To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[97-04]Galant EAxA/W - [EAxx] Regeneracja zawieszenia

matu - 10-02-2012, 09:41

MARCINO SRL jest lepszy od Japanparts?
marcinzam - 10-02-2012, 10:19

matu napisał/a:
MARCINO SRL jest lepszy od Japanparts?

Nie wiem jak Japanparts ale SRL u mnie wytrzymał niecałe 10 tyś, może wymiana osłony gumowej na tą z Hyundaia wydłuży jego żywotność.

Marcino - 10-02-2012, 10:36

U mnie japanparts też sie nie popisał, chyba japanparts ale kupowałem to w IC po zniażkach za 270zł chyba. Nie znam dokałdnie ale przebieg mały sprawdze bo mam gdzieś zapisane ok1.5 roku wytrzymał.
SLR zakładało ostanio duzo osób, nawet Krzyżak który nie daje do samochód byle czego.
Inną opcja to regeneracja, którą ja u siebie wykonałem, za 70-80zł mozesz mieć porzadny wahacz.

marcinzam - 10-02-2012, 12:18

Marcino napisał/a:

SLR zakładało ostanio duzo osób, nawet Krzyżak który nie daje do samochód byle czego.
Inną opcja to regeneracja, którą ja u siebie wykonałem, za 70-80zł mozesz mieć porzadny wahacz.

Krzyżak jak już założył SRL to na pewno zmienił osłonę sworznia , bo to właśnie przez słabą jakość guma pęka i pada sworzeń,

Marcino - 10-02-2012, 14:54

marcinzam napisał/a:
Marcino napisał/a:

Krzyżak jak już założył SRL to na pewno zmienił osłonę sworznia , bo to właśnie przez słabą jakość guma pęka i pada sworzeń,

Zgadzam sie, tak samo było u mnie, gumka niby nie pękła ale była lużna i nieszczelna na osi sworznia. Drugi wyminiłem zanim nastąpiło zużycie, teraz musze pozamawiać gumki, jak rozumiem jak gumki to TYLKO Japaneze...? Bpo objeżdziłem sklepy i nic nie maja.

marcinzam - 10-02-2012, 15:14

w serwisie Hyundaia można kupić
Krzyzak - 10-02-2012, 22:40

Marcino napisał/a:
jak gumki to TYLKO Japaneze...?
w ASO w Gdańsku mają po 25 zł/szt.
u Marka po 20, więc przy 4 szt. się opłaca

matu - 11-02-2012, 12:03

Zamowilem w koncu Japanparts za 200 zl, chyba w miare rozsadna cena. Dzis odebralem i na sworzniu i cukierku napisane jest ASAHI. Zobaczymy ile pochodzi.
MlodyMat46 - 11-02-2012, 19:21

Koledzy a możecie powiedzieć jaki ma być wymiar żeby zamówić te gumki na sworznie Chodzi mi głównie o proste, banany zresztą też ale głównie proste bo zaczął skrzypieć więc niema na co czekać a skoro mówicie, że główna wada to owe gumki to czemu nie spróbować:) A i jeszcze jedno te gumki tylko w Hyundai, Mitsu serwis niema? Pozdrawiam
komarsnk - 11-02-2012, 19:45

MlodyMat46 napisał/a:
A i jeszcze jedno te gumki tylko w Hyundai, Mitsu serwis niema? Pozdrawiam

Ma ale w 5x wyższej cenie :lol:
Wymiarów na proste nie znam - jakbyś zamawiał przez Japaneze to podajesz mu tylko, które gumki chcesz - nie musisz znać wymiarów.

MlodyMat46 - 12-02-2012, 14:39

A jeszcze jedno te gumy z Hyundai to gumy marki CTR czy jakieś ori hyundai...
raddex - 12-02-2012, 22:27

Cytat:
A jeszcze jedno te gumy z Hyundai to gumy marki CTR czy jakieś ori hyundai...

U Japaneze są to oryginały Hyundaia (Hyundai Geniue Part).
Do prostych i bananów są te same gumki. W styczniu wymieniałem wszystkie wahacze i gumki też są zmienione na te HGP od Japaneze. Jest spora różnica w ich jakości do tych co na nowych wahaczach (u mnie SH).

komarsnk - 12-02-2012, 22:51

raddex napisał/a:
Do prostych i bananów są te same gumki.

Proszę o potwierdzenie bo coś "nie wydaje mnie sie". Oczywiście mogę się mylić :roll:

Marcino - 13-02-2012, 00:55

Potwierdzam
Krzyzak - 13-02-2012, 06:43

potwierdzam