Nasze Miśki - 7g V6 :]
k@rol - 28-05-2012, 18:41
marycjusz, areksz121, dzięki
Ale wstrzymajmy się do zlotu bo na żywo parę rzeczy nie wygląda tak ładnie jak się wydaje
k@rol - 24-06-2012, 10:49
I znowu po pucowanku

k@rol - 25-06-2012, 14:01
muszę jeszcze dodać że niestety ale m6riano słusznie mnie przestrzegał, dzisiejszy butapren to widocznie nie to co kiedyś (bratu nic nie odłaziło ) bo wszystko co nim kleiłem przy mega upałach odłazi na potęgę...choć znajdą się miejsca które trzymają się solidnie ale to może ok 20% powierzchni
k@rol - 19-09-2012, 14:15
Długo nic się nie działo więc nie było co pisać aż tu nagle wężyk elastyczny przy prawym przednim zacisku nie wytrzymał i popuścił Przewód wymieniony ale oczywiście problemów nie koniec bo jak się chce szybko i nerwowo to się odpowietrzniki urywa (dokładnie jeden z tyłu) a poza tym nic nowego Gal jeździ V-ka brzmi cudnie (nawet z małą dziurką w wydechu która dodaje mu z 10-15 KM ) boczki nadal nie zrobione na nowo, straszą pozostałościami kleju...
k@rol - 28-09-2012, 13:46
Mała aktualizacja której wolałbym żeby nie było
W środę na parkingu przy którym znajduje się mój zakład pracy, zastała mnie jakże miła niespodzianka...

Na szczęście człowiek był uczciwy, zostawił kontakt i jego OC pokryje koszta naprawy, tylko wiadomo że z tym jest różnie...
Błotnik i zderzak(na szczęście chyba nie pękł) do malowania, kierunek do śmietnika, lampa zapewne straciła zaczepy w które wsuwa się kierunkowskaz, obawiam się że mocowanie halogenu poszło bo jak widać wyjechał troszkę do przodu...tyle z zewnątrz, może w przyszłym tygodniu uda się zajrzeć "głębiej"...oby rzeczoznawca okazał się normalny bo mój kot już się na niego czai
A jest się czego bać
t0m3k - 28-09-2012, 18:55
dlatego sie zastanawiam czy jest sens aż tak dbać o auto znajdzie sie jakiś frajer który nie potrafi parkowac ;/
areksz121 - 28-09-2012, 19:13
Karol, jak potrzebujesz kierunek, to Jacek11 bedzie chyba mial...nie pamietam, ale chyba mu dawalem na zlocie, jakby kto w PL potrzebowal Nie wiem jeszcze, ktora lampa mi zostala i czy jest w calosci. Jak cos to wal
k@rol - 28-09-2012, 20:14
t0m3k napisał/a: | znajdzie sie jakiś frajer który nie potrafi parkowac |
t0m3k, no niestety, ale nie jest aż tak źle mógł odjechać bez zostawiania numeru...
areksz121, dzięki, jak coś będę potrzebował to dam znać, ale nieopodal mam gościa co ma Gala rozebranego więc może będzie miał co potrzebuję na miejscu
k@rol - 20-10-2012, 19:29
Gal rozebrany czeka na złożenie do kupy elementy pomalowane czekają na polerkę, może jutro uda się skończyć

Wszyc - 20-10-2012, 20:33
Oooo to tak wygląda belka zderzaka w galancie ( nigdy nie miałem ) no to jestem teraz pewny że tego ustrojstwa nie zamontuje bo za dużo miejsca zabiera
areksz121 - 20-10-2012, 21:19
Widzę, że pod błotnikiem też ładnie zachował się w oryginale
Zderzak wyciągałeś razem z belką, czy osobno? Bo jak najpierw poszycie a potem belka, to chyba Ci troszkę zajęło czasu Jednak łatwiejsza opcja to zdemontować razem i potem się bawić
jacek11 - 20-10-2012, 21:50
areksz121 napisał/a: | Widzę, że pod błotnikiem też ładnie zachował się w oryginale |
całkiem nieźle ale widzę,że rdzawki już się pokazują..może by było warto od razu to wyczyścić,i zamalować skoro jest rozebrany?
areksz121 - 20-10-2012, 22:09
EEE, Karol, jak to jest, że dopiero teraz zauważyłem...ale zbiorniczek spryskiwaczy masz w prawym błotniku? Przeróbka ze względu na LPG, czy jak? Wydawało mi się, że każde E5 fabrycznie ma ten zbiorniczek z przodu koło poduszki silnika
k@rol - 20-10-2012, 22:29
Wszyc napisał/a: | to tak wygląda belka zderzaka w galancie |
jacek11 napisał/a: | całkiem nieźle ale widzę,że rdzawki już się pokazują |
na szczęście są tylko przy śrubkach
areksz121 napisał/a: | ale zbiorniczek spryskiwaczy masz w prawym błotniku? Przeróbka ze względu na LPG, czy jak? |
w wersji ze spryskiwaczami reflektorów jest tam umieszczony a zdejmowałem tylko poszycie, belki nie ruszałem
Wszyc - 20-10-2012, 22:38
areksz121 napisał/a: | EEE, Karol, jak to jest, że dopiero teraz zauważyłem...ale zbiorniczek spryskiwaczy masz w prawym błotniku? Przeróbka ze względu na LPG, czy jak? Wydawało mi się, że każde E5 fabrycznie ma ten zbiorniczek z przodu koło poduszki silnika |
Nee Arek po prostu masz biedniejszą wersje bez spryskiwaczy reflektorów i nawet bez szyberdachu to nawet mój diesel je ma
Ryo-ohki jak jeszcze kilka lat temu blacharz przy nim dłubał ( teraz ja dłubie i poprawiam jego robote ) i zbiornik
|
|
|