[97-04]Galant EAxA/W - Soczewki w galancie EA
deejay - 09-03-2012, 19:32
Mi zostało kilka kpl soczewek , czy to z Mercedesa , Peugeota czy Renault , jesli ktos wytrzyma do zlotu to rozdam i kazdy sobie cos dobierze
tomasek - 09-03-2012, 20:22
komarsnk napisał/a: |
tomasek6, a poka jakieś zdjęcia Twoich lampek | Avatar
komarsnk - 09-03-2012, 20:49
tomasek6 napisał/a: | komarsnk napisał/a: |
tomasek6, a poka jakieś zdjęcia Twoich lampek | Avatar |
Awatar awatarem - ale może coś takiego gdzie można popatrzeć prosto w oczy
tomasek - 09-03-2012, 21:32
Proszę http://www.fotosik.pl/u/tomasek6/album/874417
deejay - 10-03-2012, 21:27
Soczewki z Megane II , mają wymiary dł. 13 cm i szerokośc 8 cm .
ALEX-77 - 10-03-2012, 23:03
deejay napisał/a: | Soczewki z Megane II , mają wymiary dł. 13 cm i szerokośc 8 cm . |
deejay super wyglądają te twoje soczewki ,jakbyś miał kiedyś takie do sprzedania to jestem chętny na 100%
deejay - 10-03-2012, 23:12
ALEX-77 napisał/a: | deejay super wyglądają te twoje soczewki ,jakbyś miał kiedyś takie do sprzedania to jestem chętny na 100% |
Jesli sie cos pojawi u mnie na serwisie z robitka do dam znać
ALEX-77 - 29-09-2012, 00:06
Noszę sie z zamiarem wrzucenia sobie soczewek w lampy i zastanawiam się nad tymi Allegro wiem że to chinszczyzna ale może ktoś z was miał z takimi doczynienia ? bo dość ładnie wygladają ,łatwy montaż i obudowa nic nie trzeba wycinać no i z postojówkami sprawa rozwiązana , i przy okazji jakie polecacie przetwornice ? żeby nie zakłócało mi CB i sprzętu audio ?
swinks_UK - 29-09-2012, 07:37
ALEX-77 napisał/a: | Noszę sie z zamiarem wrzucenia sobie soczewek w lampy i zastanawiam się nad tymi Allegro wiem ze to chinszczyzna ale moeż ktoś z was miał z takimi doczynienia ? bo dosć ładnie wygladają ,łatwy montaż i obudowa nic nie trzeba wycinać no i z postojówkami sprawa rozwiazana , i przy okazji jakie polecacie przetwornice ? żeby nie zakłócało mi cb i sprzętu audio ? |
Miał.
Poszukaj na forum a znajdziesz.
ALEX-77 - 29-09-2012, 11:44
swinks_UK napisał/a: | ALEX-77 napisał/a: | Noszę sie z zamiarem wrzucenia sobie soczewek w lampy i zastanawiam się nad tymi Allegro wiem ze to chinszczyzna ale moeż ktoś z was miał z takimi doczynienia ? bo dosć ładnie wygladają ,łatwy montaż i obudowa nic nie trzeba wycinać no i z postojówkami sprawa rozwiazana , i przy okazji jakie polecacie przetwornice ? żeby nie zakłócało mi cb i sprzętu audio ? |
Miał.
Poszukaj na forum a znajdziesz. |
Znalazłem swinks no to powiedz mi czy warto to pakować ? jak z jakością wykonania, i samym świeceniem ? jakie balasty zastosowałeś ? i czy nie zakłócają ci niczego w samochodzie ?
misjonarz. - 29-09-2012, 16:07
nie wiem jak same lampy ale w zenony to się nie pchaj. pały czepiają się tego na maksa. wiem z autopsji. musiałem zdemontować jak w ciągu tygodnia 2 razy robili mi z tego powodu problemy
m6riano - 29-09-2012, 23:31
misjonarz., no popatrz..ja jeżdże juz 4 lata i tylko 4 razy zabierali mi z tego powodu dowód..;-)
ALEX-77 - 30-09-2012, 00:53
A powiedzcie mi czy w angliku lustro świateł długich też trzeba przerabiać ? bo mam okazję kupić po taniemu kompl. z anglika i tak myślę że w nie bym wrzucił te soczewki ,tylko nie wiem co z tymi długimi ?
komarsnk - 30-09-2012, 09:09
ALEX-77, na 99% nie trzeba przerabiać ale zwróć uwagę, że to są soczewki BIxenon więc masz tam też długie a co... jak mody to po maksie
[ Dodano: 30-09-2012, 09:11 ]
m6riano, ale Tobie łatwiej zabrać dowód bo w zwykłych lampach to świecisz HIDami wszędzie - w kosmos, w zderzak, w krzaki - tylko nie na drogę.... Przerabiałem to przez chwilkę... w DOBRZE i z GŁOWĄ założonych soczewkach nie ma tego problemu
swinks_UK - 30-09-2012, 10:52
ALEX-77 napisał/a: | ... no to powiedz mi czy warto to pakować ? jak z jakością wykonania, i samym świeceniem ? jakie balasty zastosowałeś ? i czy nie zakłócają ci niczego w samochodzie ? |
Soczewki są dobrze wykonane, jakość OK. Jeżdżą u mnie 5 lat bez awarii.
Zamawiasz soczewki z mocowaniem H7, pamietaj, żeby ringi były białe. Każdy inny kolor jest nielegalny w całej UE i stracisz dowód.
W miejscu długich stosowałem soczewki G1, w miejscu świateł mijania poszły G3.
G3 wchodzą p&p. G1 w miejsce długich wymagają małego wysiłku.
Lustro/reflektor trzeba rozwircić do 20mm (o ile dobrze paniętam) i pilnikiem podpiłować oryginalne mocowania żarówki H1. Cała rzeźba dotyczy reflektora a nie soczewki!
Na koniec trzeba przymierzyć czarną maskownicę/okulary w lampach czy nie opiera siię na soczewkach. Na 100% małe podciecie maskownicy u góry i dołu potrzebne będzie w przypadku soczewki G3 (w miejscu świateł mijania).
Potem elektryka, wymagane dobre balasty (jakość), bo w Galancie zasilanie lamp jest słabiutkie. Ewentualnie dostępne są jeszcze adaptery do HIDów jak instalacja niedomaga i podbijają napięcie do 14V - 16V.
Z tego samego powodu dobrze jest puścić ringi bezpośrednio z aku przez przekaźnik sterowany sygnałem z postojówek.
Tyle w skrócie.
Teraz kubeł zimnej wody
Niestety w PL te lampy i tak będą w teorii nielegalne, niestety. Brak samopoziomowania. Nieważne, że nie będziesz nimi oślepiał ludzi. Takie przepisy.
Ja mogę sobie na nich jeździć bo w UK (tak jak w wielu inych krajach) xenony w soczewce są legalne dopóki rozkład światłocienia na pomiarze spełnia normy ISO, UE i jeszcze jakieś tam. A w tym przypadku z tym nie ma absolutnie problemu.
|
|
|