[07-XX]Lancer CYxA Ogólne - Radio fabryczne w lancerze - problemy i usterki.
grzesiopol - 06-04-2019, 17:20
pahamakaa napisał/a: | Po czym mogę poznać czy to samo radio czy też cały system audio? | Bez rozbierania zobacz czy masz pod siedzeniem wzmacniacz a w bagażniku subwoofer.
Michal1992 - 07-04-2019, 12:43
Prezes83 napisał/a: | Witam, niedawno kupiłem Lancera Sportback 2009, i zauważyłem że w ciągu dnia prawie nie widać wyświetlacza od radia... Szukałem w instrukcji regulacji podświetlenia ale nie znalazłem... Wiecie czy jest w ogóle taka regulacja? Czy to jednak usterka? Czy po prostu tak jest? |
U mnie jest to samo. Wyświetlacz między zegarami jest sporo jaśniejszy od radia, którego podczas słonecznego dnia nie widać. Może niech się też inni Użytkownicy wypowiedzą.
apikus - 07-04-2019, 21:32
U mnie widać tylko po przekręceniu świateł na mijania, tyle, że ja kilka razy już wymontowywałem je i montowałem. Może coś uszkodziłem.
grzesiopol - 08-04-2019, 11:41
Z tego co wiem to regulacja jest tylko dla licznika, można ustawić podświetlenie bez włączonych świateł i z włączonymi światłami. Regulacji podświetlenia deski i radia nie ma, jest tylko albo włączenie albo wyłączenie zależnie od świateł. Dodatkowo MMCSy mają możliwość zmiany jasności na dzień i noc tak jak to działa w nawigacjach.
Nie do końca pamiętam czy w zwykłym radiu jest funkcja podświetlenia wyświetlacza zależna od świateł, ale możecie to sprawdzić wieczorem czy jest. Włączcie światła i zgaście i zobaczcie czy będzie różnica.
pahamakaa - 10-04-2019, 11:18
grzesiopol napisał/a: | pahamakaa napisał/a: | Po czym mogę poznać czy to samo radio czy też cały system audio? | Bez rozbierania zobacz czy masz pod siedzeniem wzmacniacz a w bagażniku subwoofer.
Obrazek |
Niestety nie mam ani głośnika ani wzmacniacza
grzesiopol - 10-04-2019, 13:52
No to nie masz Rockforda, jedynie jeżeli masz to tylko napis z tego systemu na ramce radia.
Michal1992 - 27-04-2019, 12:21
Cześć,
chciałbym zainstalować w swoim Lancerku możliwość podłączenia telefonu przez mini jacka. Na OLX znalazłem radio z ASXa o numerze: 8701A562. Pytanie czy do tego radia można podłączyć mini jacka?
pahamakaa - 29-04-2019, 12:38
Michal1992 napisał/a: | Cześć,
chciałbym zainstalować w swoim Lancerku możliwość podłączenia telefonu przez mini jacka. Na OLX znalazłem radio z ASXa o numerze: 8701A562. Pytanie czy do tego radia można podłączyć mini jacka? |
A nie masz takiego wejścia? Sprawdź dokładnie. Pod radiem, przy "półce" powinna być klapka, a pod nią wejście AUX
Michal1992 - 05-05-2019, 11:27
pahamakaa napisał/a: | Michal1992 napisał/a: | Cześć,
chciałbym zainstalować w swoim Lancerku możliwość podłączenia telefonu przez mini jacka. Na OLX znalazłem radio z ASXa o numerze: 8701A562. Pytanie czy do tego radia można podłączyć mini jacka? |
A nie masz takiego wejścia? Sprawdź dokładnie. Pod radiem, przy "półce" powinna być klapka, a pod nią wejście AUX |
Niestety nie... To miejsce jest zaślepione. Przyszedł mi do głowy jeszcze jeden pomysł - może któreś radio pozwala na strumieniowe przesyłanie muzyki przez bluetooth?
HUGIO - 05-05-2019, 13:42
MMCS (E)4/5/6, ale nie jestem pewny, czy nie wymaga to też wymiany ETACS, albo modułu BT na nowsze.
Ewentualnie jakiś inny 2DIN.
grzesiopol - 05-05-2019, 19:18
Tak jest MMCS E4-6 oraz C2 i P2 plus nowy moduł BT/HFM. I chyba seria W ale nie pamiętam czy wszystkie modele.
Co do tego 8701A562 to nie wypowiadam się.
Michal1992 - 06-05-2019, 00:26
Ciężko znaleźć takie MMC (albo ja coś źle wpisuję) i nie wiem jaki to przedział cenowy Generalnie auto z 2008 roku i nie stać mnie na jakieś stacje za 800 zł. Dlatego w pierwszej kolejności myślałem o rozwiązaniu z AUXem, ponieważ takie radio jak to 8701A562 można znaleźć w sieci za 100 zł.
diablovv - 19-05-2019, 20:54
witam was a oto mój 1 post i odrazu pytanko czy wszystkie radia w lancerach miały wejscie AUX szukałem wszędzie i niemoge znalezć . przy popielniczce w podłokietniku ogólnie po nacisnięciu i przytrzymaniu CD radio przechodzi w tryb AUX
Michal1992 - 20-05-2019, 23:42
diablovv napisał/a: | witam was a oto mój 1 post i odrazu pytanko czy wszystkie radia w lancerach miały wejscie AUX szukałem wszędzie i niemoge znalezć . przy popielniczce w podłokietniku ogólnie po nacisnięciu i przytrzymaniu CD radio przechodzi w tryb AUX |
Jeśli przechodzi na AUX to samo radio posiada taką funkcję. Niestety trzeba wtedy dostac się do radia i samemu wpiąc się do odpowiednich pinów w kostce.
kwakier - 01-08-2019, 23:00 Temat postu: CD uktnęło w odtwarzaczu- Lancer 2015 Hej, mam głupie pytanie- włożyłem dzisiaj przy wyłączonym silniku płytę CD, po uruchomieniu, płytę wciągnęło i wyskoczył błąd, że nie można jej odczytać. Teraz nie chce mi jej oddać z powrotem. Następne płyty czyta normalnie i normalnie się wysuwają. Nie wiem za bardzo gdzie ona mogła utknąć, czuję się głupi
|
|
|