To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Komputery, RTV, AGD, Komorki - a jakich komóreczek używacie??

Anonymous - 02-08-2009, 16:55

werdew napisał/a:
Czy ktoś może coś powiedziec na temat E71 ?zastanawiam się.

Nie zastanawiaj się - kupuj. Ja wziąłem prawie w ciemno i drugi raz zrobiłbym to samo. Tu Symbian to naprawde dopracowany system. Od nowości (3 miechy) nie musiałem ani razu restartować z powodów niezależnych od tel, tylko jak cos wgrywałem by "ruszyło", wtedy dostawał reseta.

szczerze polecam

werdew - 02-08-2009, 19:24

Cytat:
Nie zastanawiaj się - kupuj.

No skoro tak mówisz. Ale pytanie dodatkowe - jak z "poręcznoscią" że się tak wyraże. Jak lezy do ręki, jak z obsługa menu. Nie za szeroka?

Anonymous - 02-08-2009, 23:00

werdew napisał/a:
Cytat:
Nie zastanawiaj się - kupuj.

No skoro tak mówisz. Ale pytanie dodatkowe - jak z "poręcznoscią" że się tak wyraże. Jak lezy do ręki, jak z obsługa menu. Nie za szeroka?

Leży w ręce idealnie, menu wręcz intuicyjne(instrukcja potrzeba naprawdę do szczególików...). Jest troszeczkę "przyszerokawa", ale na plus jest to, że jest bardzo cieniutka więc wielkiego problemu nie ma. Spokojnie idzie sie przyzwyczaić 8)

gulgulq - 19-08-2009, 13:14

od dziś mam nokie 6120 z symbianem, po pierwszych testach to wychodzi wcale fajnytelefonik, nie jest to typowy biznes jak moja stara E50 ale idzie sie przyzwyczaic :P
JCH - 26-08-2009, 14:21

W weekend jest promocja w Media Markt i są do kupienia m.in. takie modele telefonów:
Asus P750 za 799,- lub Nokia 5800 Xpress za 899,-
Jakieś sugestie co wybrać?

londolut - 26-08-2009, 19:23

JCH napisał/a:
Ja bym wziął Nokię z powodu ogromnego, dotykowego elceda, łajfaj i innych gadżetów. Asus to pecet a to chyba raczej mało potrzebne. Zobacz w jakim stopniu korzystasz z obecnego telefonu i które funkcje są ci najbardziej potrzebne.
turek61 - 02-09-2009, 16:09

Koledzy... potrzebuje Waszej rady.Używam aktualnie SE K750i ale dżojstik już przestał działać w dół i przycisk aparatu nie działa.Właśnie kończy mi sie umowa z Orange i chciałbym nabyć przy okazji nowy fonik.
Nie stać mnie na drogie rachunki oraz dopłacanie za telefon przy podpisywaniu umowy.Nie jestem tez bardzo wymagający, nie potrzebuje kombajnu.
W zw. z tym mam do wyboru trzy propozycje:
1.SE C902
2.Nokia 6210 Navigator
3.oraz mocno promowany przez panią z biura obsługi "Propozycja" SE 510C jako nowość.
Nie słucham muzy z fonu, rzadko piszę SMS-y, nie korzystam z www i.t.p.
Zależy mi na dobrym aparacie(wędkuje i często muszę sfotografować okazy) i dobrej długo trzymającej baterii.
SE różnią się aparatami(+ dla 902) i wielkością matrycy(+ dla 510).
Za Nokią zaś przemawia Navi, której do dziś jeszcze sobie nie sprawiłem.Nadchodzi czas grzybobrania wiec w lesie jak znalazł...
Który z powyższych byście mi polecili ?

magik - 02-09-2009, 16:40

navi w telefonie dobra rzecz, nie dublujesz urządzeń i masz wszystko w jednym. Instalujesz np Garmina, sciagasz mapy i jest wszystko ladnie, pieknie gra. Jak cos sluze rada btw navi. Nie wiem jaki jest aparat w 6210, chyba 2mpix wiec pewnie gorszy od SE. te mocno promowane... to raczej taki shit...
turek61 - 03-09-2009, 12:47

magik, dzięki, że chociaż Ty odpowiedziałeś na mój post.
Ta Nokia ma aparat 3,2 mpix no i jest juz zamówiona i czekam na kuriera.

magik - 03-09-2009, 13:19

turek61, dobrze zrobiles, ze wybrałeś nokie... 3,2 jest wystarczający żeby sobie cykać jakies foty... wiadomo lustro to nie jest albo jakis kompakt ale od przypadku do przypadku wystarczy i odbitki 10 / 15 z tego wyjdą znośne. navi Ci sie spodoba. Jakbyś miał problem z wgraniem tejze odezwij sie na PW to Ci pomogę, podobnie z obsługą garmina. Z tego co wiem to będziesz mial chyba 3 - miesięczna wersje testowa, dalej będziesz musiał placić, ale o to się nie martw, da się zrobić. Więc miłego użytkowania. tam chyba symbiana nie ma więc tym lepiej bo stabilny jest.
nuke - 04-09-2009, 01:18

JCH napisał/a:
W weekend jest promocja w Media Markt i są do kupienia m.in. takie modele telefonów:
Asus P750 za 799,- lub Nokia 5800 Xpress za 899,-

Hejka

Jestem uzytkownikiem 5800 Xpress Music i ogolnie rzecz biorac jest to fajny telefonik z mnostwem "wodotryskow" jednakze bateria trzyma do 3 dni :|
W przypadku gdy duzo sie slucha muzy, uzywa GPS-a etc. potrafi sie wyladowac w 1 dzien... :twisted:
Reasumujac fajna zabawka tylko ta bateria, coz kwestia gustu.

magik - 04-09-2009, 06:02

nuke napisał/a:
uzywa GPS-a etc. potrafi sie wyladowac w 1 dzien... :twisted:

To i tak dobrze, N95 - 2 na GPS to max 500km po PL drogach. 1 film ok 2h to też praktycznie 3/4 baterii. Muzyka + sporo dzwonienia również ładowanie codziennie. Ale już się przyzwyczaiłem. Ładowarka samochodowa i ta awaryjna na paluszek i da się z tym żyć.

koszmarek - 05-09-2009, 15:17

Mam pytanie, czy ktoś nie chciałby karty sim z abonamentem ode mnie? Zdarzyło się coś bardzo debilnego ze strony orange i muszę ją trzymać do końca kwietnia 2010, a mam już drugi pakiet.
Abonament obejmuje 80minut(zamiennie z smsami) i kosztuje też w okolicach 80zł. Telefon jest na firmę- nie wiemy czy można na kogoś przenieść fakturę.
Czy ktoś by chciał? Oczywiście wszystko na piśmie

nuke - 14-09-2009, 14:47

Witam,

W nawiazaniu do trwalosci baterii Nokii 5800 Xpress Music. Jak juz pisalem poprzednio bateria trzymala 3 dni. Po upgradzie softwaru do V 21.0.0.25 bateria zwiekszyla swoja "operacyjnosc" do 5/6 dni :shock:

Pozdrawiam

Marcin-Krak - 14-09-2009, 23:12

od kliku dni oswajam się z Nokią 6650. Jak na razie korzystam z niej tylko do dzwonienia i wysyłania smsów głównie :P