Nasze Miśki - EA:20016A13A69AT
Fragu - 21-03-2014, 06:57
mkm, dzięki za uwagi dokładnie zamierzam kupić ten cleaner, który mi podesłałeś w linku.
A co do T-Cut, to nawet na etykiecie jest napisane, że po użyciu, zabezpieczyć lakier woskiem ....oczywiście zgadzam się, że to szajs marketowy, ale narazie tylko to było pod ręką
Cytat: | szkoda ,ze na srebrnym nie widac az takiej roznicy przed i po jak na ciemnych kolorkach |
Dokładnie, nigdy to nie będzie tak widoczne i nie będzie robiło takiego wrażenie, chociaż zamierzam jeszcze kupić jakiś środek "wet efect", może to coś da
W każdym razie efekt jest spoko, widać różnice
Fragu - 21-03-2014, 13:21
Pytanie, co proponujecie...chodzi mi o jakąś konserwę w nadkola, ale z bardzo dobrymi właściwościami wyciszającymi
Hugo - 21-03-2014, 13:27
Najpierw Noxudol 750, jak podeschnie to na niego Noxudol 1600. Będzie się trzymać tak, że diabeł tego nie ruszy i zobaczysz, że będzie ciszej.
Fragu - 21-03-2014, 13:31
dziękować:)
ps. ile tego potrzebuję?
ps2. 1600 chyba tylko na pistolet
Hugo - 21-03-2014, 13:48
Fragu napisał/a: | ps. ile tego potrzebuję? | Jeden spray 500 ml Noxudola 750 starczy Ci na wszystkie 4 nadkola (dajesz tylko cieńką warstwę jako podkład, tego 1600 2 puszki 1l pod pistolet (jedna na przednie nadkola, jedna na tylne). Fragu napisał/a: | 1600 chyba tylko na pistolet | Zgadza się.
Torp12 - 21-03-2014, 13:52
OD biedy pędzlem też rozprowadzisz :]
Hugo - 21-03-2014, 13:56
Torp12 napisał/a: | OD biedy pędzlem też rozprowadzisz :] |
Fragu - 21-03-2014, 14:16
No to będzie trzeba sobie pistolet sprawić
booohal - 21-03-2014, 22:17
mkm napisał/a: | żeby efekt był porywający i co najważniejsze trwały staraj sie trzymać jednego producenta |
Bzdura.
Przykład? Pokarz mi naturalny wosk, który pogryzie się np. z Dodo Lime Prime jak i milionem innych cleanerów. Nawet hi endowe ''zestawy'' zostały dawno obalone.
mkm napisał/a: | a marketom powiedz zdecydowane "NIE" . |
Bzdura.
Przykład? Sonax wosk na mokro, Turtle Wax ma co najmniej kilka dobrych wosków dostępnych w marketach, Armor All, Sonax z serii extreme i pewnie jeszcze sporo by się znalazło.
deejay - 21-03-2014, 22:44
Fragu napisał/a: | Zdjęcia robione fonem nie oddają efektu, który jest niesamowity |
Gdzieś już widziałem podobną fotkę Co ? , Natty's daje rade
booohal - 21-03-2014, 22:50
Oj daje radę.
Miałem go lecz sprzedałem bo poszedłem w syntetyki ale chyba znowu go sobie kupię Choćby dla zapachu. Wąchałem co drugi dzień
Fragu - 22-03-2014, 09:21
deejay, wybacz
booohal, no pachnie niesamowicie, ale głupio tak wąchać samochód
Wczoraj jeszcze poszedł wosk do skóry sonax, fajnie odświeżyło kolor
mkm - 22-03-2014, 14:50
booohal napisał/a: | mkm napisał/a: | żeby efekt był porywający i co najważniejsze trwały staraj sie trzymać jednego producenta |
Bzdura.
Przykład? Pokarz mi naturalny wosk, który pogryzie się np. z Dodo Lime Prime jak i milionem innych cleanerów. Nawet hi endowe ''zestawy'' zostały dawno obalone.
mkm napisał/a: | a marketom powiedz zdecydowane "NIE" . |
Bzdura.
Przykład? Sonax wosk na mokro, Turtle Wax ma co najmniej kilka dobrych wosków dostępnych w marketach, Armor All, Sonax z serii extreme i pewnie jeszcze sporo by się znalazło. |
ale co ma piernik do wiatraka?
booohal, zanim napiszesz "bzdura" to przeczytaj przynajmniej kilka postów w wątku, bo nie jesteś na forum poświęconym pielęgnacji auta tylko w temacie Fragu i powinieneś się odnieść do tego co przeczytałeś w temacie, a nie wyrywać zdania z kontekstu i je negować.
Jeżeli widzę w miarę dobry wosk i "mleczko Carplana" jako podkład pod niego to zwracam uwagę. Proste?
Jeżeli ktoś się nie interesuje kosmetykami do auta to warto trzymać się jednej firmy, żeby nie dodawać sobie roboty i być zadowolonym. Proste?
Swietnie, że znasz marki wosków, ale Fragu już wosk kupił.
Nie kupił "cleanera".
Więc nie wiem po co wyliczanka kolejnych wosków... jak każdy na podkładzie Carplanu spłynie
Ja wiem, że najmodniej jest kupować testery na alle i mieć srylion wosków, ale nie o to chodzi booohal, nie o to.
booohal - 22-03-2014, 17:14
mkm, Odniosłem się bezpośrednio do tego co napisałeś. Nikt chyba za Ciebie tych zdań nie napisał, prawda? Nic więcej.
mkm napisał/a: | Jeżeli widzę w miarę dobry wosk i "mleczko Carplana" jako podkład pod niego to zwracam uwagę. Proste? |
Zwracasz uwagę i piszesz bzdury. Proste. Wystarczyło polecić jakiś fajny cleaner do Nattysa i napisać czemu CarPlan jest zły. Proste.
mkm napisał/a: | Więc nie wiem po co wyliczanka kolejnych wosków... |
Bo napisałeś bzdury do których dałem przykład.
mkm napisał/a: | Ja wiem, że najmodniej jest kupować testery na alle i mieć srylion wosków, ale nie o to chodzi booohal, nie o to. |
To zdanie świetnie obrazuje to jak bardzo się mylisz co do mojego podejścia do kosmetyki. Stestowałem sporo rzeczy i teraz opieram się tylko na kilku sprawdzonych przezemnie produktach. To, że jestem zarejestrowany na KA nie znaczy, że ślepo lecę za ichniejszymi trendami. Ty jesteś święcie przekonany, że tak właśnie robię mimo, że nigdy ze mną nawet nie rozmawiałeś. Kierowanie się w życiu stereotypami nic dobrego nie przynosi.
Widzę, że nie możesz nie mieć racji. Także ja ze swojej strony zamykam temat bo w przeciwieństwie do Ciebie nie mam ciśnienia by być tym ''mądrzejszym''.
Upojnej soboty życzę
Fragu napisał/a: | booohal, no pachnie niesamowicie, ale głupio tak wąchać samochód |
Mi się kiedyś osy zleciały a że na te bydlaki jestem uczulony to musiałem uciekać
Fragu napisał/a: | Wczoraj jeszcze poszedł wosk do skóry sonax, fajnie odświeżyło kolor |
W czarnej butelce z podłużnym ''lejkiem''? Jeden z lepszych marketowców, jednak to zawsze półśrodek.
Fragu - 22-03-2014, 17:46
booohal napisał/a: | W czarnej butelce z podłużnym ''lejkiem''? Jeden z lepszych marketowców, jednak to zawsze półśrodek. |
Nie, w takiej tubce. Wiem, wiem, że to nic nadzwyczajnego, dopiero zaczynam dobierać sobie kosmetyki do auta, także jeśli macie jakieś propozycje zamias np sie sprzeczać to piszcie, będę wdzięczny
I jak to jest z tym T-Cut Metallic - to co piszą na etykiecie żeby po użyciu zabezpieczyć woskiem to brednie?
|
|
|