To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[07-XX]Lancer CYxA Ogólne - Światła do jazdy dziennej

sebiniokrk - 30-06-2018, 20:42

Dokładnie tak jak piszesz. Nie miałem okazji sprawdzić tego w ruchu ale po zakryciu ręką czujnika na szybie w trybie auto, zapalają się światła mijania.
Ciężko było przerobić mocowania(2h kombinowania) ale reszta poszła gładko

[ Dodano: 30-06-2018, 20:45 ]
Ps.
Na zdjęciach tego nie widać ale światła świecą naprawdę mocno

Robert_N - 02-07-2018, 12:55

Wygląda fajnie ale koszt moim zdanie jest zbyt wysoki. Ja przez 10 lat użytkowania wymieniłem 3 żarówki (mijania) po 10 zł sztuka. Koszty mówią same za siebie.
sebiniokrk - 02-07-2018, 22:58

Ja mam bixenony więc koszty troszkę inaczej się przedstawiają
Robert_N - 03-07-2018, 09:24

W takim razie koszt jest akceptowany :P
sharky - 03-07-2018, 11:22

Robert_N, też uważam, że te światła sporo kosztują ale przy używaniu zwykłych świateł do kosztu wymienionych żarówek trzeba jeszcze dodać pobór mocy wszystkich zapalonych świateł w dzień:

- światła mijania 51W (x2)
- światła pozycyjne 5W (x2)
- tylne światła pozycyjne 5W (x4)
- oświetlenie tablicy rejestracyjnej 5W (x2)
- plus kilka watów do oświetlenia kokpitu

Czyli jeżdżąc w dzień zużywamy łącznie ponad 142 Waty, gdzie te LEDy zużywają tylko 16W (po 8W na lampę). Myślę, że przez 10 lat oszczędność z ilości zużytego paliwa byłaby większa. Dodatkowo alternator nie jest tak obciążany. :)

Dzidek1 - 30-07-2018, 17:37

Witam wszystkich to mój pierwszy post
@tokyo czy da się ustawić coś takiego jak opisałeś
tokyo napisał/a:

- dzien swiatla mijania swieca na 80%
- szarowa swiatla mijania swieca na 80% i zalaczaja sie postojowki
- noc swiatla mijania przechodza z 80% na 100% i swieca postojowki

tylko dla dołożonych świateł dziennych na osobnym przekaźniku, chodzi o to żeby się włączały postojowe jak jest szarówka, lampy na xenonie, czujnik zmierzchu i manetka z ustawieniem auto w etacs mam teraz zakodowane "independent DRL" i od razu przechodzi z dziennych na mijania a chciałbym tak ustawić z przejściem drl>drl+postojowe>postojowe+xenon?

tokyo - 19-08-2018, 12:17

Tak da sie
Mar-Ant89 - 11-02-2019, 16:29
Temat postu: Światła do jazdy w dzień
Witam!sprawa wygląda tak,że mam światła xenonowe. chciałbym zamontować światła do jazdy w dzień.Odpadają żarówki ledowe w miejsce świateł przeciwmgielnych ponieważ te światła wykorzystywane są do doświetlania zakrętów. Dużo pomysłów znalazłem na Aliexpress. Ktoś może zamawiał ,montował??
HUGIO - 11-02-2019, 16:53

Mar-Ant89,
Jest cały temat odnośnie dziennych ;)

https://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=31498

Zawsze masz możliwość kupienia zewnętrznych "gówno-ledów" w pasku i obudowie. Innym rozwiązaniem mogą być dzienne w miejsce kierunkowskazów https://www.youtube.com/watch?v=vwHiD2jCAgY Z takim rozwiązaniem jeździł Venom86, czy nadal je ma i jak się sprawują po dłuższym czasie, to nie wiem :/

//Edit
Ewentualnie są jeszcze 2 opcje "dedykowane" do Lancera w postaci pierścienia wokół przeciwmgłowych LINK oraz takie wbudowane w ramkę LINK 2

adijaw - 11-07-2019, 15:17
Temat postu: Jaki program do Lancer 2010 1.8 ?
Witam
Koledzy mam pytanie jakim programem można wyłączyć tryb świateł ciągłego świecenia tzw. skandynawski ? w servisie powiedzieli że się da ale cena zwala z nóg
z góry dziękuje i pozdrawiam

brylekVFR - 14-07-2019, 20:44
Temat postu: Re: Światła do jazdy w dzień
Mar-Ant89 napisał/a:
Witam!sprawa wygląda tak,że mam światła xenonowe. chciałbym zamontować światła do jazdy w dzień.Odpadają żarówki ledowe w miejsce świateł przeciwmgielnych ponieważ te światła wykorzystywane są do doświetlania zakrętów. Dużo pomysłów znalazłem na Aliexpress. Ktoś może zamawiał ,montował??

Masz xenony i AFS masz za pomocą przeciwmgielnych? Dziwne i po co tak?

qszylan - 01-11-2019, 19:46

HUGIO napisał/a:
Mar-Ant89,
Jest cały temat odnośnie dziennych ;)

https://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=31498

Zawsze masz możliwość kupienia zewnętrznych "gówno-ledów" w pasku i obudowie. Innym rozwiązaniem mogą być dzienne w miejsce kierunkowskazów https://www.youtube.com/watch?v=vwHiD2jCAgY Z takim rozwiązaniem jeździł Venom86, czy nadal je ma i jak się sprawują po dłuższym czasie, to nie wiem :/

//Edit
Ewentualnie są jeszcze 2 opcje "dedykowane" do Lancera w postaci pierścienia wokół przeciwmgłowych LINK oraz takie wbudowane w ramkę LINK 2

Jeździłem na dziennych w miejsce kierunkowskazów. Było super przez 2 miesiące a potem jeden obwód pomarańczowy się "spalił" i cały komplet jest do kosza bo w obudowach żarówek są moduły przełączające i trzeba kupować nowy zestaw. Trwałość żarówek LED ma ścisły związek z drganiami nadwozia .Komplet z YT "wysypał" się na nierównościach dróg lokalnych.

6601866 - 30-03-2020, 17:19

Montował ktoś może takie Ledy ?
https://allegro.pl/oferta/mitsubishi-eclipse-l200-swiatla-dzienne-halogeny-7380870758?utm_medium=app_share&utm_source=facebook

Chodzi mi o to jak to się wpina w instalację? Czy dużo z tym roboty? Oraz jak to będzie działać z czujnikiem zmierzchu ? U mnie na auto nie świeci się nic dopóki nie ściemni się . Wtedy włączają się mijania i postojowymi.

nojajuzniewiem - 04-09-2020, 08:14

wie ktoś może gdzie w Krakowie włączą mi tryb skandynawski? (nie za miliony monet :D )

Edit:
Zostawię tu odpowiedz dla potomnych, udało mi się chętnych na tą usług znaleźć tylko w ASO, przy czym w Auto Krak sporo taniej niż w tym drugim

carlo72 - 18-09-2020, 10:36

Panowie,
Lancer 2009 SB.
Przedni refraktor z xenonami z boku od strony błotnika jest jakby kierunkowskaz. Od przodu jest to nad światłem pozycyjnym taki pasek pionowy jakby odblask.
Czy ta część lamy świeci :?: :?: :?: , bo dopatrzyłem się od tyłu wtyczki.
Ktoś coś wie :?:
Niestety nie wiem, jak dodać zdjęcie