To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Zachodniopomorskie - Zachodniopomorskie OT II

Galancior94 - 09-06-2012, 22:16

Yoshiko napisał/a:
mi poki co to na parkingu pod domem ktos zarysowal moj piekny przedni zderzak
:evil:

:evil: No to dlatego na twoim miejscu bym go stawiał na strzeżonym, albo se tego blaszaka wynajął, aby sie o niego nie martwić ;)

Yoshiko - 09-06-2012, 23:06

Galancior94 napisał/a:
No to dlatego na twoim miejscu bym go stawiał na strzeżonym,

taaaaa miałam miejscówkę na strzeżonym ale płacić 110 zł/m-ąc i też mieć obtarty błotnik :evil:
to już wolę za darmo pod domem :wink:

Galancior94 - 09-06-2012, 23:16

Yoshiko napisał/a:

taaaaa miałam miejscówkę na strzeżonym ale płacić 110 zł/m-ąc

No to strasznie drogo wołają za ten parking :shock: Koleś za garaż płaci chyba 150zł/m-ąc, ale ma przynajmniej jakieś zadaszenie i ściany wokół auta.

JacekeR - 10-06-2012, 10:56

U mnie garaże sa po 80 zł za miesiąc , teren ogrodzony i niedaleko domu, garaż blaszany nowy.
Seichan - 10-06-2012, 16:04

Dzień dobry ;)
offca - 10-06-2012, 17:39

Wróciliśmy z chrzcin, dobrze, że chociaż pogoda dopisała.
I zorientowałam się, że o meczu pisałam z Piotrka konta ;) Tomku, to nie on to pisał, tylko ja hehehe ;)

Co do parkingu strzeżonego, to jak nie mają ubezpieczenia i stawiasz samochód na własną odpowiedzialność (zwłaszcza za taką cenę), to szkoda kasy. A tak samo mogą Ci porysować samochód, jak na ulicy :) No chyba, że się mieszka w Szczecinie, w strefie A i trzeba płacić abonament w kwocie 1800zł za rok i nie mieć gwarancji, że będziesz mieć miejsce do zaparkowania ;)

My mamy parking w cenie czynszu i zawsze miejsce na nas czeka :mrgreen:

volve - 10-06-2012, 18:08

offca napisał/a:
No chyba, że się mieszka w Szczecinie, w strefie A i trzeba płacić abonament w kwocie 1800zł za rok i nie mieć gwarancji, że będziesz mieć miejsce do zaparkowania

I jak zwykle najazd na Szczecin :P Więc co do strefy:

- w większości większych miast jednak są strefy - weźmy choćby Poznań, tam nawet nie ma czegoś takiego jak abonament
- dotychczasowa opłata za strefę A na rok wynosiła 980 zł(dopiero wprowadzają podwyżkę na abonament do 1700 zł). Ale dla mieszkańca strefy z tego co wyczytałem w regulaminie jest mniejsza opłata i wynosi:

e) opłata zryczałtowana 12 miesięczna dla mieszkańca strefy 96 zł,

Nie wiem ile będzie to po podwyżce.
- to, że nie ma miejsc parkingowych to jest nie tylko wina miasta(choć w dużej części ich). Weźmy np. powstające biurowce po "Grzybku". To nie miasto je buduje, tylko prywatna firma. I to ta prywatna firma zrobiła w nich parking na UWAGA: bodajże 30 miejsc :lol:

offca - 10-06-2012, 18:44

Drogi Tomaszu, ale nie każdy jest zameldowany w Szczecinie, a może mieszkać w strefie A :P Wtedy musi płacić pełny abonament ;) Zabrzmiało, jak odpowiedź w gazecie heheh.

Czytałam o planach Szczecina co do miejsc parkingowych, parkingowców (swoją drogą, to gdzie na pl. Zawiszy chcą go zrobić, chyba, że coś wyburzą :P ) itd. Problem był zawsze i będzie, dopóki ludzie będą do pracy w centrum jeździć samochodami :P Pracowałam w Pazimie, i tam większość pracowników jeździła komunikacją miejską, również z prawobrzeża, nie tylko osoby bez prawa jazdy :) Taniej i szybciej :)
Może ceny paliwa spowodują, że część ludzi, w ramach oszczędności, też tak postąpi i zrobi się więcej miejsc ;) Ale na pewno nie spowodują tego zmiany w SPP. No chyba, że cena rocznego abonamentu :P

Galancior94 - 10-06-2012, 18:52

Bo najlepiej to kupić motor i motorem jeździć ;D Na 1 miejscu parkingowym się mieszczą nawet 4 motory i zostaje trochę luzu na wysiadkę czy zejście z miejsca parkingowego ;) No i co jeszcze lepsze, motorem się wszędzie stanie :) Choć wiadomo, nie każdy je lubi i nie każdemu sie chce jeździć motorem do pracy ;)
offca - 10-06-2012, 19:24

Tak i jeżdżenie slalomem między samochodami, w ruchu i stojącymi w korku, nie patrząc na nikogo :P
Wolę komunikację miejską, rower lub na pieszo. Sama do pracy jadę autobusem (nie będę leciała na 8 z językiem na brodzie i wpadała zziajana do pracy ;) ), ale wracam spacerkiem :) Zdrowiej i o połowę taniej ;) Zwłaszcza, że znów ceny biletów poszły do góry ;)

volve - 10-06-2012, 20:17

Ja tam nie mam problemów z parkowaniem, przy pracy mamy dość duży teren należący do firmy w której pracuję, a u siebie mam garaż, więc też nie ma problemu :P
offca - 10-06-2012, 20:28

Gdybym jeździła do pracy samochodem, też bym nie miała :P Bo dopiero co nam pod samą szkołą otworzyli parking na ponad 30 miejsc :P
Galancior94 - 10-06-2012, 20:46

offca, Ja nikomu nic nie karze, itp tylko stwierdzam fakty ;)
offca - 10-06-2012, 20:51

Ja również :P
volve - 10-06-2012, 20:56

offca napisał/a:
Gdybym jeździła do pracy samochodem, też bym nie miała

Nie masz prawka z tego co pamiętam :p :p

Jak ja bym miał prawko na motor to chętnie jeździł bym do pracy motorkiem.

Co do komunikacji to dopóki o wiele szybciej jestem w stanie dotrzeć samochodem, dotąd będę nim jeździł do pracy.