Lubelskie - Lubelskie OT XII
mjsystem - 30-12-2015, 08:25
tomasek napisał/a: | No i mam na osiedlu u siebie jakiegoś wielbiciela,jak go złapię to będzie z nim bardzo żle bo połamię mu rączki w kilku miejscach
Otóż ten wielbiciel w nocy poprzebijał mi cztery opony zimowe nożem z boku że oponki po jednym sezonie poszły na śmieci | Zgłoś koniecznie na policję. Ja zgłaszałem kilka razy włamanie do piwnicy i w końcu jest i złodziej złapany i sprawa w prokuraturze. Trzymam kciuki za złapanie winnego.
Dzień dobry
KLZE-Maniac - 30-12-2015, 08:54
Współczuję tych opon. Zapewne postąpiłbym podobnie, bo wiarę w organy ścigania straciłem już dawno po tym jak ktoś uprzejmy gwoździem poprawił powłokę lakierniczą na mojej Avensisce 11' gdy miałem ją zaledwie rok...
Od tamtej pory Avka jest używana tylko na większe trasy, a Mazda jest DailyCarem tłuczonym po Dziurlinie
Podobnie jak tomasek nie wiem czym sobie zasłużyłem na ten zaszczyt ale jakbym wiedział kto to zapewne otrzymałby pacjent scaryfikację tym gwoździem i wyglądałby jak lakier na mojej Toyocie
BTW Dzień dobry i miłego przedostatniego dnia w roku dla wszystkich
tomasek - 30-12-2015, 09:12
Dobry z rana
Misiek na razie na całych oponach stoi ale jeszcze go nie oglądałem czy czasem nie porysowany
Cała noc pod okiem kamery i tak będzie aż do mojego wyjazdu czyli jeszcze tydzień
inq - 30-12-2015, 10:29
Dzień dobry...
Tomek, może nawet nie wiesz jak komuś podpadłeś. Wystarczy czasami zajechać drogę i debil będzie Cię śledził do domu. Różni ludzie, różne potrzeby...
Pamiętacie mojego pijanego sąsiada, który wjechał mi w zderzak? Dalej jeździ autem bez OC, dalej pod wpływem i dalej rozbija inne auta.
tomasek - 30-12-2015, 10:41
Dawid ja wiem że są ludzie i taborety
inq - 30-12-2015, 11:28
Szkoda, że Ci drudzy w przewadze
mjsystem - 30-12-2015, 12:02
inq napisał/a: | Dalej jeździ autem bez OC, dalej pod wpływem i dalej rozbija inne auta. | I nic z tym nie robisz???
Jaro1974 - 30-12-2015, 12:05
Dzień dobry
inq - 30-12-2015, 12:10
mjsystem napisał/a: | I nic z tym nie robisz??? |
Cóż ja mogę Sławku zrobić? Po mojej stłuczce była sprawa w sądzie na której złożyłem zeznania. Jak widać niewiele mu zrobili. Facet jest bez pracy, nic na niego nie jest zapisane, bez prawa do zasiłku - nic mu nie da się zrobić. Chyba, że złapią znów na gorącym uczynku, ale będzie ciężko. Ciekawi mnie tylko jak wygląda sprawa samochodu, który nie posiada OC. Czy można go jakoś odholować z tego powodu?
Bizi78 - 30-12-2015, 12:11
Dobry .
radek79 - 30-12-2015, 12:23
Dawid a z funduszu gwarancyjnego wypłacili ci odszkodowanie,jeżeli tak to chyba fundusz zajmuje auto sprawcy na poczet długów
inq - 30-12-2015, 12:54
Tak, my wypłacił UFG, ale auto pewnie nie jest na niego.
Seichan - 30-12-2015, 13:35
Dzień dobry
mjsystem - 30-12-2015, 15:16
inq napisał/a: | Ciekawi mnie tylko jak wygląda sprawa samochodu, który nie posiada OC. Czy można go jakoś odholować z tego powodu? | Nie można nic z nim zrobić. Może tylko właściciel terenu. Mam to samo pod blokiem. Możesz zgłosić takie auto, ale tylko tyle, że właściciel otrzyma karę za brak opłaty OC (jak się uda )
W@sio - 30-12-2015, 18:22
A ja od czterech godzin czekam na wizytację batmana księciunia.. i coś go nie widać we wsi :-/
|
|
|