Nasze Miśki - Za(Avance)owany Srebrny EA5A by mjsystem
mjsystem - 25-11-2014, 19:33
wojtas napisał/a: | Sławek przyjmij na klatkę, bo stracisz tylko czas... nawet Emil Tobie nie pomoże | Emil nie. Dlaczego nie próbować? raz już dostałem na tej drodze odszkodowanie
Fragu napisał/a: | mjsystem, w ogóle z jakiego kierunku Ty się tam znalazłeś? Z poprzecznej wyjeżdzałeś czy wyprzedzanko? |
Jechałem prosto w nocy, w deszczu... Sto razy dziennie tamtędy jeżdżę, to koło domu
eremita napisał/a: | rozwaliłeś koła dwa przednie czy przednie i tylne z lewej strony? |
oba lewe.
mjsystem - 25-11-2014, 19:35
ja nie jechałem w kierunku fotografii, tylko tak, jak stoi Gal, czyli w przeciwnym. Za szybko wróciłem do osi środka jezdni...
Bizi78 - 25-11-2014, 19:46
mjsystem napisał/a: | Za szybko wróciłem do osi środka jezdni... |
Walnąłeś w wysepkę na fotce na pierwszym planie
Jeszcze stoi tam latarnia, czyli pewnie w miarę widno .
Kiepsko to widzę.
mjsystem - 25-11-2014, 20:06
Bizi78 napisał/a: | Jeszcze stoi tam latarnia, czyli pewnie w miarę widno | W nocy w deszczu wszystko się zlewa, jeszcze jak masz auta z naprzeciwka. Cóż, jak nie zaryzykuje, się nie dowiem.
robertdg - 25-11-2014, 20:20
Z felg to teraz krasnale ogrodowe możesz sobie zrobić, a przy takim uszkodzeniu felgi to wątpie aby to sie nie odbiło na zawieszeniu
mjsystem - 25-11-2014, 20:59
Cytat: | a przy takim uszkodzeniu felgi to wątpie aby to sie nie odbiło na zawieszeniu
_________________ | No toś mnie pocieszył. Na pewno się odezwało z tyłu łożysko w kielichu.
komarsnk - 25-11-2014, 21:04
mjsystem napisał/a: | Na pewno się odezwało z tyłu łożysko w kielichu. |
Kurde Sławek - opisz objawy to coś się poduma bo w kielichu Galant nie ma łożysk ani również tak naprawdę kolumn McPersona
mjsystem - 25-11-2014, 21:09
komarsnk napisał/a: | opisz objawy to coś się poduma bo w kielichu Galant nie ma łożysk ani również tak naprawdę kolumn McPersona | No tak, to wielowahacz. tak się znam na nazownictwie. Wali na dziurach tam gdzie jest tylny kielich(mocowanie zawieszenia w nadkolu)
Fragu - 25-11-2014, 21:12
mjsystem, tak na szybko. Nie ściąga, nie znosi ? Posłuchaj zawiechy dobrze..może nic się nie stalo jednak.
Kolega kiedyś accordem 2005 zbyt szybko wszedł w zakret na sniegu i polecial prosto na kraweznik...zdazyl wyprostowac kola i wskoczyl na trawe...no i zupelnie nic sie nie stalo. A fele 17" mial. Tylko predkosc byla nizsza troche...
McCoy - 25-11-2014, 21:26
Oznakowanie poziome jest czytelne.W zimie przy obfitym zaśnieżeniu moze dałoby sie cos zrobic z tym odszkodowaniem.Fakt,ze wyspeka nie ma oznakowania pionowego ale w tym durnym kraju jest jak jest.Nie wezwałes policji,nia ma spisanego protokołu na drdzie.Szkoda kasy moim zdaniem na zgóry przegraną w sądzie. W polsce ludzie potracili wielkie majatki przez opyszałośc urzędów oraz sądów.Polska to nadal żelazna kurtyna,ostatnie wybory to pokazują jak ludzie byli wręcz przymuszani "za wino albo robote" do głosowania na danego wójta czy burmistrza.Trzeci świat ale bronek uroczyście już ogłasza,ze liczenie głosów w wyborach 2015 zostało juz rozpoczęte tak aby nie było juz takich wpadek Jak tak felgi pokrzywileś,to zdecydowanie zawieszenie musisz zlecic do przeglądu.
eremita - 25-11-2014, 21:27
Jak byś miał borbetki to bez problemu znajdziesz dwie, a takie jak Ty masz felgi to może być problem ze znalezieniem więc trzeba będzie 4 inne kupić
Ja bym nie odpuścił może się uda dostać odszkodowanie idź do urzędasów i bądź jak bulterier jak Tommy Lee Jones w ściganym
komarsnk - 25-11-2014, 21:37
mjsystem napisał/a: | Wali na dziurach tam gdzie jest tylny kielich(mocowanie zawieszenia w nadkolu) |
Nic nie zostaje jak zbadać wizualnie uszkodzenia. Może sprężyna pękła, może mocowanie, może coś z dołu wali a słychać u góry. Trzeba popatrzeć nie ma rady...
apg2312 - 25-11-2014, 21:40
Jakieś 30 zł na stacji diagnostycznej kosztuje sprawdzenie zawieszenia na szarpaku.
deejay - 25-11-2014, 22:12
Kąt WSZ myśle ze sie zmienił Geometria prawdę powie obowiązkowo.
mjsystem - 25-11-2014, 22:44
Fragu napisał/a: | Posłuchaj zawiechy dobrze..może nic się nie stalo jednak. |
Z przodem nic, raczej sprawdzę to co pisze Bartek:
deejay napisał/a: | Kąt WSZ myśle ze sie zmienił Geometria prawdę powie obowiązkowo. | Jutro tam jadę, ale nic nie ściąga, nic się nie dziele, oprócz tego walenia z tyłu. Jak mam to do czegoś porównać, to podobnie wali drążek stabilizatora z przodu, tylko ja mam stuki z okolicy tylnego kielicha(pod tylnym siedzeniem)
McCoy napisał/a: | Szkoda kasy moim zdaniem na zgóry przegraną w sądzie | Nie idę do sądu. Będę się domagał z OC właściciela drogi(nie raz dostałem odszkodowanie)
eremita napisał/a: | Ty masz felgi to może być problem ze znalezieniem więc trzeba będzie 4 inne kupić | Są dostępne na alledrogo i nie tylko.
komarsnk napisał/a: | Nic nie zostaje jak zbadać wizualnie uszkodzenia. Może sprężyna pękła, może mocowanie, może coś z dołu wali a słychać u góry. Trzeba popatrzeć nie ma rady... |
Nie ma co wróżyć Adaś. Jutro jadę na szarpaki.
apg2312 napisał/a: | akieś 30 zł na stacji diagnostycznej kosztuje sprawdzenie zawieszenia na szarpaku. | A nawet mniej jak dla mnie
eremita napisał/a: | jak Tommy Lee Jones w ściganym | Będę
|
|
|