To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Moje Galanty oraz Galant i Colt Baśki

Rafal_Szczecin - 24-03-2011, 08:03

Darku , ja tez czytam :)
Anonymous - 24-03-2011, 09:17

Krzyzak napisał/a:
w lutym wymieniłem chłodnicę w rekinie i tym samym płyn przestał znikać

Próbowałeś wcześniej jakichś uszczelniaczy w płynie, np STP?

Krzyzak - 24-03-2011, 09:24

kuzi napisał/a:

nigdy nie stosuję takich wynalazków - jak silnik bierze olej to jest do remontu lub wymiany uszczelniaczy, ew. silnik do wymiany ;)
jak cieknie wąż, to się go wymienia
jak cieknie chłodnica, to się ją wymienia itd.

a fotki może w końcu będą - jak przyjdzie wiosna i auta umyję :)

_Slawek_ - 24-03-2011, 09:59

Krzyzak napisał/a:
fj_mike napisał/a:
Jesteś modem, zobacz kto przegląda
a to tak można?? :) - nie miałem pojęcia... moje modowanie jest raczej honorowe niż funkcyjne :)

Żartujecie? ;) Jeśli jednak to nie żart, to każdy zalogowany user może to sobie przeglądać - opcja "kto przeglądał temat" w prawym dolnym rogu strony :)

Krzyzak napisał/a:
Marcin-Krak napisał/a:
est jakaś decyzja co do Colta nowa?
albo jesienią pójdzie w dobre ręce, albo zostanie i będzie stał na drodze i czekał na moment, kiedy wszystkie auta padną :) - w końcu niecałe 300 zł OC rocznie + 100 zł przegląd, to jedyne koszty jego utrzymania, które zwracają się niezwykle szybko
Nie oddawaj go, gdzie mu będzie lepiej? Zawsze będzie niezawodny backup na nagłe przypadki :)
Anonymous - 24-03-2011, 10:23

Krzyzak napisał/a:
kuzi napisał/a:

nigdy nie stosuję takich wynalazków - jak silnik bierze olej to jest do remontu lub wymiany uszczelniaczy, ew. silnik do wymiany ;)
jak cieknie wąż, to się go wymienia
jak cieknie chłodnica, to się ją wymienia itd.

Ja zastosowałem uszczelniacz - dla testu. Chłodnica troszkę ciekła, jeszcze ori. Na razie obserwuje. ;) Galant to samochód tymczasowy, więc nie uśmiecha mi się w niego zbytnio inwestować. Z resztą sam wiesz - opony. ;)

Hugo - 24-03-2011, 11:15

U mnnie też ori chłodnica ciekła. Wsypałem ten cement do chłodnic 2 razy i za każdym razem ciekło bardziej. W kńcu wymieniłem chlodnicę i spokój.
robertdg - 24-03-2011, 11:36

Krzyzak napisał/a:
moje modowanie jest raczej honorowe niż funkcyjne
:D nie pomyśl sobie, że się Ciebie czepiam, bo tak nie jest ;-) Ale jak to przeczytałem odrazu pomyślalem :mrgreen: Zresztą domyśl się, bo zapewne doskonale rozumiesz/wiesz o co chodzi ;-)
Krzyzak - 24-03-2011, 11:47

robertdg - nie bałdzo ;)
kuzi napisał/a:
Ja zastosowałem uszczelniacz - dla testu.

obserwuj - bo może ten zaglutacz zrobi coś gorszego - np. zatka jakiś kanał w bloku i silnik się przegrzeje
też nie uważam, że rekin będzie u mnie długo, ale mimo wszystko staram się nie oszczędzać - póki mam za co ;) (ten rekin konkretnie, bo gdyby padł - a najgorzej jest z blachami - to i tak kupię następnego, przełożę skóry, silnik, hamulce, pakiet avance, bixenony itd. - bo alternatywy nie ma, nie znam drugiego tak ładnego auta)

tak samo nie stosuję dodatków do oleju (ceramizerów itd.) czy innych elementów, które mogą pomóc (i to tylko doraźnie) ale też mogą zaszkodzić

Lechfan - 24-03-2011, 15:41

Był to chyba pierwszy temat jaki przeczytałem w tym dziale, który zainspirował mnie do napisania własnego. Mam do niego duży sentyment. :)
Pomimo małej liczby moich postów, zawsze z niecierpliwością czekam na nowości i czytam na bieżąco.
pozdrawiam. : )

Anonymous - 24-03-2011, 19:00

26 miejsce na liście ludzi najczęściej odwiedzających ten temat :P ale zaglądam regularnie wraz z pojawiającymi się wpisami :D
fj_mike - 24-03-2011, 19:13

Derpin napisał/a:
26 miejsce na liście ludzi najczęściej odwiedzających ten temat :P

Drugie :D
Krzyzak ilość postów w temacie rośnie oszołamiająco.

BTW, proszę o jakieś foty.

robertdg - 24-03-2011, 19:35

fj_mike napisał/a:
Drugie to ma sam właściciel :P
Anonymous - 24-03-2011, 21:53

robertdg napisał/a:
fj_mike napisał/a:
Drugie to ma sam właściciel :P

anonimów nie liczymy :P

Krzyzak - 02-04-2011, 21:31

Dziś ładna pogoda, ciepło - wiosna.
A jak wiosna, to znaczy że Krzyżak myje auto :)
Tymczasowo tylko bordowy Galant, bo rekin czeka na nowy palec rozdzielacza - stary trochę się rozpadł (żadnych efektów, auto nadal jeździ, ale wymontowałem palec i zamówiłem u Japaneze). Przy okazji zakupiłem rozrząd, trochę zawieszenia i kilka innych gratów - w tym wzmacniane amortyzatory Kayaba na tył, made in japan...
Efekt mycia bordka:

Uploaded with ImageShack.us

Uploaded with ImageShack.us

Maretzky85 - 02-04-2011, 21:44

Podobny do mojego :D Zazdroszczę nie schodzącego bezbarwnego lakieru :)