To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Off Topic - Chcę powiedzieć, że... cd ...

Anonymous - 21-06-2010, 21:48

Nic wiecej nie oczekuje w tym momencie mojego zycia.
gigant87 - 21-06-2010, 22:01

Jako dodatkową pracę mogę coś zaproponować. Teoretycznie miesięcznie można wyciągnąć więcej, ale realnie to kilka stówek miesięcznie. Odezwij się na pw jeśli jesteś zainteresowany.
siwek - 22-06-2010, 06:44

Też szukam dodatkowej pracy...

A własny biznes? Jak najbardziej, tylko pomysł musi być dobry i kasę trzeba mieć.

Bartek - 22-06-2010, 06:58

siwek napisał/a:
A własny biznes? Jak najbardziej, tylko pomysł musi być dobry i kasę trzeba mieć.

Powielany stereotyp.... Ja zacząłem mając mniej niż 20 000 zł i odrobinę wiedzy o rynku poligraficznym zdobytej przy ojcu

Krzyzak - 22-06-2010, 06:59

siwek napisał/a:
tylko pomysł musi być dobry i kasę trzeba mieć.

urzędy pracy oferują dotacje - bezzwrotne kilkanaście tysi (jeśli firma istnieje po roku) na rozruch, preferencyjny ZUS
tylko biznesplan trzeba napisać
ja mam wiele pomysłów - nie do wszystkiego trzeba mieć kasę (a przynajmniej niekoniecznie wielką - czasem wystarczy 1000 zł na początek)
wiele zależy od warunków - czy ktoś mieszka w bloku, czy może ma jakiś warsztat przy domu itp.

Bartek - 22-06-2010, 06:59

PS. w obecnych czasach więcej dostaniesz z UP i kasy i wiedzy
siwek - 22-06-2010, 09:55

Krzyzak napisał/a:
urzędy pracy oferują dotacje - bezzwrotne kilkanaście tysi (jeśli firma istnieje po roku) na rozruch, preferencyjny ZUS
tylko jak to jest w przypadku gdy normalnie pracujesz? Czy aby napewno dają każdemu kto przyniesie dobry plan itp.? Czy trzeba być bezrobotnym?

Pomysł na swój interes to ja mam i go wprowadzę w życie ale to dopiero za jakieś 2-3 lata bo
Krzyzak napisał/a:
wiele zależy od warunków - czy ktoś mieszka w bloku, czy może ma jakiś warsztat przy domu itp.

[ Dodano: 22-06-2010, 10:57 ]
Bartek napisał/a:
PS. w obecnych czasach więcej dostaniesz z UP i kasy i wiedzy
może warto się tm przejść i podpytac...

Tylko że tak jak w moim przypadku potrzebuję czegoś dodatkowego. Kończę pracę wcześnie więc mam pare godzin dnia na pracę.

stary alfer - 22-06-2010, 10:10

Krzyzak napisał/a:
tylko biznesplan trzeba napisać

Nie trzeba, jest wniosek, ma kilkanaście stron i kilka załączników. Biznesplanem bym tego nie nazwał, ale są tam elementy BP

siwek napisał/a:
tylko jak to jest w przypadku gdy normalnie pracujesz?

Dotacje z Unii. Szukaj punktów doradczych u siebie, a programów na stronie urzędu wojewódzkiego. To się chyba nazywa Kapitał Ludzki.

siwek napisał/a:
Czy aby napewno dają każdemu kto przyniesie dobry plan itp.?

Jak jest dobry to powinni dać, ale...

siwek napisał/a:
Czy trzeba być bezrobotnym?

Jak jesteś bezrobotny to masz większy wybór.

[ Dodano: 22-06-2010, 11:14 ]
WNIOSEK DO URZĘDU PRACY

pamar - 22-06-2010, 11:26

... uważam, że powinien być osobny temat dotacji. Kto się czuje mocny w sprawach UP i KL? (ja raczej średnio :roll: ) Mogę pomóc w sprawach stażu, jestem opiekunem dwójki takich "delikwentów" "D
gulgulq - 22-06-2010, 12:59

stary alfer napisał/a:

Dotacje z Unii. Szukaj punktów doradczych u siebie, a programów na stronie urzędu wojewódzkiego. To się chyba nazywa Kapitał Ludzki.

byłem, dzwoniłem , pytałem,
nawet u firm doradczych co "piszą"wioski

fikcja - jak chcesz kilka milionów lub kilkanaście tysięcy to jest szansa

na 20 tyś. jak dla mnie - szkoda czasu

stary alfer - 22-06-2010, 13:44

gulgulq napisał/a:
szkoda czasu

Ich czy Twojego?

Jackie - 23-06-2010, 09:23

....że zajęliśmy 10 miejsce w Polsce pod względem jakości obsługi (na 315 salonów różnych marek) według Auto Świata. Straciliśmy punkty za jazdę testową bo nie da się teraz normalnie wyjechać z salonu z uwagi na przebudowę drogi więc świadomie nie cisnąłem (a było trzeba, bo może byłoby pudło...). Tak czy inaczej spory sukces jak na naszą wioskę ;)
Pozdrawiam

Morfi - 23-06-2010, 09:28

Jackie, Tylko pogratulować :)
Masz moze skan artykułu ?? jestem ciekaw pierwszej trójki

Fragu - 23-06-2010, 09:30

Jackie, Gratulacje :!:

Pierwsze miejsce z salonów Mitsubishi -> MOTO CHAMP Bydgoszcz :wink:

siwek - 23-06-2010, 09:34

że jeszcze równy tydzień i idę na urlop!!!

Nawet nie wiecie jaki jestem szczęśliwy :mrgreen: 2 tyg spokoju

A tak przy okazji się zapytam. jaka pogoda nad morzem?