To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[07-XX]Lancer CYxA Ogólne - Twój pierwszy problem z nowym lancerem.

Anonymous - 08-03-2009, 22:49

tomekrvf napisał/a:
A ja kolejny raz jestem pełen podziwu dla wszystkich tych, którzy czują różnice po zalaniu innego, być może lepszego paliwa.

Zdecydowanie czuję różnicę - różnicę w zapachu podczas tankowania :D :wink:

tomekrvf - 08-03-2009, 22:52

krzychu napisał/a:
Jeśli "pijesz" do mnie

Nie. To było do tych którzy mówią że po zalaniu VPower czy czegoś tam samochód jest wyraźnie żywszy, szybszy i mniej pali.

Anonymous - 08-03-2009, 22:55

Jak zalałem kilka razy V-Power to nie czułem żadnej różnicy. Natomiast raz zalałem V-Power Racing to przyznaję bardzo szczerze - auto było po prostu inne. Myślę, że to świadczy o jakości paliw na Podlasiu.
krzychu - 08-03-2009, 22:57

tomekrvf napisał/a:
krzychu napisał/a:
Jeśli "pijesz" do mnie

Nie. To było do tych którzy mówią że po zalaniu VPower czy czegoś tam samochód jest wyraźnie żywszy, szybszy i mniej pali.

Ktoś kiedyś zapodał teorię na temat 2 map w elektronice 4G63. Jedna normalna a druga "bezpieczniejsza" przy trochę gorszym paliwie (a w polsce na pewno rewelacja nie jest). Ktoś to potwierdzi albo jednoznacznie zaprzeczy? Nawet chodzi mi po głowie podjechać na hamownie po zatankowaniu na BP. A potem pojeździć pareset km na czymś Ulitmate, Vpower i podjechać znowu. Dodam tylko że dynamika 4G63 w zupełności mi wystarcza, a wręcz przy śliskiej nawierzchni przerasta napęd przednionapędowy.

Krzychu

Szmurlak - 08-03-2009, 23:07

Witam. Mój pierwszy problem z Lancerem- przy hamowaniu na światłach, po wciśnięciu sprzęgła obroty spadły do zera, zgasł silnik- zdarzyło się to 3 razy podczas 2 dni. Skąd coś takiego?
filippoz - 08-03-2009, 23:15

Ja tankuje tylko na Lotos'ie i Shell'u, raz mi się zdarzyło na Orlenie bo kiedy odebrałem auto ono wręcz wołało o jakąś kroplę benzyny.

Lotos bo po drodze z Centrum do domu, Shell bo po drodze z Auchan do domu + zniżka 10gr na litrze z kartą Shell Smart :)

Najbliżej mam do Orlenu i BP ale ceny o około 6-10gr na litrze więcej niż Lotos i Shell :)

Chciałbym nawiązać jeszcze do tego zaniku sygnału radiowego - powyłączałem wszystko prócz SVC (chyba to się tak zwie) i odbiór się poprawił - nie jest super ale lepiej niż było.

Aaaaa już wiem o czym chciałem napisać. Lakier w lancerze, przynajmniej mój jest jakiś taki miękki, zrobione 3300km od nowości tj 1,5miesiąca i otarcia od kamieni itp itd widać, tego w almerze nie miałem nawet przy 25000km, jak dla mnie jest to problem. Postaram się go rozwiązać pastą koloryzującą T-Cuta czarną i na to nałożyć Turtle-Wax Nano coś tam zabezpieczającego.

P.S. Co myślicie o myjce ciśnieniowej Karchera w Leroy Merlin za 249,00zł ?? Nie mam zamiaru otwierać myjni, chcę ją do użytku domowego w ogrodzie czy na podjeździe umyć auto - to wszystko (to mam na myśli http://www.leroymerlin.pl...IPub=1204798971 ).

Pozdrawiam

Trik - 08-03-2009, 23:57

Szmurlak napisał/a:
przy hamowaniu na światłach, po wciśnięciu sprzęgła obroty spadły do zera

Ooo. Ciekawe!?
Ja miałem coś podobnego w starszej i prostrzej technologii (Fiat Brava) ale po ok. 120kkm. Zawalało olejem jakiś czujnik albo wysiadał silnik krokowy biegu jałowego (średnio po 20kkm od wymiany orginału :D )

Radassss - 09-03-2009, 08:05

Szmurlak napisał/a:
Witam. Mój pierwszy problem z Lancerem- przy hamowaniu na światłach, po wciśnięciu sprzęgła obroty spadły do zera, zgasł silnik- zdarzyło się to 3 razy podczas 2 dni. Skąd coś takiego?

witam...
ja mialem ten sam problem kiedys w nubirze, niestety to akurat moze byc wina paliwa, przynajmniej ja tak mialem, zatankowalem kiedys na trsie bo nie bylo nic innego w poblizu, a jechac trzeba bylo, potem 3 miesiace do ladu z autem nie moglem dojsc...
poprostu "chszczone paliwo" bylo... niestety skonczylo sie na rozbieraniu silnika i czyszczeniu wtryskow i komory spalania, mechanik mowil ze takiego syfu dawno nie widzial, a auto mialem wtedy chyba 2 lata i ok 25tyś przejechane...
objawy byly takie same jade sobie jade az tu nagle benc jak wcisniete sprzeglo auto gaslo i tak do rozgrzania az, potem juz nie, no ale przez 20 minut to ze 3-4 to sie dzialo...
pomoglo dopiero czyszczenie w warsztacie i duze ilosci srodka czyszczacego uklad paliwowy... dolewanego do zbiornika... :(
potem juz wszystko bylo oki, nie wiem czy u Ciebie moze byc to samo, ale mowie jak u mnie kiedys bylo...
moze byc tez inna przyczyna, np problem z elektronika... nie zapala sie przypadkiem w momencie jak tak sie dzieje kontrolka "check"? czy jaka kolwiek inna od silnika?? bo nie zwrocilem uwagi jaka Lancer ma...

[ Dodano: 09-03-2009, 08:08 ]
Cytat:
P.S. Co myślicie o myjce ciśnieniowej Karchera w Leroy Merlin za 249,00zł ?? Nie mam zamiaru otwierać myjni, chcę ją do użytku domowego w ogrodzie czy na podjeździe umyć auto - to wszystko (to mam na myśli http://www.leroymerlin.pl...IPub=1204798971 ).

nie wiem jaka jest ta myjka, ale powiem tak kup sobie najtansza w Obi, castoramie czy czym kolwiek innymtez bedzie dzialac, a do takiego uzytku spokojnie straczy :)
no chyba ze jednak pozniej sie zdecydujesz na otwarcie myjni to warto inwestowac odrazu ;) , chociaz ta za 250 to jest w sumie taniocha ;)
pamietaj zeby przed zima dokladnie wszystko wylac, ja kiedys zapomniale... ;)
teraz woda leci z niej wszedzie tylko nie lanca ;)

basik - 09-03-2009, 10:39

Co do lakieru to mam podobne zdanie do filippoz. Auto ma 3 miesiące a już dzwi od kamyków poobijane! Lakier jest bardzo kiepskiej jakości jakiś ekologiczny na wodzie czy co? Dobrze że deszcz go nie zmywa :wink: Na wiosne trzeba będzie coś pomyśleć nad jakimś zabezpieczeniem.

Co do myjki wysoko ciśnienieowej to używam do mycia auta, ale i tak trzeba gąbką jechać sama myjka nic nie da aktywna piana tez się średnio sprawdza.

lukas1 - 09-03-2009, 10:58

Co do paliwa V-power 99 - Mieszkam w danii i na tutejszych stacjach v-power pojawiłsie około 8miesicy temu, standardowe paliwa to 92 i 95 . co do 98 to nie ma takich tu.

wiec dlaczego ktos mi pisze ze nie ma takiego paliwa jak V99??

co do problemow z odpalaniem chyba podjade do tutejszego najblizszego serwisu Mitsubishi i powinni w ramach gwarancji na to zerknąć :roll:

Anonymous - 09-03-2009, 11:04

ale wam się sypią te miśki, a to gasną, a to lakier odpada, Japończyk wypuscił badziew ala chinskie sreberko
filippoz - 09-03-2009, 11:08

martin344 napisał/a:
ale wam się sypią te miśki, a to gasną, a to lakier odpada, Japończyk wypuscił badziew ala chinskie sreberko

Tobie powinni zablokować dostęp do forum bo nie wnosisz nic swoimi postami.

Ty pewnie się sypiesz jak ta lala :lol:

Luk - 09-03-2009, 11:12

Nie, nie! Nie blokujcie mu dostępu! Ja czekam z utęsknieniem na każdą jego wypowiedź, zastanawiając się jaki kretynizm tym razem wymyśli! :D Nieźle też wygląda przy tych jego wypowiedziach to: "Auto: brak" :D
Radassss - 09-03-2009, 11:15

a moze powinno byc "wrak ;) " :D
Luk - 09-03-2009, 11:17

Dobra, KONIEC! Bo karmimy trolla!