Off Topic - Chcę powiedzieć, że... cz. III czyli REWOLUCJA
gulgulq - 27-02-2011, 21:36
Wszyc napisał/a: | że chciałem odciągnąć paliwo z baku... miałem zaciągnąć przez rurkę paliwo a zaciągnąłem opary jak mnie walnęło na glebę to nie wiedziałem gdzie jestem |
to już wiecie jaki dopalacz zakażą w następnym roku
misjonarz. - 27-02-2011, 22:42
gulgulq napisał/a: | Wszyc napisał/a:
że chciałem odciągnąć paliwo z baku... miałem zaciągnąć przez rurkę paliwo a zaciągnąłem opary jak mnie walnęło na glebę to nie wiedziałem gdzie jestem
|
to już butaprenu nie sprzedają?
Maretzky85 - 27-02-2011, 23:05
Wszyc, fajne uczucie nie ?
Masz specjalny korek w baku po to
[ Dodano: 27-02-2011, 23:33 ]
Hey now, touch the sky
You`ve got a certain kind of look in your eyes
Kto wie co to ? Ja siedzę w słuchawkach ze wzmacniaczem prawie na max
Kaucz - 28-02-2011, 01:53
Blachy w Galancie są strasznie słabe . Muszę zawitać do blacharza dobrego.
sieegurd - 28-02-2011, 06:31
Maretzky85 napisał/a: |
[ Dodano: 27-02-2011, 23:33 ]
Hey now, touch the sky
You`ve got a certain kind of look in your eyes
Kto wie co to ? |
O ile dobrze kojarzę to Roxette - "The Big Love"
Krzyzak - 28-02-2011, 06:57
Wszyc napisał/a: | że chciałem odciągnąć paliwo z baku |
masz przecież korek spustowy... jak w misce olejowej
Marcino napisał/a: | Kupiłem 2007 rok w dobrych pieniądzach wiec sadze ze bedzie dobrze słyzył mimo ze to Pug..:) |
przygotuj sobie furgon żarówek - średnio jedno na 2 tyg. pada
no i uprzedź Mirkę, że jak elektryka wariuje, to normalne... - i jest jak katar - albo samo przejdzie, albo się przerodzi w coś gorszego
robertdg napisał/a: | znacznie dominuje nad tradycyjną kuchenką gazową |
a po ile jest kWh? - bo 160 kwh/mieś (wiem, że to wyliczenia średnie) to chyba żadna oszczędność w stosunku do gazu - mi wychodzi jakieś 15-20 zł mieś za gaz zużyty do gotowania
Maretzky85 - 28-02-2011, 08:20
sieegurd,
koszmarek - 28-02-2011, 08:29
zaraz zaraz, sieeg to się The Big L nazywa ;P
Wszyc - 28-02-2011, 08:58
Krzyzak napisał/a: | masz przecież korek spustowy... jak w misce olejowej |
zaglądałem i nie znalazłem nigdzie tak samo w nysie mojego ojca nie znalazłem w manualu rzeczywiście jest napisane że takie coś jest ale niestety w rzeczywistości go nie znalazłem :/ mam tylko takie zaślepione kółko w tym miejscu
Anonymous - 28-02-2011, 08:59
Krzyzak napisał/a: | robertdg napisał/a: | znacznie dominuje nad tradycyjną kuchenką gazową |
a po ile jest kWh? - bo 160 kwh/mieś (wiem, że to wyliczenia średnie) to chyba żadna oszczędność w stosunku do gazu - mi wychodzi jakieś 15-20 zł mieś za gaz zużyty do gotowania |
Plus 30 zł za posiadanie przyłącza gazu miesięcznie... Przynajmniej tak u nas jest.
robertdg - 28-02-2011, 09:02
Krzyzak napisał/a: |
robertdg napisał/a: | znacznie dominuje nad tradycyjną kuchenką gazową |
a po ile jest kWh? - bo 160 kwh/mieś (wiem, że to wyliczenia średnie) to chyba żadna oszczędność w stosunku do gazu - mi wychodzi jakieś 15-20 zł mieś za gaz zużyty do gotowania |
Nie orientuje się jak u misjonarza jest, a dlaczego dominuje, przede wszystkim chodzi tutaj o sprawnośc, oczywiście wspomniałem o dodatkowych kosztach z tym związanymi, ale zapomniałem o jeszcze jednej ważnej rzeczy, ze względu na zjawiska fizyczne występujące w tego typu urządzeniach, odradza się korzystanie z tych urządeń osobom z wszczepionym stymulatorem serduszka i pochodne.
Nie twierdze, że gazówka jest zła, a obliczenia wykonałem dla 2 średnich "pól" użytych na pełną pare (teoretycznie 48% możliwości), równie dobrze mogę takie przeliczenie zrobiuć dla średniego i dużego pola na pełną pare, ale trzeba też wziąść pod uwage, że na trójfazówce koszty wzrostą, każdy chyba z fizyki wie czym jest moc.
Czy to oszczędność, czy nie, ja o tym nie decyduje, nie wybieram, gdyż kto w dzisiejszych czasach produkuje coś dla ludzi, owszem produkują "dla ludzi", ale to jest tak sprytne, aby nie nacieszyć się długo, a koszty serwisowania były droższe od samego sprzętu, gdyz tanszym okazuje się wyprodukowanie masówki, niż naprawa pola indukcyjnego, czy też sterownika, albo poprostu jest to robione w sposób jednorazowy, czy też panelowy, bo po co wymieniać detal, jak najlepiej całość.
Krzyżak są rzeczy na które nie mamy wpływu, musimy z nimi żyć, to wszystko jest nastawione na nabijanie kasy, potrzeba tylko chińczyków do pracy, wiecie co by było, jakby w chinach wybuchły zamieszki takie jak w Libanie To by dopiero były powody do dźwigania cen, a z definicji rząd (organ działający w zakresie władzy wykonawczej) - powinien dbać o dobro narodu, poprzez relizacje swojej funkcji administracyjnej. Tymczas jak widze PR ryżego, to się zastanawiam jak rośnie wskaźnik ludzi leczących się na depresje Przepraszam, nieco zboczyłem z wątku i się rozpisałem
Wszyc - 28-02-2011, 09:15
Jest śrubka!! ...... ale zarypana plastikiem na gorąco widać ciekło komuś z pod niej no nic trzeba będzie dalej próbować górą żebym tylko w nałóg nie popadł
Krzyzak - 28-02-2011, 10:27
kuzi napisał/a: | Plus 30 zł za posiadanie przyłącza gazu miesięcznie... |
u mnie więcej - 68 zł
ale z przyłącza i tak korzystam - gaz do gotowania obiadu, gaz do gotowania wody (do mycia), gaz do ogrzewania...
także ten koszt pomijam
zresztą - operatorzy sprzedający energię też mają abonamenty
[ Dodano: 28-02-2011, 10:29 ]
robertdg - zgadzam się... najtrafniej obecny świat oddaje:
http://demotywatory.pl/2746489/Ibogaina
liczą się TYLKO zyski...
gulgulq - 28-02-2011, 10:30
robertdg napisał/a: | Nie....Przepraszam, nieco zboczyłem z wątku i się rozpisałem |
minąłeś się z powołaniem...
powinieneś zawodowym politykiem zostać
albo katechetą
Anonymous - 28-02-2011, 10:34
gulgulq napisał/a: | powinieneś zawodowym politykiem zostać
| , duże szanse pod koniec tego roku ,kolejne wybory
|
|
|