To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Forum Dla Pań - obsługa niemowląt i starszych dzieci :)

sieegurd - 15-03-2011, 08:27

Krzyzak napisał/a:
Seichan napisał/a:
się zastanawiam nad rodzajem broni palnej

siekiera wystarczy :P
Mam topór, wczoraj mu się przyglądałem :) Tylko naostrzę i styknie :)
bastek - 15-03-2011, 08:48

Krzyzak napisał/a:
jednak wg mnie dzieci nie potrzebują naszych pieniędzy i prezentów - bardziej pragną bliskości, uwagi i poświęconego im czasu... najlepiej jeszcze z czymś kreatywnym typu rysowanie czy kolorowe książeczki

ponadto przykrywki od dezodorantów, sznurki,kuleczki :) , ew. klocki,
Seichan napisał/a:
Ja się zastanawiam nad rodzajem broni palnej nad odstraszeniem absztyfikantów, którzy nie przypadną do gustu

Ty to myśl nad absztryfikantkami dla Jaśka, a o absztryfikantów niech się matrwi Sławek :)
mam toporek z czasów studenckich (bractwo rycerskie....) może być? 7 kg, 120 cm

Krzyzak - 15-03-2011, 08:56

bastek1 napisał/a:
ponadto przykrywki od dezodorantów, sznurki,kuleczki , ew. klocki,

klocki to doskonały pomysł! - szkoda, że teraz nie można kupić takich klocków jak kiedyś w komunie produkowali - kółka, ośki, prostokąty itd. - wszystko w przypominające herbatniki - w sensie żeberek co pół cm
można z tego było budować dowolne rzeczy...

i faktycznie mój Miś najlepiej bawi się telefonem, przedłużaczem, pokrywką od pudełka, paczką pieluch, krzesłem obrotowym, drzwiami, klamką, włącznikami do świateł, pilotem do tv i wszystkim, co zabawką nie jest :)

Ewciu, Seichan - dziękuję

Aga - 15-03-2011, 09:10

Seichan napisał/a:

Ja się zastanawiam nad rodzajem broni palnej nad odstraszeniem absztyfikantów, którzy nie przypadną do gustu :evil:

a ja zamierzam być dobrą teściową dla mojej przyszłej synowej
choć nie wiem czy mi się to do końca uda

ostatnio miałam próbkę własnej maleńkiej zazdrości
jak mi syn zakomunikował, że nie narysował mi w przedszkolu obrazka, ponieważ nie miał czasu bo musiał narysować dla Julki........................

sieegurd - 15-03-2011, 09:28

Aga napisał/a:
Teraz się tak mówi :P Za kilka latek zweryfikuje życie ::P
bastek - 15-03-2011, 10:11

mamo, przyprowadziłem moją dzeiwczynę. ale jest z dwoma koleżankami, siedzą w salonie. może poznasz która to?
matka zagląda, po 2 min wychodzi z salonu
to ta po lewej
skąd wiesz?
już mnie wkurza :)
Krzyzak napisał/a:
klocki to doskonały pomysł! - szkoda, że teraz nie można kupić takich klocków jak kiedyś w komunie produkowali - kółka, ośki, prostokąty itd. - wszystko w przypominające herbatniki - w sensie żeberek co pół cm
można z tego było budować dowolne rzeczy...

długo szukałem (lae to dla starszego) takich zesatwów metalowych do skręcania. teraz się pojawiły w tesco-realo-leklerkach, ale wcześniej nie mogłem znaleść. super zabawa, lepsza niż lego. i sam się nie spodziewałem - hitem tej gwiazdki był zestaw mały elektronik -samodzielne budowani prostych układów elektrycznych (żarówka, brzeczyk, przerywacz, silniczek, dioda)
a mała - kredki i klocki. i teraz wózek dla lalek.no i grajace zabawki

Seichan - 15-03-2011, 10:34

3 zestawy z tej samej serii. Jasiek ciągle się nimi bawi, rozkręca, przykręca, zamienia śrubki. Zabawki ma od ponad 2 lat (2 zestawy - 2 i 3 z poniższych linków) i cały czas na topie. Dla chłopca idealna zabawka :)

http://smyk.pl/sklep/prze...r-i-woz-strazy1

http://smyk.pl/sklep/prze...-dwa-samochody1

http://smyk.pl/sklep/prze...ot-i-terenowka1

Krzyzak - 15-03-2011, 10:40

w przyszłości chciałbym swojemu synowi kupić Mindstorm - świetna "zabawka" :) ale dla naprawdę dużego dzieciaka...

http://www.ceneo.pl/2698500

Aga - 15-03-2011, 11:10

sieegurd napisał/a:
Aga napisał/a:
Teraz się tak mówi :P Za kilka latek zweryfikuje życie ::P

już weryfikuje
co wynika z dalszego ciągu mojej wypowiedzi
:mrgreen:

zamierzenia to jedno a odczucia to drugie

[ Dodano: 15-03-2011, 11:16 ]
Seichan napisał/a:
3 zestawy z tej samej serii. Jasiek ciągle się nimi bawi, rozkręca, przykręca, zamienia śrubki. Zabawki ma od ponad 2 lat (2 zestawy - 2 i 3 z poniższych linków) i cały czas na topie. Dla chłopca idealna zabawka :)

faktycznie ciekawa rzecz
właśnie zakupiłam dla Julka na allegro 6 modeli w jednym zestawie
:)

Freya - 16-03-2011, 18:34

Ostatnio Ola dostała zabawkę Hula - Kula, gra, świeci, kręci się itd; widok bawiącej się córci pudełkiem a nie kolorową zabawką - bezcenny ;)
eremita - 16-03-2011, 21:18

MitsuNiemowle:))))

Seichan - 16-03-2011, 21:46

Rewelacja :mrgreen: Mała MitsuManiaczka rośnie :mrgreen:
bastek - 20-03-2011, 10:39

bry. a ja wczoraj sukces nocnikowy. tylko 3 pary rajstop i majtek :)
dzis jak na razie konto czyste :)
(tak dla przypomnienia, ostawianie córci od pampersa)
chłopakowi idzie łatwiej....na podwórku np,można pokazać jak inne chłopaki pod krzaczek siusiają, i łapie....

sieegurd - 20-03-2011, 14:20

A u nas kolejny ząbek się wyrzyna, a Malutka pokazuje przy tym charakterek :evil:
stary alfer - 20-03-2011, 16:27

bastek1 napisał/a:
chłopakowi idzie łatwiej....na podwórku np,można pokazać jak inne chłopaki pod krzaczek siusiają, i łapie....

eee tam :P Moją córkę uczyliśmy siadać na nocnik w zasadzie od momentu jak tylko nauczyła się dobrze siedzieć (ok. 6 mies.). Byliśmy zmuszeni działać szybko po prawie przy każdej nieprzypilnowanej kupie pojawiało się zakażenie dróg moczowych. Wymaga to dużo uwagi dla malucha oraz pracy rodziców, ale procentuje zdrowiem i zmniejszeniem kosztów :)
Szybko nauczyła się korzystać z nocnika, nie nosić pieluchy, a od wieku 2,5 lat śpi w nocy bez pampersa.
Chłopaki moim zdaniem wyrobionym na podstawie dzieciaków znajomych są bardziej leniwi i dłużej korzystają z pieluch. Tak naprawdę bardzo duży wkład mają rodzice. Jeśli komuś chce się sadzać dziecko na nocnik 20 razy dziennie szybko wyrobi w maluchu tę umiejętność.