[97-04]Galant EAxA/W - Soczewki w galancie EA
misjonarz. - 30-09-2012, 13:50
mnie zapytali się na początek o homologacje lampy na xenony.
carbon11 - 30-09-2012, 21:42
Można w te soczewki zamontować zwykłe żarówki pomijając żarniki ?
ALEX-77 - 01-10-2012, 07:52
carbon11 napisał/a: | Można w te soczewki zamontować zwykłe żarówki pomijając żarniki ? |
Można po zastosowaniu odpowiedniego adapteru na H7
swinks_UK - 01-10-2012, 08:51
ALEX-77 napisał/a: | carbon11 napisał/a: | Można w te soczewki zamontować zwykłe żarówki pomijając żarniki ? |
Można po zastosowaniu odpowiedniego adapteru na H7 |
W te co podlinkowałeś nie można.
carbon11 - 01-10-2012, 09:10
swinks_UK napisał/a: | ALEX-77 napisał/a: | carbon11 napisał/a: | Można w te soczewki zamontować zwykłe żarówki pomijając żarniki ? |
W te co podlinkowałeś nie można. |
Dzięki swinks o mały włos bym zamówił .
ALEX-77 - 01-10-2012, 13:08
carbon11 napisał/a: | swinks_UK napisał/a: | ALEX-77 napisał/a: | carbon11 napisał/a: | Można w te soczewki zamontować zwykłe żarówki pomijając żarniki ? |
Dzięki swinks o mały włos bym zamówił . |
Jakto nie można ? przecież piszę w aukcji że cyt.
kompletna wiązka okablowania typu Bi-Xenon wraz z gotowymi kostkami
do wpięcia w fabryczne oprawki żarówek H4
- przejściówka na kostkę H4 w przypadku zastosowania innego typu oprawek
- podkładki montażowe pod różnego rodzaju żarówki zastosowane fabrycznie w samochodzie
PODKŁADKI ZAWARTE W ZESTAWIE
UMOŻLIWIAJĄ KONWERSJĘ LAMP Z ŻARÓWKAMI TYPU:
- H1
- H4
- H7
- H13
- D2S
- D4S
- 9004
- 9007
komarsnk - 01-10-2012, 13:30
ALEX-77 napisał/a: | carbon11 napisał/a: | swinks_UK napisał/a: | ALEX-77 napisał/a: | carbon11 napisał/a: | Można w te soczewki zamontować zwykłe żarówki pomijając żarniki ? |
Dzięki swinks o mały włos bym zamówił . |
Jakto nie można ? przecież piszę w aukcji że cyt. (...) |
Nie wypowiadam się ze 100% pewnością ale tak sobie gdybam, że niby jaka miałaby być różnica w mocowaniach... Przecież żarniki HIDów mają takie same kołnierzyki jak poszczególne rodzaje żarówek więc można je teoretycznie stosować zamiennie.
Mówię "teoretycznie" bo np. jakby komuś wpadł do głowy ten (już wiem, że) głupi pomysł wsadzenia HIDów w fabryczne lampy (wiem, że nie o tym temat) to tam napotka się na zonka w postaci tych białych oryginalnych adapterów, które wpina się w żarówkę, a które pełnią rolę dystansu, a ten jest dociskany przez drucik na żarnik HIDa się tego nie da założyć więc drucik nie ma jak docisnąć żarnika
Tak więc tyle teorii zawsze przy takich akrobacjach trzeba sprawdzić "na pacjencie" "czy się czy się nie da"
carbon11 - 01-10-2012, 19:04
No dobra Panowie to mętlik w głowie już mam ,a teraz może swinks niech sie wypowie bo w końcu montował to cudo
Jeszcze jedna taka uwaga co z temperaturą od żarówki (jeśli się da założyć ) wytrzyma obudowa ? bo z wyglądu mam mieszane uczucia
swinks_UK - 01-10-2012, 20:28
ALEX-77 napisał/a: |
Jakto nie można ? przecież piszę w aukcji że cyt.
|
Nie można i już!
Zrobiłem juz 14 konwersji i tyle takich zestawów jeździ po świecie "made by Swinks" (2 w Holandii, 1 we Francji, 1 w Norwegii, 1 na Jersey, 1 w Zambii), więc wiem co piszę.
W opisie chodzi o oryginalne mocowania żarówek w reflektorach, bo soczewki wchodzą w miejsce tych mocowań. Same mają własne nietypowe (już typowe bo wiem gdzie dopaść zapasówki ) palniki xenonowe.
Tu masz kilka zdjęć to moze ci sie rozjaśni pod sufitem
A tak wygladaja palniki:
komarsnk - 01-10-2012, 22:05
Ło matko i córko! Co to za wynalazek? I te palniki...
swinks_UK, masz może jakieś foto jak to wygląda już założone? Bo na "me gusta" wydaje mi się, że czubek soczewki ląduje bardzo blisko klosza i całość generalnie sterczy z odłyśnika... I zastanawiam się jak to wygląda...
[ Dodano: 01-10-2012, 22:06 ]
Aczkolwiek przyznam, że patent na soczewy bez cięcia odbłyśników jest miodny... Bo jak sobie przypomnę... Ehh
ALEX-77 - 01-10-2012, 22:23
komarsnk napisał/a: | Ło matko i córko! Co to za wynalazek? I te palniki...
swinks_UK, masz może jakieś foto jak to wygląda już założone? Bo na "me gusta" wydaje mi się, że czubek soczewki ląduje bardzo blisko klosza i całość generalnie sterczy z odłyśnika... I zastanawiam się jak to wygląda...
[ Dodano: 01-10-2012, 22:06 ]
Aczkolwiek przyznam, że patent na soczewy bez cięcia odbłyśników jest miodny... Bo jak sobie przypomnę... Ehh |
komarsnk chyba nie myślisz że te palniki swinks_UK ładuje bezposrednio w odbłyśnik ? te palniki siedzą jak domniewam w tej właśnie soczewce
sveno - 01-10-2012, 22:26
komarsnk, wystarczy przejrzeć album:
http://i278.photobucket.c...rs/P1030190.jpg
komarsnk - 01-10-2012, 22:38
ALEX-77 napisał/a: | komarsnk chyba nie myślisz że te palniki swinks_UK ładuje bezposrednio w odbłyśnik |
O RLY? gdzie ja tak napisałem, że palniki są w odbłyśniku?
[ Dodano: 01-10-2012, 22:39 ]
Hmmm... Nieźle to wygląda :d
swinks_UK - 01-10-2012, 22:43
komarsnk napisał/a: | Bo na "me gusta" wydaje mi się, że czubek soczewki ląduje bardzo blisko klosza i całość generalnie sterczy z odłyśnika... I zastanawiam się jak to wygląda...
|
Wydaje ci sie
Zamiast się zastanawiać, przejrzyj conieco na forum a znajdziesz
ALEX-77 - 01-10-2012, 22:44
komarsnk napisał/a: | ALEX-77 napisał/a: | komarsnk chyba nie myślisz że te palniki swinks_UK ładuje bezposrednio w odbłyśnik |
O RLY? gdzie ja tak napisałem, że palniki są w odbłyśniku?
[ Dodano: 01-10-2012, 22:39 ]
Hmmm... Nieźle to wygląda :d |
Przepraszam rozpędziłem się faktycznie piszesz o soczewce
|
|
|