[07-XX]Lancer CYxA Ogólne - Twój pierwszy problem z nowym lancerem.
Anonymous - 08-03-2009, 18:54
lukas1 napisał/a: | Co do paliwa, to nie czekałem do prawie pustego , jak zostawwało jeszcze na 200km to dolewałem, ostatnio v-power99 . Jestem cholernie ciekaw co to jest????????
3 tyg auto i 2 razy taki numer to NIE TAK!!!! |
musisz się do tego przyzwyczaic, że Ci poleci jeszcze to i tamto...stara japońska szkoła sie już skończyła
krzychu - 08-03-2009, 19:14
propaganda? prowokacja? czy odreagowujesz frustrację?
Krzychu
piomic - 08-03-2009, 21:02
Ewidentnie masz jakiś trefny egzemplarz, ale po co mu: lukas1 napisał/a: | ostatnio v-power99 |
Nie kumam...
Anonymous - 08-03-2009, 21:13
piomic napisał/a: | Ewidentnie masz jakiś trefny egzemplarz, ale po co mu: lukas1 napisał/a: | ostatnio v-power99 |
Nie kumam... |
co to jest v-power99? z tego co mi wiadomo to v-power ma całe 95... natomiast v-power Racing ma gwarantowane 100
Radassss - 08-03-2009, 21:14
v-power ma dodatki czyszczace (wiecej i teoretycznie lepsze)... ale po takim przebiegu watpie zeby byly wtryskie zabrudzone...
Anonymous - 08-03-2009, 21:18
Radassss napisał/a: | v-power ma dodatki czyszczace (wiecej i teoretycznie lepsze)... ale po takim przebiegu watpie zeby byly wtryskie zabrudzone... |
gdzieś czytałem zmniejszające współczynnik tarcia
tak na marginesie - ja leję Auchanowskie paliwo, ale 98 tańsze niż 95 na każdej innej stacji.
krzychu - 08-03-2009, 21:32
E ja tam od jakiegoś czasu tylko BP. Raz ze względu że w moje okolicy mam ich sporo. Po drugie Shella raz spróbowałem i nigdy więcej. Duże Orleny też są dobre ale po pierwsze wkurzyli mnie jak mi ściągali nagrody Vitay 3 miesiące, a na mniejszych orelnach tez jest gorsze paliwo.... Innych nie mam w okolicy w większej ilości więc nie testowałem. A to obserwacje bo swego czasu jeździłem gaźnikowym silnikiem a tam czuć różnice na paliwie. BP nigdy się nie zawiodłem a do tego pyszna kawa i hot-dogi (jeszcze na statolil mają dobre hot-dogi tak to tylko można się bólu brzucha nabawić)
Krzychu
Radassss - 08-03-2009, 21:36
ja na Lukoil i Lotos glownie tankuje... bo jest tanio dosyc , do auchana mam daleko, ale jak jestem w jego okolicach to tez (na Lukoil w Bydgoszczy cena ta sama co na auchanie) czy zmniejszajace tarcie te dodatki w v-power sa to nie wiem (watpie) bo niby w czym mialy by zmniejszac??... teoretycznie cale paliwo powinno sie spalic w cylindrach... teoretycznie... , prawda jest taka ze shell i wiekszosc innych koncernow kupuje paliwo od Orlenu i wozi na swoje stacje, a dodatki juz na miejscu powinni wlac, czy wszedzie wlewaja to tego nie wiem... szczerze mowiac to watpie ale reklama przyciaga ludzi
Anonymous - 08-03-2009, 21:39
Pozwólcie, że zacytuję:
"Czym szczególnym wyróżniają się Shell V-Power i Shell V-Power Racing? Zastosowana w obu paliwach technologia redukcji tarcia (FMT) ma za zadanie zmniejszać tarcie pomiędzy cylindrem a zaworami tłocznymi, czyli tą częścią silnika, gdzie najtrudniej jest uzyskać redukcję tarcia. FMT sprawia, że silnik obraca się swobodniej, a energia pochodząca z paliwa jest skuteczniej wykorzystywana do napędzania kół."
Tak to wygląda marketingowo
Radassss - 08-03-2009, 21:41
ja tam mieszkam w poblizu OLPP (operator logistyczny paliw plynnych) tzn w uproszczeniu mowiac bazy paliw, jedna z najwiekszy w Europie, wlsanosc Orlenu (no moze kogos innego w kazdym badz razie paliwo Orlenu maja) nie widuje sie tutaj cystern tylko z Lotosu, reszta wszystko przyjezdza i bierze paliwo, wniosek nasuwa sie sam, obojetnie gdzie tankujesz jesli wlasciciel stacji chec ci sprzedac pol rozpuszczalnika pol benzyny to to zrobio, a wszystkie stacje (wiekszosc) markowych (BP, Shell, Statoil itd.) sa na zasadzie franczyzy czyli licencja na logo i rozwiazania wykupiona a dalej martw sie pan sam...
jaceksu25 no wlasnie masz racje marketingowo ladnie pieknie...
"FMT sprawia, że silnik obraca się swobodniej...," eee no to wszystko jasne jak obraca to tylko sie nadaje do silnikow vankla (dobrze napisalem nazwe?? ) bo tylko tam jest zastosowany tlok obrotowy
piomic - 08-03-2009, 21:43
jaceksu25 napisał/a: | piomic napisał/a: | Ewidentnie masz jakiś trefny egzemplarz, ale po co mu: lukas1 napisał/a: | ostatnio v-power99 |
Nie kumam... |
co to jest v-power99? z tego co mi wiadomo to v-power ma całe 95... natomiast v-power Racing ma gwarantowane 100 | Wiem co to, nie wiem po co.
Anonymous - 08-03-2009, 21:45
piomic, strzelasz sobie w kolano, bo nie ma czegoś takiego jak v-power 99
krzychu - 08-03-2009, 21:50
Radassss - poniekąd masz pewnie rację. Ale jak widzę ten ruch na BP o każdej godzinie tam ktoś stoi i tankuje to zepsucie tego właścicielowi się naprawdę nie opłaca. A jak widzę te inne stacje gdzie raz za czasu ktoś podjedzie to chyba bardziej?
A BP nie ma swoich paliw?
Krzychu
Anonymous - 08-03-2009, 21:51
...a po co => przydaje się ( dla zdrowia silniczka ) przy dawaniu ognia np. przy wyprzedzaniu
krzychu - 08-03-2009, 21:53
jaceksu25 napisał/a: | ...a po co => przydaje się ( dla zdrowia silniczka ) przy dawaniu ognia np. przy wyprzedzaniu |
E tam gadanie, przydaje się tylko dla jednego.... Dla lepszego samopoczucia właściciela. A jak ma dolane uszlachetniacze to ma niższą kaloryczność -> większe spalanie.
Krzychu
|
|
|