To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Galant - Ogólne - Co kupiłbyś po Galancie?

milo - 24-09-2015, 19:51

adt81 napisał/a:
Ja się coraz bardziej skłaniam w kierunku jakiegoś kiciusia

Trzeba miec zasobny portwel i części ceny kosmiczne

se7en - 24-09-2015, 20:39

milo napisał/a:

portfel i fantazje :twisted:

viader - 25-09-2015, 09:46

milo napisał/a:
adt81 napisał/a:
Ja się coraz bardziej skłaniam w kierunku jakiegoś kiciusia

Jakieś przykładowe ceny części??

radek79 - 25-09-2015, 09:53

silnik ten sam co w mondeo st220,nie jest jakoś wybitnie drogi w utrzymaniu
viader - 25-09-2015, 10:06

Właśnie tak przeglądałem ceny części na allegro i nie widzę, aby koszty odbiegały od innych aut tej klasy a ceny używek ze względu na angliki są wręcz śmieszne.
Mandrake - 25-09-2015, 19:37

W końcu to ford mondeo w innym opakowaniu, to czemu części drogie mają być? :mrgreen: Co innego elementy nadwozia....
adt81 - 25-09-2015, 21:30

Eksploatacja nie wydaje mi się jakoś nadzwyczaj droga w porównaniu do innych marek w tym segmencie więc powinno być ok. Jak tak przeglądam opinie to X-Type ma generalnie pozytywne i nic tam strasznego się nie dzieje. W przypadku S-Type były w tych modelach ponoć problemy ze skrzyniami biegów (automat) - coś tam z elektrozaworami. Myślę, że opinie o wygórowanych kosztach biorą się tylko i wyłącznie z tego, że to Jaguar więc musi kosztować a to już od dawna jak Koledzy słusznie zauważyli jest przecież Ford tylko w ładniejszym opakowaniu ;-) . Mam na oku kilka fajnych sztuk X-Type i S-Type (jeden i drugi 3.0V6) i jeśli tylko pojawi się na nie kaska to biorę się za poważniejsze oględziny :-)
Hugo - 25-09-2015, 21:46

Jaguary są świetne. Styl, szyk i elegancja.
inq - 08-10-2015, 10:07

Dla mnie Jaguar zbyt rzuca się w oczy. Jak już pisałem w innym temacie wczoraj urzekła mnie Kia Magnetis po ostatnim lifcie. Na wiosnę będzie co robić :mrgreen:
adt81 - 08-10-2015, 13:30

inq napisał/a:
Dla mnie Jaguar zbyt rzuca się w oczy...

Właśnie tak ma być bo to kotek :-) - ja mocno zachorowałem na X-Type 3.0V6 ale już kilka oglądałem i niestety ciężko u nas znaleźć sztukę godną uwagi nie wymagająca sporych nakładów na start. A jeszcze bardziej mi się spodobał po przejażdżce - masakra jak to lata :twisted: . Poza Galantem to teraz bardzo ciężko mi wybrać coś co by równało się wyglądem i frajdą z wydawanych przez niego dźwięków - tutaj Miś postawił wysoko poprzeczkę.

Owczar - 17-10-2015, 14:08

A ja po galancie kupiłem LS430. I choć galant ma dożywocie i mam do niego sentyment to LEXUS bije go ma głowę pod każdym względem :) no może nie ma takiego wyglądu z temperamentem.

Jak juz korozja zje galanta na tyle by jazda przestała być bezpieczna (podejrzewam, że jakieś 2 lata) to zastąpi go nietuzinkowe sportowe coupe rwd z 300KM pod maską... Żona juz sobie nawet wybrała model.

Galant nie ma sobie równych w swojej kategorii cenowej, ale jest wiele aut, na które bym go zamienił.

Gdyby nie korozja to pewnie jezdzilbym nim jeszcze długie lata. Ostatnio pożyczyłem go siostrze. Jeszcze nie spotkała się z takimi reakcjami ludzi. Kiedyś zatrzymał nas na światłach jakiś człowiek tylko po to by powiedzieć, że świetne auto i zapytać czy to folia czy lakier matowy. Na parkingu gdy coś robię tez często ktoś zagada. Ciężko o godnego następcę. Lexus tez wzbudza zainteresowanie, ale chyba bardziej swoimi rozmiarami i 4 litrowym silnikiem.

Sunderland86 - 17-10-2015, 14:35

Owczar napisał/a:
A ja po galancie kupiłem LS430. I choć galant ma dożywocie i mam do niego sentyment to LEXUS bije go ma głowę pod każdym względem :)

Bo Lexus LS to półka wyżej niż Galant :wink:

Mnie podobają się LS'y pierwszej generacji.

Owczar - 17-10-2015, 14:50

Żeby zastąpić galanta trzeba celować w wyższe półki :)

Pierwsza generacja Lexusa to już klasyk. A kupić coś sensownego graniczy z cudem..

adt81 - 18-10-2015, 18:48

A ja celowałem w X-Type a upolowałem S-Type - piękny kociak :-) . Teraz dwoję się i troję, że całą tą zwierzynę w garażu poupychać :-) . Miś póki co zostaje jeśli tylko będzie mnie stać na utrzymanie takiej trzódki bo niełatwo będzie mi się z nim rozstać. Za dużo pracy i kasy włożone, żeby się go pozbyć za bezcen po blisko 5 latach wiernej służby.
fj_mike - 18-10-2015, 19:47

adt81 napisał/a:
A ja celowałem w X-Type a upolowałem S-Type - piękny kociak

No to graty :)
Czekam na temat z kociakiem.