To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze nieMiśki ;-) - FRanka

Anonymous - 11-09-2009, 10:06

Krzyzak napisał/a:
a najwieksza porazka to ich diesle... wole jechac za ciezarowka, bo nie smierdzi

ale oni przewaznie jada szybko wiec sie oddalaja , a za ciezarowka jedziesz caly czas;)

Krzyzak - 11-09-2009, 12:37

deenbe, jest najrozniej... ostatnio po prostu wlaczam dlugie i uswiadamiam kopciuchowi, ze przez ta chmure nic nie widze
na smrod narazie pomaga wewnetrzny obieg, ale w zimie szyby momentalnie paruja...

sruba - 11-09-2009, 13:25

Darek - pomijając fakt, że piszesz tu jakieś straszne głupoty o jakichś chmurach i włączaniu długich, to temat nie jest akurat o dieslu...
akbi - 11-09-2009, 13:49

dm17 napisał/a:
Śruba zostaw jak jest :wink:
też mu tak mówię :lol:
Sruba ... nie bajeruj nic w aucie .... bankowiec nie może jeździć stjuningofanym ałtem marki ałdi :lol:
jest git tak jak jest

Krzyzak - 11-09-2009, 15:25

sruba napisał/a:
Darek - pomijając fakt, że piszesz tu jakieś straszne głupoty o jakichś chmurach i włączaniu długich, to temat nie jest akurat o dieslu...

Tak, wiem - dlatego napisalem o mrowisku...
ale nie sa to glupoty - nie wiem, czy Ty tego nie dostrzegasz? - zapytaj np. Metzgera - jak go odwozilem od siebie, to mijalismy po drodze 5 szt aut grupy vag i 4 kopcily niemilosiernie i smierdzialy, 3 szt. to byly audi, 1 vw... Tomek potwierdzi
takie mam obserwacje i nie wiem, dlaczego uwazasz, ze to "straszne głupoty"

Anonymous - 11-09-2009, 15:42

Krzyzak, bo ty mieszkasz po za gdanskiem :p :D
josie - 11-09-2009, 15:59

Ja jakoś też nie zauważam kopcenia diesli VW/AUDI/SKODY, nie mówiąc o wielkich czarnych chmurach dymu. :roll: .
Fakt że jak taki diesel pochodzi chwilę w garażu to zapach spalin jest o wiele bardziej nieprzyjemny od benzyniaka ale na ulicy tego nigdy nie czułem.
Mimo wszystko jednak od diesla wolałbym jakieś V6 na LPG, nie mogę się do kultury pracy ropniaków przyzwyczaić.

Żeby nie było zupełnie OT :wink: Co do świateł to na przód polecałbym tylko jakiś oryginał z polifta - można się zawieść jakością świecenia zamienników.
Na tył te clear'y fajne. W nieoryginalne diody też bym nie szedł, bo wygląda to zazwyczaj zabawkowo...

Hugo - 11-09-2009, 16:52

Krzyzak napisał/a:
ja niestety najwiecej hamstwa i buractwa na drodze doswiadczam od kierowcow audi i vw
Bo tego najwięcej jeździ.
Krzyzak napisał/a:
a najwieksza porazka to ich diesle... wole jechac za ciezarowka, bo nie smierdzi
Zauważyłem dokładnie to samo. W dodatku z każdego capi inaczej.
Hugo - 11-09-2009, 16:54

josie napisał/a:
nie mogę się do kultury pracy ropniaków przyzwyczaić.
Bo jej niestety nie posiadają za wiele. Też za żadne skarby świata nie kupię rechota.
londolut - 11-09-2009, 17:23

To temat o V6 Śrubka a nie o kopcących frytkownicach. Temat o Dieslach jest na ogólnym. Tam proszę kontynuować.
Morfi - 11-09-2009, 17:48

Moim zdaniem w tej klasie aut, zmiana tylko pogarsza wyglad. Najlepiej wyglądaja seryjne na ładnej feli :)
sruba - 11-09-2009, 18:08

Krzyzak napisał/a:
ale nie sa to glupoty

a jednak Darek to są głupoty.
jeżdżę dużo, często i w różne miejsca i jakoś nie muszę używać świateł drogowych dlatego, że jadę za dieslem (obojętnie jakiej marki). nawet jak kopci.
ponadto uważam, że włączanie świateł drogowych tylko dlatego, że komuś dymi z rury, samo w sobie jest głupotą, gdyż nikt, prócz Ciebie nie wie o co Ci chodzi. bo prócz doświetlania drogi w ciemności, światła drogowe zwyczajowo służą też do ostrzegania przed niebezpieczeństwem. przed jakim Ty ostrzegasz innych ?
chamstwo za kierownicą nie ma marki (zastanawiam się jak Twoje świecenie po oczach kwalifikują ci, których oślepiasz?).
kierując się Twoją logiką zapewne najmniej spotykasz chamów za kierownicą Ferrari, Porsche i Lambordżini. i Hummerów.
więc pozwól mi teraz z moich obserwacji wysnuć wniosek - jesteś po prostu i najzwyczajniej w świecie uprzedzony do samochodów z grupy VW i w nich widzisz całe zło naszych ulic. gratuluję trzeźwego osądu rzeczywistości.
i jeszcze co do diesli - te z grupy VAG są najpopularniejszymi ropniakami w PL. bo są wytrzymałe, niezawodne i ekonomiczne. ale pewnie wszyscy ich użytkownicy się mylą i to jednak ty masz rację, że to shit.

ps. mkm, proszę nie kasować, czy też uszczuplać tematu.

rosomak1983 - 11-09-2009, 18:15

sruba, nie ruszaj lamp... Dbaj i to wystarczy.... No moze fele bym zmienił :P
sruba - 11-09-2009, 18:17

rosomak1983 napisał/a:
No moze fele bym zmienił :P

na przyszły sezon kombinuję 17'
te pogonie, bo jednak średnio mi leżą.

londolut - 11-09-2009, 18:31

sruba napisał/a:
te pogonie, bo jednak średnio mi leżą.
Mnie się od początku wzór średnio podobał :D