To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - 7g V6 :]

k@rol - 28-05-2012, 18:41

marycjusz, areksz121, dzięki :roll: :mrgreen:

Ale wstrzymajmy się do zlotu bo na żywo parę rzeczy nie wygląda tak ładnie jak się wydaje :P :wink:

k@rol - 24-06-2012, 10:49

I znowu po pucowanku :wink:

k@rol - 25-06-2012, 14:01

muszę jeszcze dodać że niestety ale m6riano słusznie mnie przestrzegał, dzisiejszy butapren to widocznie nie to co kiedyś (bratu nic nie odłaziło :shock: ) bo wszystko co nim kleiłem przy mega upałach odłazi na potęgę...choć znajdą się miejsca które trzymają się solidnie ale to może ok 20% powierzchni :| :evil:
k@rol - 19-09-2012, 14:15

Długo nic się nie działo więc nie było co pisać aż tu nagle wężyk elastyczny przy prawym przednim zacisku nie wytrzymał i popuścił :wink: Przewód wymieniony ale oczywiście problemów nie koniec bo jak się chce szybko i nerwowo to się odpowietrzniki urywa :roll: :evil: (dokładnie jeden z tyłu) a poza tym nic nowego Gal jeździ V-ka brzmi cudnie (nawet z małą dziurką w wydechu która dodaje mu z 10-15 KM :wink: :mrgreen: ) boczki nadal nie zrobione na nowo, straszą pozostałościami kleju...
k@rol - 28-09-2012, 13:46

Mała aktualizacja której wolałbym żeby nie było :evil:
W środę na parkingu przy którym znajduje się mój zakład pracy, zastała mnie jakże miła niespodzianka...

Na szczęście człowiek był uczciwy, zostawił kontakt i jego OC pokryje koszta naprawy, tylko wiadomo że z tym jest różnie...
Błotnik i zderzak(na szczęście chyba nie pękł) do malowania, kierunek do śmietnika, lampa zapewne straciła zaczepy w które wsuwa się kierunkowskaz, obawiam się że mocowanie halogenu poszło bo jak widać wyjechał troszkę do przodu...tyle z zewnątrz, może w przyszłym tygodniu uda się zajrzeć "głębiej"...oby rzeczoznawca okazał się normalny bo mój kot już się na niego czai :D

A jest się czego bać :wink:

t0m3k - 28-09-2012, 18:55

dlatego sie zastanawiam czy jest sens aż tak dbać o auto :( znajdzie sie jakiś frajer który nie potrafi parkowac ;/
areksz121 - 28-09-2012, 19:13

Karol, jak potrzebujesz kierunek, to Jacek11 bedzie chyba mial...nie pamietam, ale chyba mu dawalem na zlocie, jakby kto w PL potrzebowal :wink: Nie wiem jeszcze, ktora lampa mi zostala i czy jest w calosci. Jak cos to wal :wink:
k@rol - 28-09-2012, 20:14

t0m3k napisał/a:
znajdzie sie jakiś frajer który nie potrafi parkowac

t0m3k, no niestety, ale nie jest aż tak źle :wink: mógł odjechać bez zostawiania numeru...
areksz121, dzięki, jak coś będę potrzebował to dam znać, ale nieopodal mam gościa co ma Gala rozebranego więc może będzie miał co potrzebuję na miejscu :)

k@rol - 20-10-2012, 19:29

Gal rozebrany czeka na złożenie do kupy :wink: elementy pomalowane czekają na polerkę, może jutro uda się skończyć :roll:

Wszyc - 20-10-2012, 20:33

Oooo to tak wygląda belka zderzaka w galancie :P ( nigdy nie miałem :P ) no to jestem teraz pewny że tego ustrojstwa nie zamontuje bo za dużo miejsca zabiera :P
areksz121 - 20-10-2012, 21:19

Widzę, że pod błotnikiem też ładnie zachował się w oryginale :)

Zderzak wyciągałeś razem z belką, czy osobno? Bo jak najpierw poszycie a potem belka, to chyba Ci troszkę zajęło czasu :wink: Jednak łatwiejsza opcja to zdemontować razem i potem się bawić :wink:

jacek11 - 20-10-2012, 21:50

areksz121 napisał/a:
Widzę, że pod błotnikiem też ładnie zachował się w oryginale :)

całkiem nieźle :) ale widzę,że rdzawki już się pokazują..może by było warto od razu to wyczyścić,i zamalować skoro jest rozebrany?

areksz121 - 20-10-2012, 22:09

EEE, Karol, jak to jest, że dopiero teraz zauważyłem...ale zbiorniczek spryskiwaczy masz w prawym błotniku? Przeróbka ze względu na LPG, czy jak? Wydawało mi się, że każde E5 fabrycznie ma ten zbiorniczek z przodu koło poduszki silnika :roll:
k@rol - 20-10-2012, 22:29

Wszyc napisał/a:
to tak wygląda belka zderzaka w galancie

:lol:
jacek11 napisał/a:
całkiem nieźle ale widzę,że rdzawki już się pokazują

na szczęście są tylko przy śrubkach :wink:
areksz121 napisał/a:
ale zbiorniczek spryskiwaczy masz w prawym błotniku? Przeróbka ze względu na LPG, czy jak?

w wersji ze spryskiwaczami reflektorów jest tam umieszczony :mrgreen: a zdejmowałem tylko poszycie, belki nie ruszałem 8)

Wszyc - 20-10-2012, 22:38

areksz121 napisał/a:
EEE, Karol, jak to jest, że dopiero teraz zauważyłem...ale zbiorniczek spryskiwaczy masz w prawym błotniku? Przeróbka ze względu na LPG, czy jak? Wydawało mi się, że każde E5 fabrycznie ma ten zbiorniczek z przodu koło poduszki silnika

Nee Arek po prostu masz biedniejszą wersje bez spryskiwaczy reflektorów i nawet bez szyberdachu :P to nawet mój diesel je ma :P

Ryo-ohki jak jeszcze kilka lat temu blacharz przy nim dłubał ( teraz ja dłubie i poprawiam jego robote ) :P i zbiornik :P