To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Off Topic - Chcę powiedzieć, że... cz. III czyli REWOLUCJA

gulgulq - 27-02-2011, 21:36

Wszyc napisał/a:
że chciałem odciągnąć paliwo z baku... miałem zaciągnąć przez rurkę paliwo a zaciągnąłem opary jak mnie walnęło na glebę to nie wiedziałem gdzie jestem :P

to już wiecie jaki dopalacz zakażą w następnym roku :badgrin: :badgrin: :badgrin:

misjonarz. - 27-02-2011, 22:42

gulgulq napisał/a:
Wszyc napisał/a:
że chciałem odciągnąć paliwo z baku... miałem zaciągnąć przez rurkę paliwo a zaciągnąłem opary jak mnie walnęło na glebę to nie wiedziałem gdzie jestem :P

to już butaprenu nie sprzedają? :mrgreen: :P

Maretzky85 - 27-02-2011, 23:05

Wszyc, fajne uczucie nie ? :D
Masz specjalny korek w baku po to :P

[ Dodano: 27-02-2011, 23:33 ]
\:D/
Hey now, touch the sky
You`ve got a certain kind of look in your eyes
:rock:

Kto wie co to ? :D Ja siedzę w słuchawkach ze wzmacniaczem prawie na max :D

Kaucz - 28-02-2011, 01:53

Blachy w Galancie są strasznie słabe :| . Muszę zawitać do blacharza dobrego.
sieegurd - 28-02-2011, 06:31

Maretzky85 napisał/a:

[ Dodano: 27-02-2011, 23:33 ]
\:D/
Hey now, touch the sky
You`ve got a certain kind of look in your eyes
:rock:

Kto wie co to ? :D

O ile dobrze kojarzę to Roxette - "The Big Love" :)

Krzyzak - 28-02-2011, 06:57

Wszyc napisał/a:
że chciałem odciągnąć paliwo z baku

masz przecież korek spustowy... jak w misce olejowej :roll:
Marcino napisał/a:
Kupiłem 2007 rok w dobrych pieniądzach wiec sadze ze bedzie dobrze słyzył mimo ze to Pug..:)

przygotuj sobie furgon żarówek - średnio jedno na 2 tyg. pada
no i uprzedź Mirkę, że jak elektryka wariuje, to normalne... - i jest jak katar - albo samo przejdzie, albo się przerodzi w coś gorszego

robertdg napisał/a:
znacznie dominuje nad tradycyjną kuchenką gazową

a po ile jest kWh? - bo 160 kwh/mieś (wiem, że to wyliczenia średnie) to chyba żadna oszczędność w stosunku do gazu - mi wychodzi jakieś 15-20 zł mieś za gaz zużyty do gotowania

Maretzky85 - 28-02-2011, 08:20

sieegurd, =D> :thumbleft:
koszmarek - 28-02-2011, 08:29

zaraz zaraz, sieeg to się The Big L nazywa ;P
Wszyc - 28-02-2011, 08:58

Krzyzak napisał/a:
masz przecież korek spustowy... jak w misce olejowej :roll:

zaglądałem i nie znalazłem nigdzie :? tak samo w nysie mojego ojca nie znalazłem :P w manualu rzeczywiście jest napisane że takie coś jest ale niestety w rzeczywistości go nie znalazłem :/ mam tylko takie zaślepione kółko w tym miejscu

Anonymous - 28-02-2011, 08:59

Krzyzak napisał/a:
robertdg napisał/a:

a po ile jest kWh? - bo 160 kwh/mieś (wiem, że to wyliczenia średnie) to chyba żadna oszczędność w stosunku do gazu - mi wychodzi jakieś 15-20 zł mieś za gaz zużyty do gotowania

Plus 30 zł za posiadanie przyłącza gazu miesięcznie... Przynajmniej tak u nas jest. ;)

robertdg - 28-02-2011, 09:02

Krzyzak napisał/a:

robertdg napisał/a:

Nie orientuje się jak u misjonarza jest, a dlaczego dominuje, przede wszystkim chodzi tutaj o sprawnośc, oczywiście wspomniałem o dodatkowych kosztach z tym związanymi, ale zapomniałem o jeszcze jednej ważnej rzeczy, ze względu na zjawiska fizyczne występujące w tego typu urządzeniach, odradza się korzystanie z tych urządeń osobom z wszczepionym stymulatorem serduszka i pochodne.

Nie twierdze, że gazówka jest zła, a obliczenia wykonałem dla 2 średnich "pól" użytych na pełną pare (teoretycznie 48% możliwości), równie dobrze mogę takie przeliczenie zrobiuć dla średniego i dużego pola na pełną pare, ale trzeba też wziąść pod uwage, że na trójfazówce koszty wzrostą, każdy chyba z fizyki wie czym jest moc.

Czy to oszczędność, czy nie, ja o tym nie decyduje, nie wybieram, gdyż kto w dzisiejszych czasach produkuje coś dla ludzi, owszem produkują "dla ludzi", ale to jest tak sprytne, aby nie nacieszyć się długo, a koszty serwisowania były droższe od samego sprzętu, gdyz tanszym okazuje się wyprodukowanie masówki, niż naprawa pola indukcyjnego, czy też sterownika, albo poprostu jest to robione w sposób jednorazowy, czy też panelowy, bo po co wymieniać detal, jak najlepiej całość.

Krzyżak są rzeczy na które nie mamy wpływu, musimy z nimi żyć, to wszystko jest nastawione na nabijanie kasy, potrzeba tylko chińczyków do pracy, wiecie co by było, jakby w chinach wybuchły zamieszki takie jak w Libanie :?: To by dopiero były powody do dźwigania cen, a z definicji rząd (organ działający w zakresie władzy wykonawczej) - powinien dbać o dobro narodu, poprzez relizacje swojej funkcji administracyjnej. Tymczas jak widze PR ryżego, to się zastanawiam jak rośnie wskaźnik ludzi leczących się na depresje :roll: Przepraszam, nieco zboczyłem z wątku i się rozpisałem :P

Wszyc - 28-02-2011, 09:15

Jest śrubka!! :partyman: ...... ale zarypana plastikiem na gorąco :-X widać ciekło komuś z pod niej :-X no nic trzeba będzie dalej próbować górą żebym tylko w nałóg nie popadł :P
Krzyzak - 28-02-2011, 10:27

kuzi napisał/a:
Plus 30 zł za posiadanie przyłącza gazu miesięcznie...

u mnie więcej - 68 zł :(
ale z przyłącza i tak korzystam - gaz do gotowania obiadu, gaz do gotowania wody (do mycia), gaz do ogrzewania...
także ten koszt pomijam
zresztą - operatorzy sprzedający energię też mają abonamenty

[ Dodano: 28-02-2011, 10:29 ]
robertdg - zgadzam się... najtrafniej obecny świat oddaje:

http://demotywatory.pl/2746489/Ibogaina

liczą się TYLKO zyski...

gulgulq - 28-02-2011, 10:30

robertdg napisał/a:
Nie....Przepraszam, nieco zboczyłem z wątku i się rozpisałem

minąłeś się z powołaniem...
powinieneś zawodowym politykiem zostać :twisted: :twisted:

albo katechetą :D :D :D