo wolnego czasu, a i pogoda nastrajala do roboty, w koncu zabralismy sie za nie.
Na poczatku padlo haslo, wkladamy je do piekarnika zeby ladnie sie rozszczelnily, niestety takich duzych piekarnikow w domu to ja nie posiadam- a mam ich trzy padlo kolejne haslo-kupujemy opalarke jako ze opalarki w dzisiejszych czasach sa tansze od suszarek, to po niecalej godzince opalarka byla juz w garazu na poczatku Piotrek musial radzic sobie sam bo ja jak codzien mam o konkretnej godzinie kąpiel córeczki. Po paru chwilach wchodze do garazu a tam Piotrek meczy sie dalej z pierwsza lampa. Na poczatku probowal wlozyc je do wielkiego kartona i przymknac tak zeby opalarka ladnie do srodka wpuszczala gorace powietrze, niestety samemu nie ma co kombinowac bo mozna tylko miesem pozniej rzucac co nie Piotr? stwierdzilismy ze duzo lepiej bedzie opalac klosz do okola maks moca, i w koncu sie roszczelni, jednak samo to to nie wychodzi Piotras musial uzyc swojej poterznej sily a tak serio to troche sie nameczyl i puscilo. Zapomnialem dodac ze zanim zaczniesz opalac to podważ te klipsy co trzymaja obudowe z kloszem. Wymiana odblysnikow jest banalna, wystarczy odkrecic pare srubek i gotowe. Po wymianie znowu zaczelo sie opalanie tym razem troche dluzej zeby klej dobrze sie rozpuscil, przy montazu klosza nalezy dokladnie sprawdzic czy wszystko dobrze przylega, zeby nie bylo niespodzianek typu "gdzies cos sie nie spasowalo". Dobra rada, zaczynaj skladanie obudowy z kloszem od strony kierunkowskazu, najprosciej jest wtedy wszystko ladnie spasowac. Ogolnie chyba to wszystko. czyli podsumowujac, potrzebne do tego sa:
1. dwie osoby- zeby za duzo sie nie wnerwiac
2. opalarka
3. silikon w kolorze czarnym - w razie jakby cos nie spasowalo
4. kluczyk 10tka
5. nożyk
6. no i z 4 piwka co by sie lepiej robilo
Bartek - 02-03-2009, 10:25
atsar, zamiana miejscami odbłyśników nie wchodzi w grę?
roch_27 - 02-03-2009, 10:29
Wymiana wyglądała mniej więcej tak jak napisał Łukasz z tym że ten sylikon to w razie "W"
Jak się dobrze podgrzeje klej to wszystko ładnie pasuje
Bartek napisał/a: | atsar, zamiana miejscami odbłyśników nie wchodzi w grę? | niestety nie da rady Konieczne są odbłyśniki z LHD
pozdo
Matejko - 02-03-2009, 11:46
roch_27 napisał/a: | Jak się dobrze podgrzeje klej to wszystko ładnie pasuje |
nawet jak nie dobrze to wystarczy poczekac na pierwszy sloneczny dzien i cieplo zrobi swoje
ja lampy rozkladalem w cieply dzien bez zadnego podgrzewania
atsar - 02-03-2009, 12:14
Cytat: | dużo jeżdże i lubię jeździć, ale jak jeżdżę po autostradach, to czasami zdarza się, że widze takich wariatów co zapieprzaja, aż głowa puchnie... ledwo co ich wyprzedzam |
wymiekam Matej
a tak BTW to ty miales lampy na klej czy na gume do rzucia posklejane ze puscily w cieply dzionek
Matejko - 02-03-2009, 13:39
atsar napisał/a: | a tak BTW to ty miales lampy na klej czy na gume do rzucia posklejane ze puscily w cieply dzionek |
na gume do zucia
Anonymous - 02-03-2009, 14:58
roch_27, atsar, nareszcie wzięliście się za robotę he he Zuh nutrie !!!!!
atsar - 02-03-2009, 16:40
Matejko napisał/a: | na gume do zucia |
oj tam sie czepiasz
PS trawkins wiadoma sprawa pracowite z nas nutrie
NYSAN - 09-03-2009, 21:51
Pospadały te tematy że ich ciężko poznajdywać, jakoś tak bardzo nisko .
Sorki że z takim opóżnieniem ale choroba zmogła normalnie bardzo poważnie, przez kilka dni jak to się mówi nitka u góry, u dołu płachta , ale roztroje żołądkowe opanowane więc wrzucę kilka fotek , kiepskiej jakości ale kształty jakieś widać
Pozdro
roch_27 - 10-03-2009, 09:19
no nie mogę się już doczekać kiedy będzie założony w VR-4
pozdro
harpagan - 10-03-2009, 09:22
Wyglada kozacko
Jakies prognozy na montaz?
roch_27 - 10-03-2009, 10:01
harpagan napisał/a: | Wyglada kozacko
Jakies prognozy na montaz? | prognozy .... jak się uda to na miejscu przy odbiorze we Wrocku albo u Łukasza w garażu
pozdro
|
|
|