[02-06]Lancer CS0 - Tarcze i klocki
Tomi84 - 01-11-2015, 09:50
Witam , i już po kłopocie zostały wymienione tarcze:) na przód poszły Brembo z klockami TRW cały zestaw kosztował 350zł. A co do malowania to zajme się tym na lato:)
maciej_edi - 04-11-2015, 08:48
Cześć
jestem po kolejnej wymianie zestawu. Pierwszy zestaw to MIKODA nawiert i nacinana + klocki TRW- strasznie twarde do mikody nie polecam wytrzymał zestaw jakieś 15kkm i powichrowane tarcze.
Teraz ma ATE 175szt + klocki "HELLA"115kpl (myślałem że ta firma robi lampy:/ ) przejechane jakieś 2kkm i jest OK, chociaż na Mikodach lepiej się hamowało. Pojeździmy zobaczymy
rudi88 - 04-11-2015, 10:01
Na poprzednich mikodach gładkich + twarde klocki zrobiłem 50 tyś. i pogięte.
Dwa tygodnie temu założyłem znowu gładkie mikody i klocki ferodo premier. Jak na razie bez problemu a już parę awaryjnych hamowań przeszły. Miałem ten zestaw kiedyś w nissanie i się super sprawował. Za komplet z wysyłką płaciłem 375.
Balon - 05-11-2015, 20:06
ja już zrobiłem ok 20 tyś na tarczach Zimmermann (zwykłe) + kloczki TRW i nic się nie dzieje, dobrze hamuje , tarcze proste klocki trochę pylą ale 1zł co dwa dni na myjnię wciepnę i nie ma problemu, po co kombinować ... mechanik co miał lancer 2.0 doradził mi i się sprawdziło w 1.6
pie3ak - 10-11-2015, 19:06
Zimmermann bardzo OK! Przeleciałem na tarczach 160k. Klocki miałem na zmianę TRW, Remsa, Lukcas, Textar - co się nawinęło po taniości
Teraz mi mój mechanik wymienił na jakąś markową taniochę (dobrze chciał chłopaczyna) i biją po 15k zupełnie jak oryginały... szkoda było hajsu...
p_k - 15-11-2015, 21:43
pie3ak napisał/a: | Zimmermann bardzo OK! Przeleciałem na tarczach 160k. Klocki miałem na zmianę TRW, Remsa, Lukcas, Textar - co się nawinęło po taniości
Teraz mi mój mechanik wymienił na jakąś markową taniochę (dobrze chciał chłopaczyna) i biją po 15k zupełnie jak oryginały... szkoda było hajsu... |
Zimmermann od wielu lat i 0 problemu + jakieś miękke klocki np: TRW.
Po tej operacji zapomniałem co to bicie na kierownicy przy hamowaniu.
jack78 - 15-12-2015, 14:13
Od 2 miesięcy mam tarcze i klocki Zimmermann, przejechane około 4kkm, niestety już biją
U mnie może być problemem jazda po krawężnikach w ubiegłym roku. Możliwe że będzie trzeba piastę wymienić
Na poprzednich tarczach TRW założonych wiosną był problem z utrzymaniem kierownicy podczas hamowania, teraz mam bicie, ale nie aż tak mocne, z tym ze na zimnych tarczach praktycznie zerowego, z mocno rozgrzanymi tarczami bicie się wzmaga.
Balon - 09-02-2016, 07:06
za wcześnie pochwaliłem zimmermany + trw ... po ok 30-35 tyś. zaczynają bić, nie wiem czy to czasem nie jest wina moich zimówek - seryjne 15" alu bo na 16" jest więcej miejsca i powietrze lepiej chłodzi tarcze ... jak będę tak co roku wymieniać tarcze i klocki to mnie coś strzeli
Bizi78 - 09-02-2016, 07:28
Może masz krzywe piasty, wypadałoby je sprawdzić czujnikiem.
Balon - 11-02-2016, 19:01
Bizi78 napisał/a: | Może masz krzywe piasty, wypadałoby je sprawdzić czujnikiem. |
mam wrażenie że po tym jak zamontowałem w listopadzie zimówki na 15" oryginalnych to wtedy zaczęło bić - może 15" alu mają na to wpływ, na wiosnę zmienię zaś na nowe tarcze + klocki i się zobaczy
Uwex - 12-02-2016, 09:13
Balon - raczej trzeba by zacząć od wrzucenia kół na wyważarkę- może coś odpadło, albo któraś felga czy opona uderzona i bije ?
mkm - 13-02-2016, 22:10
Balon, a koła przed wymianą wyważałeś?
Balon - 14-02-2016, 23:05
dziś zapierniczałem jak dziki 140 na autostradzie i nie trzepało kierownicą , cuda się dzieją :-/ niby jest OK, czasami trzepie czasami nie - nie wiem co jest grane, koła wyważone, zbieżność w normie, nic nie ściąga , czasami czuję jak delikatnie nacisnę hamulec że łapie mocniej słabiej na przemian, raz trzepie kierownicą jak mocno zahamuje a za chwilę jest niby OK
rudi88 - 14-02-2016, 23:15
Sprawdź jeszcze końcówki i drążki kierownicze. Mocno wybite też dają drgania na kierownicę przy hamowaniu.
cobretti - 15-02-2016, 14:40
Balon napisał/a: | dziś zapierniczałem jak dziki 140 na autostradzie i nie trzepało kierownicą , cuda się dzieją :-/ niby jest OK, czasami trzepie czasami nie - nie wiem co jest grane, koła wyważone, zbieżność w normie, nic nie ściąga , czasami czuję jak delikatnie nacisnę hamulec że łapie mocniej słabiej na przemian, raz trzepie kierownicą jak mocno zahamuje a za chwilę jest niby OK |
Kolego tak to można gdybać, ściągnąć koła, dociągnąć tercze nakrętkami i czójnik zegarowy w rękę. Zapewne teraz słabo ale z czasem telepanie bd się nasilać.
|
|
|