[07-XX]Lancer CYxA Ogólne - Radio fabryczne w lancerze - problemy i usterki.
apikus - 02-08-2019, 07:48
Masz zmieniarkę?
kwakier - 03-08-2019, 00:05
Nie mam
grzesiopol - 04-08-2019, 16:27
Jak nie masz jak masz? Skoro wsadziłeś płytę i nie wyszła a potem wsadziłeś następną i wyszła to znaczy, że masz. Wciskaj EJECT aż do skutku lub użyj przycisków 5 lub 6 aby zmienić płytę a potem EJECT
Masz taki panel?
hornet99 - 11-08-2019, 20:20 Temat postu: Radio Rockford Fosgate Hej,
mam pytanie, czy radio Rockford Fosgate w Lancer (modelowy 2011) ma kody, czy po rozpięciu akumulatora nie będzie trzeba nic wpisywać? Jeżeli jest taki kod jak można go znaleźć? W dokumentach od gościa, który sprzedał mi ten samochód nic nie ma na ten temat.
Z góry dzięki za odpowiedź
Pozdro!
tyku - 11-08-2019, 22:10
Cytat: | czy radio Rockford Fosgate w Lancer (modelowy 2011) ma kody |
To nie jest radio Rockford Fosgate.
Radio, które posiadasz nie jest zakodowane.
kwakier - 29-08-2019, 02:15
Tak swoją drogą nie czułem się głupi, tylko jestem po prostu. Płytę wkładałem po ciemku i trafiła w szczelinę nad obudową radio Auto jest bardzo wdzięczne, ale brak USB mnie trochę boli- polecalibyście wyciągnąć USB czy zmienić radio z fabrycznego na coś ciekawego?
MichalRBB - 24-11-2019, 14:36
Witam. Mam problem z fabrycznym radiem, gdy włączam radio FM lub muzykę prze AUX, to wszystko działa jak powinno, a od paru dni stało się coś dziwnego, że jak włączę odtwarzacz płyt CD, to dźwięk mam tylko z prawej strony, a od kierowcy dźwięku nie słychać. Jak zmienię w ustawieniach balans, by dźwięk leciał tylko z lewej strony, to słychać harczenie w głośnikach. I nie wiem co może być przycyzną, jeżeli problem jest tylko na CD, może ktoś będzie w stanie mi podpowiedzieć. Dziękuję z góry za pomoc.
tyku - 24-11-2019, 14:43
MichalRBB, Taśma w radiu do poprawy (wypina się i nie łączy). Wszystko opisane na stronie 26 i wcześniejszych stronach tego wątku.
Typowa usterka tego radia.
MichalRBB - 24-11-2019, 23:08
Dzięki wielkie za informację. Mam tylko nadzieję, że nie połamie się listwa przy zdejmowaniu.
[ Dodano: 26-11-2019, 19:34 ]
Edit: Udało się bez większego problemu i teraz znowu muzyka płynie z głośników
bialy192 - 02-12-2019, 18:38
Witam, czy do oryginalnego radia ( nie Rockford fosgate i nie dotykowe) da się podłączyć subwoofer RF plug&Play? Czy w ogóle jest taka możliwość?
tyku - 02-12-2019, 19:01
bialy192 napisał/a: | da się podłączyć subwoofer RF plug&Play? |
Oczywiście https://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=83910
bialy192 napisał/a: | Czy w ogóle jest taka możliwość? |
Jest to do ogarnięcia.
https://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=36684&postdays=0&postorder=asc&highlight=rockford&start=75
zax1986 - 28-07-2020, 09:17 Temat postu: Radio-jak wyłączyć automatyczne wyszukiwanie stacji? Witam serdecznie. Próbowałem podpiąć tranmiter fm, jednak z racji tego, że w radiu jest włączone automatyczne wyszukiwanie stacji, a ja nie potrafię go wyłączyć, po kilku chwilach fale na transmitarze i radiu się rozbiegają. Pomoże ktoś?
apikus - 28-07-2020, 09:52
Wyłącz AF i nie powinno zmieniać.
Przycisk TUNE przytrzymaj kilka sekund i wejdziesz w ustawienia.
zax1986 - 28-07-2020, 10:45
Po pogrzebaniu w google też wydawało mi się, że będzie za to odpowiadała funkcja AF, a to jednak TP-S. Dzięki za podpowiedź jak w ogóle się dostać w ustawienia;)
the_saint - 30-08-2020, 13:04
Cześć
Mam problem z fabrycznym radiem (zwykłe radio z CD i wąskim wyświetlaczem). Od dłuższego czasu miałem problemy z dźwiękiem tzn. przestawały grać głośniki. Ostatnio grały już tylko dwa w drzwiach po przekątnej (lewy z przodu i prawy z tyłu). Dostałem się do radia by sprawdzić przewody. Kiedy po wszystkim poskładałem całe radio okazało się, że nie działa ani radio ani wyświetlacz (nawet zegar i termometr). Nie widm co mogłem popsuć bo wydaje mi się, że wszystko podłączyłem tak jak było. Czy ktoś z Was ma może pomysł co mogłem źle podłączyć lub może ktoś też miał taki problem?
Z góry dziękuję za pomoc.
|
|
|