[07-XX]Lancer CYxA Ogólne - Twój pierwszy problem z nowym lancerem.
Anonymous - 08-03-2009, 22:49
tomekrvf napisał/a: | A ja kolejny raz jestem pełen podziwu dla wszystkich tych, którzy czują różnice po zalaniu innego, być może lepszego paliwa.
|
Zdecydowanie czuję różnicę - różnicę w zapachu podczas tankowania
tomekrvf - 08-03-2009, 22:52
krzychu napisał/a: | Jeśli "pijesz" do mnie |
Nie. To było do tych którzy mówią że po zalaniu VPower czy czegoś tam samochód jest wyraźnie żywszy, szybszy i mniej pali.
Anonymous - 08-03-2009, 22:55
Jak zalałem kilka razy V-Power to nie czułem żadnej różnicy. Natomiast raz zalałem V-Power Racing to przyznaję bardzo szczerze - auto było po prostu inne. Myślę, że to świadczy o jakości paliw na Podlasiu.
krzychu - 08-03-2009, 22:57
tomekrvf napisał/a: | krzychu napisał/a: | Jeśli "pijesz" do mnie |
Nie. To było do tych którzy mówią że po zalaniu VPower czy czegoś tam samochód jest wyraźnie żywszy, szybszy i mniej pali. |
Ktoś kiedyś zapodał teorię na temat 2 map w elektronice 4G63. Jedna normalna a druga "bezpieczniejsza" przy trochę gorszym paliwie (a w polsce na pewno rewelacja nie jest). Ktoś to potwierdzi albo jednoznacznie zaprzeczy? Nawet chodzi mi po głowie podjechać na hamownie po zatankowaniu na BP. A potem pojeździć pareset km na czymś Ulitmate, Vpower i podjechać znowu. Dodam tylko że dynamika 4G63 w zupełności mi wystarcza, a wręcz przy śliskiej nawierzchni przerasta napęd przednionapędowy.
Krzychu
Szmurlak - 08-03-2009, 23:07
Witam. Mój pierwszy problem z Lancerem- przy hamowaniu na światłach, po wciśnięciu sprzęgła obroty spadły do zera, zgasł silnik- zdarzyło się to 3 razy podczas 2 dni. Skąd coś takiego?
filippoz - 08-03-2009, 23:15
Ja tankuje tylko na Lotos'ie i Shell'u, raz mi się zdarzyło na Orlenie bo kiedy odebrałem auto ono wręcz wołało o jakąś kroplę benzyny.
Lotos bo po drodze z Centrum do domu, Shell bo po drodze z Auchan do domu + zniżka 10gr na litrze z kartą Shell Smart
Najbliżej mam do Orlenu i BP ale ceny o około 6-10gr na litrze więcej niż Lotos i Shell
Chciałbym nawiązać jeszcze do tego zaniku sygnału radiowego - powyłączałem wszystko prócz SVC (chyba to się tak zwie) i odbiór się poprawił - nie jest super ale lepiej niż było.
Aaaaa już wiem o czym chciałem napisać. Lakier w lancerze, przynajmniej mój jest jakiś taki miękki, zrobione 3300km od nowości tj 1,5miesiąca i otarcia od kamieni itp itd widać, tego w almerze nie miałem nawet przy 25000km, jak dla mnie jest to problem. Postaram się go rozwiązać pastą koloryzującą T-Cuta czarną i na to nałożyć Turtle-Wax Nano coś tam zabezpieczającego.
P.S. Co myślicie o myjce ciśnieniowej Karchera w Leroy Merlin za 249,00zł ?? Nie mam zamiaru otwierać myjni, chcę ją do użytku domowego w ogrodzie czy na podjeździe umyć auto - to wszystko (to mam na myśli http://www.leroymerlin.pl...IPub=1204798971 ).
Pozdrawiam
Trik - 08-03-2009, 23:57
Szmurlak napisał/a: | przy hamowaniu na światłach, po wciśnięciu sprzęgła obroty spadły do zera |
Ooo. Ciekawe!?
Ja miałem coś podobnego w starszej i prostrzej technologii (Fiat Brava) ale po ok. 120kkm. Zawalało olejem jakiś czujnik albo wysiadał silnik krokowy biegu jałowego (średnio po 20kkm od wymiany orginału )
Radassss - 09-03-2009, 08:05
Szmurlak napisał/a: | Witam. Mój pierwszy problem z Lancerem- przy hamowaniu na światłach, po wciśnięciu sprzęgła obroty spadły do zera, zgasł silnik- zdarzyło się to 3 razy podczas 2 dni. Skąd coś takiego? |
witam...
ja mialem ten sam problem kiedys w nubirze, niestety to akurat moze byc wina paliwa, przynajmniej ja tak mialem, zatankowalem kiedys na trsie bo nie bylo nic innego w poblizu, a jechac trzeba bylo, potem 3 miesiace do ladu z autem nie moglem dojsc...
poprostu "chszczone paliwo" bylo... niestety skonczylo sie na rozbieraniu silnika i czyszczeniu wtryskow i komory spalania, mechanik mowil ze takiego syfu dawno nie widzial, a auto mialem wtedy chyba 2 lata i ok 25tyś przejechane...
objawy byly takie same jade sobie jade az tu nagle benc jak wcisniete sprzeglo auto gaslo i tak do rozgrzania az, potem juz nie, no ale przez 20 minut to ze 3-4 to sie dzialo...
pomoglo dopiero czyszczenie w warsztacie i duze ilosci srodka czyszczacego uklad paliwowy... dolewanego do zbiornika...
potem juz wszystko bylo oki, nie wiem czy u Ciebie moze byc to samo, ale mowie jak u mnie kiedys bylo...
moze byc tez inna przyczyna, np problem z elektronika... nie zapala sie przypadkiem w momencie jak tak sie dzieje kontrolka "check"? czy jaka kolwiek inna od silnika?? bo nie zwrocilem uwagi jaka Lancer ma...
[ Dodano: 09-03-2009, 08:08 ]
Cytat: | P.S. Co myślicie o myjce ciśnieniowej Karchera w Leroy Merlin za 249,00zł ?? Nie mam zamiaru otwierać myjni, chcę ją do użytku domowego w ogrodzie czy na podjeździe umyć auto - to wszystko (to mam na myśli http://www.leroymerlin.pl...IPub=1204798971 ). |
nie wiem jaka jest ta myjka, ale powiem tak kup sobie najtansza w Obi, castoramie czy czym kolwiek innymtez bedzie dzialac, a do takiego uzytku spokojnie straczy
no chyba ze jednak pozniej sie zdecydujesz na otwarcie myjni to warto inwestowac odrazu , chociaz ta za 250 to jest w sumie taniocha
pamietaj zeby przed zima dokladnie wszystko wylac, ja kiedys zapomniale...
teraz woda leci z niej wszedzie tylko nie lanca
basik - 09-03-2009, 10:39
Co do lakieru to mam podobne zdanie do filippoz. Auto ma 3 miesiące a już dzwi od kamyków poobijane! Lakier jest bardzo kiepskiej jakości jakiś ekologiczny na wodzie czy co? Dobrze że deszcz go nie zmywa Na wiosne trzeba będzie coś pomyśleć nad jakimś zabezpieczeniem.
Co do myjki wysoko ciśnienieowej to używam do mycia auta, ale i tak trzeba gąbką jechać sama myjka nic nie da aktywna piana tez się średnio sprawdza.
lukas1 - 09-03-2009, 10:58
Co do paliwa V-power 99 - Mieszkam w danii i na tutejszych stacjach v-power pojawiłsie około 8miesicy temu, standardowe paliwa to 92 i 95 . co do 98 to nie ma takich tu.
wiec dlaczego ktos mi pisze ze nie ma takiego paliwa jak V99??
co do problemow z odpalaniem chyba podjade do tutejszego najblizszego serwisu Mitsubishi i powinni w ramach gwarancji na to zerknąć
Anonymous - 09-03-2009, 11:04
ale wam się sypią te miśki, a to gasną, a to lakier odpada, Japończyk wypuscił badziew ala chinskie sreberko
filippoz - 09-03-2009, 11:08
martin344 napisał/a: | ale wam się sypią te miśki, a to gasną, a to lakier odpada, Japończyk wypuscił badziew ala chinskie sreberko |
Tobie powinni zablokować dostęp do forum bo nie wnosisz nic swoimi postami.
Ty pewnie się sypiesz jak ta lala
Luk - 09-03-2009, 11:12
Nie, nie! Nie blokujcie mu dostępu! Ja czekam z utęsknieniem na każdą jego wypowiedź, zastanawiając się jaki kretynizm tym razem wymyśli! Nieźle też wygląda przy tych jego wypowiedziach to: "Auto: brak"
Radassss - 09-03-2009, 11:15
a moze powinno byc "wrak "
Luk - 09-03-2009, 11:17
Dobra, KONIEC! Bo karmimy trolla!
|
|
|