Zachodniopomorskie - Zachodniopomorskie OT II
Galancior94 - 09-06-2012, 22:16
Yoshiko napisał/a: | mi poki co to na parkingu pod domem ktos zarysowal moj piekny przedni zderzak
|
No to dlatego na twoim miejscu bym go stawiał na strzeżonym, albo se tego blaszaka wynajął, aby sie o niego nie martwić
Yoshiko - 09-06-2012, 23:06
Galancior94 napisał/a: | No to dlatego na twoim miejscu bym go stawiał na strzeżonym, |
taaaaa miałam miejscówkę na strzeżonym ale płacić 110 zł/m-ąc i też mieć obtarty błotnik
to już wolę za darmo pod domem
Galancior94 - 09-06-2012, 23:16
Yoshiko napisał/a: |
taaaaa miałam miejscówkę na strzeżonym ale płacić 110 zł/m-ąc |
No to strasznie drogo wołają za ten parking Koleś za garaż płaci chyba 150zł/m-ąc, ale ma przynajmniej jakieś zadaszenie i ściany wokół auta.
JacekeR - 10-06-2012, 10:56
U mnie garaże sa po 80 zł za miesiąc , teren ogrodzony i niedaleko domu, garaż blaszany nowy.
Seichan - 10-06-2012, 16:04
Dzień dobry
offca - 10-06-2012, 17:39
Wróciliśmy z chrzcin, dobrze, że chociaż pogoda dopisała.
I zorientowałam się, że o meczu pisałam z Piotrka konta Tomku, to nie on to pisał, tylko ja hehehe
Co do parkingu strzeżonego, to jak nie mają ubezpieczenia i stawiasz samochód na własną odpowiedzialność (zwłaszcza za taką cenę), to szkoda kasy. A tak samo mogą Ci porysować samochód, jak na ulicy No chyba, że się mieszka w Szczecinie, w strefie A i trzeba płacić abonament w kwocie 1800zł za rok i nie mieć gwarancji, że będziesz mieć miejsce do zaparkowania
My mamy parking w cenie czynszu i zawsze miejsce na nas czeka
volve - 10-06-2012, 18:08
offca napisał/a: | No chyba, że się mieszka w Szczecinie, w strefie A i trzeba płacić abonament w kwocie 1800zł za rok i nie mieć gwarancji, że będziesz mieć miejsce do zaparkowania |
I jak zwykle najazd na Szczecin Więc co do strefy:
- w większości większych miast jednak są strefy - weźmy choćby Poznań, tam nawet nie ma czegoś takiego jak abonament
- dotychczasowa opłata za strefę A na rok wynosiła 980 zł(dopiero wprowadzają podwyżkę na abonament do 1700 zł). Ale dla mieszkańca strefy z tego co wyczytałem w regulaminie jest mniejsza opłata i wynosi:
e) opłata zryczałtowana 12 miesięczna dla mieszkańca strefy 96 zł,
Nie wiem ile będzie to po podwyżce.
- to, że nie ma miejsc parkingowych to jest nie tylko wina miasta(choć w dużej części ich). Weźmy np. powstające biurowce po "Grzybku". To nie miasto je buduje, tylko prywatna firma. I to ta prywatna firma zrobiła w nich parking na UWAGA: bodajże 30 miejsc
offca - 10-06-2012, 18:44
Drogi Tomaszu, ale nie każdy jest zameldowany w Szczecinie, a może mieszkać w strefie A Wtedy musi płacić pełny abonament Zabrzmiało, jak odpowiedź w gazecie heheh.
Czytałam o planach Szczecina co do miejsc parkingowych, parkingowców (swoją drogą, to gdzie na pl. Zawiszy chcą go zrobić, chyba, że coś wyburzą ) itd. Problem był zawsze i będzie, dopóki ludzie będą do pracy w centrum jeździć samochodami Pracowałam w Pazimie, i tam większość pracowników jeździła komunikacją miejską, również z prawobrzeża, nie tylko osoby bez prawa jazdy Taniej i szybciej
Może ceny paliwa spowodują, że część ludzi, w ramach oszczędności, też tak postąpi i zrobi się więcej miejsc Ale na pewno nie spowodują tego zmiany w SPP. No chyba, że cena rocznego abonamentu
Galancior94 - 10-06-2012, 18:52
Bo najlepiej to kupić motor i motorem jeździć ;D Na 1 miejscu parkingowym się mieszczą nawet 4 motory i zostaje trochę luzu na wysiadkę czy zejście z miejsca parkingowego No i co jeszcze lepsze, motorem się wszędzie stanie Choć wiadomo, nie każdy je lubi i nie każdemu sie chce jeździć motorem do pracy
offca - 10-06-2012, 19:24
Tak i jeżdżenie slalomem między samochodami, w ruchu i stojącymi w korku, nie patrząc na nikogo
Wolę komunikację miejską, rower lub na pieszo. Sama do pracy jadę autobusem (nie będę leciała na 8 z językiem na brodzie i wpadała zziajana do pracy ), ale wracam spacerkiem Zdrowiej i o połowę taniej Zwłaszcza, że znów ceny biletów poszły do góry
volve - 10-06-2012, 20:17
Ja tam nie mam problemów z parkowaniem, przy pracy mamy dość duży teren należący do firmy w której pracuję, a u siebie mam garaż, więc też nie ma problemu
offca - 10-06-2012, 20:28
Gdybym jeździła do pracy samochodem, też bym nie miała Bo dopiero co nam pod samą szkołą otworzyli parking na ponad 30 miejsc
Galancior94 - 10-06-2012, 20:46
offca, Ja nikomu nic nie karze, itp tylko stwierdzam fakty
offca - 10-06-2012, 20:51
Ja również
volve - 10-06-2012, 20:56
offca napisał/a: | Gdybym jeździła do pracy samochodem, też bym nie miała |
Nie masz prawka z tego co pamiętam
Jak ja bym miał prawko na motor to chętnie jeździł bym do pracy motorkiem.
Co do komunikacji to dopóki o wiele szybciej jestem w stanie dotrzeć samochodem, dotąd będę nim jeździł do pracy.
|
|
|