To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Powrót po latach do Gala;)

eremita - 30-06-2015, 19:12

Zaprowadziłem dzisiaj mojego synusia do gazu :mrgreen:

Na pokład zostanie założone:
Sterownik Optima Pro-tec
reduktor Shark 1500
wtryskiwacze Barracuda
wlew pod klapką
butla w koło 53L niestety do momentu jak jest gwarancja nie będzie mógł być podgięty ten cycek co zwiększa pojemność czyli tylko wejdzie 42l :|

eremita - 03-07-2015, 15:45

Od dzisiaj oszczędzam :P
LPG na pokładzie :D
W końcu licznik z przebiegiem zacznie się zmieniać, kupiłem miał nie całe 140 teraz po roku ma 142 :)
Jeszcze tylko muszę wyczyścić Scenica i przekazać żonie :mrgreen: bo jak oba są na gazie to wybór jest prosty którym jechać :twisted:

WreX - 03-07-2015, 19:48

eremita napisał/a:
W końcu licznik z przebiegiem zacznie się zmieniać, kupiłem miał nie całe 140 teraz po roku ma 142

Za dużo na wstecznym albo na lawecie jeździsz ;p Też będę musiał kiedyś o tym LPG pomyśleć bo mnie tak rów piecze jak tankuje znów prawie po 5zl ze masakra.

eremita - 03-07-2015, 21:00

WreX napisał/a:
znów prawie po 5zl ze masakra.

Ja dzisiaj zalałem do pełna za 1,74 :mrgreen:

WreX napisał/a:
Za dużo na wstecznym albo na lawecie jeździsz ;p

Żonka na macierzyńskim to pomykałem sceniciem z czystej ekonomi, za miesiąc wraca do pracy to musiałem wyłożyć w końcu na instalację. W końcu w pół roku się zwróci.
A Gala ruszałem raz na tydzień co by się nie zastał :P

Marcino - 05-07-2015, 15:37

eremita napisał/a:

Ja dzisiaj zalałem do pełna za 1,74 :mrgreen:

I o to chodzi:)

tresorex - 05-07-2015, 22:59

4gr/litr? :D
eremita - 06-07-2015, 08:31

tresorex napisał/a:
4gr/litr? :D

Jak by tyle kosztowało to bym nie miał takiej małej pszczółki jak 2,5 v6 w galu :mrgreen:

eremita - 07-07-2015, 12:49

Miałem jeszcze zmienić rozrząd i przestać inwestować ale że okazja czyni złodzieja i cena działa cuda to w piwnicy leży kremowy środek do gala :P
Przy okazji przekładki myślę o wygłuszeniu podłogi, czym to zrobić?
Mam jeszcze kilka mat bitumicznych APP to się nadaje na podłogę? Ile tego będzie potrzebne na podłogę i nadkola?

Hugo - 07-07-2015, 14:18

eremita napisał/a:
Mam jeszcze kilka mat bitumicznych APP to się nadaje na podłogę?
Będzie OK i na to mata kauczukowa o grubości 9 mm.
sveno - 08-07-2015, 17:47

WreX napisał/a:
Też będę musiał kiedyś o tym LPG pomyśleć
wg mnie takie myślenie jest bez sensu, albo kupujesz samochód i jeździsz na benzynie do końca, albo gazujesz go natychmiast. Teraz założysz gaz to będziesz mógł sobie policzyć ile straciłeś przez lata jeżdżąc na PB. To tylko moje skromne zdanie. :)

eremita napisał/a:
to w piwnicy leży kremowy środek do gala :P
zobaczysz, że będziesz się czuł jak w innym aucie. :)

Udało się trafić z sedana?

Hugo napisał/a:
Będzie OK i na to mata kauczukowa o grubości 9 mm.
i wykładzina podłogi nie będzie już tak ładnie pasowała.
Hugo - 08-07-2015, 18:53

sveno napisał/a:
i wykładzina podłogi nie będzie już tak ładnie pasowała.
Powinna pasować, ale nie kleić pianki kauczukowej na oryginalny filc pod nogami, tylko tam gdzie go nie ma.
WreX - 08-07-2015, 19:01

sveno, owszem to prawda, ale 3-4k wyrzucić od tak nie każdy ma od razu po kupnie, jakby mnie wtedy było stać to bym założył, jakbym nie walnął w tamto auto to też pewnie już bym z pół roku na LPG śmigał życie nie jest takie proste.
eremita - 08-07-2015, 23:32

WreX napisał/a:
sveno, owszem to prawda, ale 3-4k wyrzucić od tak nie każdy ma od razu po kupnie, jakby mnie wtedy było stać to bym założył, jakbym nie walnął w tamto auto to też pewnie już bym z pół roku na LPG śmigał życie nie jest takie proste.

sveno napisał/a:
wg mnie takie myślenie jest bez sensu, albo kupujesz samochód i jeździsz na benzynie do końca, albo gazujesz go natychmiast. Teraz założysz gaz to będziesz mógł sobie policzyć ile straciłeś przez lata jeżdżąc na PB. To tylko moje skromne zdanie.

Ja robię tak że najpierw trochę polatam tak dla sprawdzenia czy jakieś kwiatki w nowym nabytku nie wyskoczą i dopiero zakładam :mrgreen:
Raz się to sprawdziło jak kupiłem fokusa po krótkim czasie sprzęgło zaczęło się ślizgać, przy wymianie okazało się że było czymś polane by chwytało się i że samochód musiał być nauką jazdy :roll:

sveno napisał/a:
Udało się trafić z sedana?

Niestety, sedan w kremie po lifcie tak by były trzy zagłówki to biały kruk :mrgreen:
Nawet jak szukałem gala by takiego kupić podmienić środki i dalej sprzedać lub na części to nie znalazłem :doubt:

sveno napisał/a:
zobaczysz, że będziesz się czuł jak w innym aucie.

Sam jestem ciekaw,

Jedno dzisiaj dało mi do myślenia czy dobrze robie :roll:
Jak często trzeba czyścić skórę by była ładna kremowa? Skóry wydawały się tylko lekko brudne ale jak zacząłem dzisiaj czyścić to oszalałem że aż tak jasna jest

Orientuje się ktoś czy wszystkie kremy w galach były w jednym odcieniu?
W pierwszej wersji chciałem obszyć oparcie z sedana ale kwoty od 1000zł mnie przeraziły :?
Więc dokupiłem tylną kanapę kremową czekam na dostawę i mam lekkiego cykora by odcień czasami nie był inny.

Marcino - 09-07-2015, 08:25

eremita napisał/a:
Jak często trzeba czyścić skórę by była ładna kremowa? Skóry wydawały się tylko lekko brudne ale jak zacząłem dzisiaj czyścić to oszalałem że aż tak jasna jest

Ja używałem tylko środków do pielegnacji skóry, czasem czymś przetarłem..... ale jak jednego razu w zesżłym roku użyłem mydełka Avel i wyprałem fotel kierowcy to byłem w szkoku jak pojaśniał i jak brudna woda była. Tylna kanapa mało używana wyglada świeżo w porównaniu do przednich.

Owczar - 09-07-2015, 10:33

Założenie LPG ma sens w każdym momencie pod warunkiem, że mamy zamiar jeździć autem tak długo aż nie tyle, że się zwróci, a zacznie zarabiać.

Oczywiście najlepiej zrobić to od razu, bo zarobisz więcej. U mnie w lexie instalacja zwróciła się w nieco ponad 2 tygodnie wakacyjne :)