To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Czerwony Fuks

mkm - 20-02-2012, 23:42

Kupiłem fartuchy przeciwbłotne... 8)
Znalezienie ich w jednym kawałku, bez większych ubytków okazało się dość sporym wyzwaniem.
Ale są i nawet tak strasznie nie szpecą.

Brudne "jakoś" wyglądały.

Po umyciu przestały wyglądać... :roll:

i mimo, że ich zbytnio nie widać odświeżyłem je trochę.
Mniejsze rysy usunąłem większe zmniejszyłem.

Jeszcze tylko chemia, wymiana blach przy otworach na śruby i będzie można zakładać.

Obydwa umyte :mrgreen:

PS. Ponieważ imidżhak złośliwie chowa mi kody do minaturek, są foty pomniejszone, ale duże.
Jak się otwiera strona i jak się to czyta?

sveno - 20-02-2012, 23:57

mkm napisał/a:
Jak się otwiera strona i jak się to czyta?
bez problemu :)
Anonymous - 21-02-2012, 00:39

mkm napisał/a:
Kupiłem fartuchy przeciwbłotne... 8)

w sam raz na nadchodzącą porę roku ;)

Kleju - 21-02-2012, 11:14

Chlapacz dobra sprawa :D Ja swoje musiałem sprzedać, bo przez progi mi nie pasowały...

A na tył też będziesz kupował?

mkm - 21-02-2012, 12:00

Tył nawet gdzieś mam, ale chyba nie będę montował.
Jakoś nie mogę się przekonać.

Derpin napisał/a:
w sam raz na nadchodzącą porę roku ;)

Jak znalazł :mrgreen: - na szczęście kupiłem te całoroczne. :wink:

Dlatego pisałem o wyzwaniu. Miały być już w listopadzie. :doubt:

mystek - 21-02-2012, 13:29

Ale żeby chlapacze doprowadzać do stanu idealnego? :D kurde, jesteś chory! Jak dorwałem do CJtki chlapacze to nawet się nie przejmowałem rysami i ubytkami, tylko zamontowałem, bo... sam dalej je rysowałem na progach :P
Anonymous - 21-02-2012, 15:55

Macku powiem ci , że colt z chlapaczami z tyłu wygląda wizualnie szerzej, dodaje mu takiej masywnosci a o to ci chyba teraz chodzi, ja bym byl za ich założeniem :)
Jogurt - 21-02-2012, 17:07

nie zakładaj. przednich nawet nie widać za bardzo na aucie. do mojego założyłem tylko przód - orginały, tylne ori wyglądają tragicznie.
Anonymous - 21-02-2012, 17:22

Żona w swoim ma i mi sie tam podoba :)
Kleju - 21-02-2012, 17:48

Jogurt napisał/a:
...tylne ori wyglądają tragicznie.

A już tam :P :wink: :mrgreen:

Wyglądają pięknie :mrgreen:

mkm - 21-02-2012, 18:02

Przy czarnym kolorze i dokładkach nawet lepiej niż pięknie 8) , ale co tam chlapacze... Bimoto! Szacunkowo ponad 200KM :mrgreen: , dwa sprzęgła i inne extrasy. Na kołach dalej 113, bo drugi ma straszne straty na przeniesieniu napędu :badgrin:

Debiut Fuksa w roli dostawczaka zaliczony. :D

Jogurt - 21-02-2012, 18:32

Kleju, na ciemnym to ich nie widać przynajmniej co nie zmienia faktu że szpecą. załóż do czerwonego,czy srebrnego. nie dość że ohydne to jeszcze je widać :P
mystek - 21-02-2012, 22:47

Nie wiem jak w CA (na Klejowym faktycznie mało to widać :P ), ale na CJtce chlapacze super wyglądają i imo dobra opcja z zakupem ich :)
mkm - 27-03-2012, 22:58

Dzisiaj uznałem, że zimy już chyba nie będzie, więc stwierdziłem, że najwyższy czas umyć Fuksa.
Ostatnie mycie jeszcze w zeszłym roku, przez zimę trzykrotnie spłukiwany na myjniach samoobsługowych.
Samo spłukiwanie. :D
Wyglądał tak:

Po kilku godzinach wyglądał tak:

W kwietniu planuję gruntowną korektę lakieru.
Powinno dać się go ładnie wyprowadzić.
Mam lęki związane z przodem (głównie z maską) z powodu grubości lakieru (w najgrubszym miejscu 76µm, a w najcieńszym 61µm, więc jest opcja, że przebiję się do podkładu... :doubt: )
Zderzak wygląda tragicznie, ale wpyłka powinna ładnie usiąść, więc nim się nie przejmuję.
Największe skazy:

Reszta lakieru w stanie niezłym. Sporo rys, ale na szczęście płytkich:

Tył przetrwał zimę bardzo ładnie.
Niestety zgodnie z przewidywaniami lakiernika tylna klapa zaczyna kwitnąć przy uszczelce, ale i tak nie w takim stopniu jak krakał. :D
Niestety zderzak z tyłu też już ktoś przesunął centymetr głębiej niż był.
Na szczęście bez strat w zaczepach i lakierze.

A tu foty treningowe przed fotorelacją. :D
Derpin, takie makro ujdzie, czy zmieniać aparat?

m6riano - 28-03-2012, 08:57

Skoro nie puszczą cie z tego Krakowa do Wawy to chociaż mam nadzieję że na Zlocie otworzysz jakiś mobilny punkt polerski,jeśli tak pisze sie pierwszy w kolejke..;-)