To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Off Topic - Chcę powiedzieć, że... cd ...

Morfi - 20-06-2010, 11:50

robertdg, dokładnie i takie zachowanie powinno sie pochwalić :) Aczkolwiek czasem aby osobnik zapamietał nalezy uderzyć ...
akbi - 20-06-2010, 11:52

pamar napisał/a:
teoretycznie

słusznie piszesz ...jedynie teoretycznie :)

Niemniej jednak testowałem ostatnio fajny darmowy sofcik: MobileJustice opisywany w ostatnim Chipie

Wysyła się smsa (z odpowiednią treścią) na telefon z zainstalowanym takim programem i otrzymujemy zwrotnie smsa z współrzędnymi geograficznymi telefonu.
Sprawdzałem - działa ... może nie pod kątek potencjalnej kradzieży telefonu, ale pod kątek ewentualnej kradzieży auta :)
Warunek - telefon musi mieć GPSa i windowsa (w przypadku tego softu, lecz są i takie, które działają na Androidzie lub symbianie)

Hubeeert - 20-06-2010, 11:58

Marcin-Krak napisał/a:
, że brzydzi się agresji - ale jest jednak bardzo zadowolony że zrobił mimo wszystko kuku.
:roll: czepisz się
pamar - 20-06-2010, 12:00

akbi napisał/a:
MobileJustice

To indywidualnie, ale operatorzy mają swoje sposoby i dopuki tel jest aktywny w danej sieci (przed zdjęciem sima) mogą namierzyć :roll:
A z tego co pamiętam Agata miała tel abonamentowy

jacek11 - 20-06-2010, 12:01

że komarzyca,udziabała mnie dwa razy w to samo miejsce :axe: małpa :?
pamar - 20-06-2010, 12:03

jacek11 napisał/a:
w to samo miejsce

Żyć-ie jest bezprawiem ;)

akbi - 20-06-2010, 12:16

pamar napisał/a:
operatorzy mają swoje sposoby

a na ile dokładne jest ich namierzanie??
bo z tego co oferują swoim użytkownikom, to jakaś porażka ...wskazują punkt, lecz telefon nie znajduje się dokładnie w tym punkcie a w obrębie iluś tam metrów (z moich pomiarów wychodziło nawet 500m)

sieegurd - 20-06-2010, 12:43

robertdg napisał/a:
Mi tam się wydaje że kolega rosomak1983, jest zadowolony z tego powodu że mógł się obronic, zachowując umiar, nie sklepując twarzy napastnika, ograniczył się do samoobrony ;-)

Mam podobne zdanie :) A w dzisiejszych czasach o kosę nie trudno :( Tylko najgorsze jest to, że najczęściej napastników jest więcej i obiją Cię za kilka złotych - o ile nie zabiją :(

vendetta - 20-06-2010, 12:48

pamar napisał/a:
akbi napisał/a:
MobileJustice

To indywidualnie, ale operatorzy mają swoje sposoby i dopuki tel jest aktywny w danej sieci (przed zdjęciem sima) mogą namierzyć :roll:
A z tego co pamiętam Agata miała tel abonamentowy

3 minuty po kradzieży był już wyłączony. Zablokowałam kartę sim i pytałam o możliwość zablokowania numeru IMEI jednak do tego trzeba by było wzywać policję i oficjalnie zgłosić kradzież. Za dużo zachodu a jak wiadomo numer IMEI można zmienić ... Soft wcześniej jakiś miałam, ale tydzień temu aktualizowałam oprogramowanie więc był "czysty". Dodatkowo duplikat karty płatny 25zł paranoja :roll:

pamar - 20-06-2010, 14:20

vendetta napisał/a:
trzeba by było wzywać policję i oficjalnie zgłosić kradzież. Za dużo zachodu

Vendi, przepraszam, ale jak za dużo zachodu??? Gwizdnęli ci tela w PRACY!!!!! w kiblu!!!!!
Po cichu tego nie załatwisz, a odpuszczanie jest jeszcze gorsze od odpuszczania.

vendetta - 20-06-2010, 17:30

pamar napisał/a:
[Gwizdnęli ci tela w PRACY!!!!! w kiblu!!!!!
Po cichu tego nie załatwisz, a odpuszczanie jest jeszcze gorsze od odpuszczania.

Nie w pracy tylko w MANUFAKTURZE.

p.s.
Ja już po głosowaniu a Wy?

mkm - 20-06-2010, 17:59

vendetta napisał/a:

Ja po :mrgreen:
"Bladym switem" nie zwazajac na deszcz, wiatr, szaruge - udalem sie spelnic ten jakze wazny obywatelski obowiazek...

pamar - 20-06-2010, 17:59

... nie wiem skąd ja se tą pracę wykombinowałem :roll:
sieegurd - 20-06-2010, 18:52

mkm napisał/a:
vendetta napisał/a:

Ja po :mrgreen:
"Bladym switem" nie zwazajac na deszcz, wiatr, szaruge - udalem sie spelnic ten jakze wazny obywatelski obowiazek...

Ja też w deszczu ok. 7:30 brnąłem zagłosować :) Niedługo wstępne wyniki wyborów :)

Marcin-Krak - 20-06-2010, 18:57

sieegurd napisał/a:
Niedługo wstępne wyniki wyborów :)

Odczuwam lekki niepokój :|

[ Dodano: 20-06-2010, 20:01 ]
45,7
33,2
Będzie 2 tura :wink: