To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze nieMiśki ;-) - FRanka

cns80 - 14-09-2009, 07:53

londolut napisał/a:
I felgi, które ja bym widział na Twoim A4:
Ale żeś kołpaka wymyślił :D

sruba napisał/a:
Lutek - do mnie przemawiaja bardziej te przedostatnie
Moim zdaniem dobry wybór.
Krzyzak - 14-09-2009, 09:26

sruba napisał/a:
a jednak Darek to są głupoty.
jeżdżę dużo, często i w różne miejsca i jakoś nie muszę używać świateł drogowych dlatego, że jadę za dieslem (obojętnie jakiej marki). nawet jak kopci.
ponadto uważam, że włączanie świateł drogowych tylko dlatego, że komuś dymi z rury, samo w sobie jest głupotą, gdyż nikt, prócz Ciebie nie wie o co Ci chodzi. bo prócz doświetlania drogi w ciemności, światła drogowe zwyczajowo służą też do ostrzegania przed niebezpieczeństwem. przed jakim Ty ostrzegasz innych ?
chamstwo za kierownicą nie ma marki (zastanawiam się jak Twoje świecenie po oczach kwalifikują ci, których oślepiasz?).

teraz zrozumialem - masz racje, ja też nie muszę, ale używam, bo nie znam innego sposobu - myślę, że w takim momencie delikwent patrzy w lusterko wsteczne i widzi tą chmurę dymu a nie tylko czubek własnego nosa (czyli śmierdzi tym z tyłu, więc nie będę serwisował auta, bo mi nie śmierdzi)
światła włącza na chwilę i tylko, jeśli nikt nie jedzie z przeciwka, bo nie chcę nikogo ślepiać
zauważyłem też, że jest grono osób, które ciągle jeździ na światłach drogowych

kwestia braku smrodu w Twoim aucie może wynikać z zastosowania filtra przeciwpyłkowego, który - w zależności od wykonania (a audi montuje dobre filtry) - eliminuje także brzydkie zapachy z zewnątrz
miałem okazję jeździć wieloma autami i posiadania klimatronika najczęściej daje takie właśnie plusy
sruba napisał/a:

kierując się Twoją logiką zapewne najmniej spotykasz chamów za kierownicą Ferrari, Porsche i Lambordżini. i Hummerów.

nie - wiesz, co to statystyka? jeśli na 5 spotkanych aut danej marki, kierowcy 3 z nich zachowywali się chamsko, to jakie mam wnioski wyciągnąć?

sruba napisał/a:

więc pozwól mi teraz z moich obserwacji wysnuć wniosek - jesteś po prostu i najzwyczajniej w świecie uprzedzony do samochodów z grupy VW i w nich widzisz całe zło naszych ulic. gratuluję trzeźwego osądu rzeczywistości.

wiesz - tu możesz mieć rację, ale jest to odruch wtórny - czyli wyrobiony w efekcie wielu niemiłych sytuacji, które spotkały mnie od tych a nie innych kierowców, a nie odruch wrodzony

sruba napisał/a:

i jeszcze co do diesli - te z grupy VAG są najpopularniejszymi ropniakami w PL. bo są wytrzymałe, niezawodne i ekonomiczne. ale pewnie wszyscy ich użytkownicy się mylą i to jednak ty masz rację, że to shit.

napisałem, że to shit? - przepraszam
ciągle mam na myśli tylko to, że większość śmierdzi a sporo z nich kopci
kwestia niezawodności i ekonomii to zupełnie inna rzecz - absolutnie tego nie podważam
z pozdrowieniami Tomku...

harpagan - 14-09-2009, 09:40

londolut napisał/a:
Jak dla mnie tylko i wyłącznie te http://www.lakeshorewheel...ls/audi-199.JPG
arturro i właśnie o tym mówię. To są najlepsze fele w historii Audi.

No coz, jak nie przepadam za audiolkami, tak jak widze wersje wyposazona w takie felgi to usta mi sie same otwieraja.
Bez kitu najlepsze fele w historii A

Jesli Ci Srubek tamte nie leza, to te http://www.carshine.com.a...018%20%2019.jpg
sa na mojej liscie na miejscu numer dwa :)

Anonymous - 14-09-2009, 10:23

ja gdybym sie nie uparl na felgi z rantem do swojego obecnego auta oprocz wzoru MAM (lub jak co niektorzy nazywaja ala kolpaki) zalozylbym felgi od RS4 ale w opcji polerowany przod felgi (ramiona), a reszta wewn. w czarny kolor:
[IMG=http://img148.images...9.th.jpg][/IMG]

harpagan - 14-09-2009, 10:45

arturro napisał/a:
felgi od RS4 ale w opcji polerowany przod felgi (ramiona), a reszta wewn. w czarny kolor:

Jakos zupelnie mi nie leza, chyba wole bardziej klasyczne wzory :)

londolut - 14-09-2009, 15:07

cns80 napisał/a:
Ale żeś kołpaka wymyślił
Kołpaki nie kołpaki - jak front tej felgi jest wypolerowany na połysk a toczysz się nocą po rozświetlonych ulicach to poprostu nogi mi miękną jak widzę Audicę na tej feldze :twisted: Zaobserwuj na mieście taką roladę na 19" feldze z tym wzorem ;)
Hubeeert - 14-09-2009, 15:26

Krzyzak Mitsubishi też dymią i jest to znana prawda. Mam zadbany, serwisowany egzemplarz VW. Silnik jest w idealnym stanie a mimo tego jak dam mu ognia pod górę to i owszem - puści dymek. Tyle, że waży 1.5 raza tyle co Twój Colt. Wczoraj w nocy jechałemz Dover do domu. Stanałem na pół godziny na parkingu i po ruszeniu musiałem włączyć się do ruchu pod górkę na przestygniętym silniku. No i zobaczyłem w światłach, że dymek poszedł. jednak w czasie jazdy w trasie przy rozsądnym traktowaniu gazu i nieprzyspieszaniu z 1.5tys obrotów na VI biegu - nie ma tego problemu.

Twoja krucjata powinna być skierowana w tych co zatruwają środowisko silnikami które spalają olej silnikowy a nie napędowy, starym ciężarówkom, autobusom MZK. To są truciciele. VW wypadają blado w tym towarzystwie bo dym puszczają z rzadka ;-)

Anonymous - 14-09-2009, 17:41

normalnie od kilku dni obserwuje auta pod katem zarzutow darka i prawde mowiac nie wiem o co chodzi :? nie zdarzylo mi sie jechac za autem (diesel) ktore non stop by dymilo czarna chmura, fakt ze przy wcisnienciu gazu diesel potrafi puscic dymka ale jest ona praktycznie widoczny i skondensowany przy wyjsciu z rury wydechowej (mala powierzchnia wylotu) i zaraz sie rozprasza :) (oprocz mojego kumpla w passacie ktory ma 1.9TDI i 190KM, tam sadza "leje sie" jak z batorego ale tylko przy ostrym palowaniu).
co do smrodu to uwazam ze diesel jest perfuma przy LPG, a i tez tylko zauwazylem duszaca won stojac obok zdezelowanego autobusu.
reasumujac, byc moze na podlasiu ludzie jezdza mniej padnietymi autami niz na pomorzu.

sruba - 14-09-2009, 18:03

arturro napisał/a:
reasumujac, byc moze na podlasiu ludzie jezdza mniej padnietymi autami niz na pomorzu

a ja myśle, że zdezelowane diesle jeżdżą i mieszkają tylko koło Darka :lol:
w Gdańsku Darkowych problemów nie ma.
a wczoraj Golf pozwolił mi się nawet włączyć do ruchu :D

mlun - 14-09-2009, 21:34

Ja też widzę masę kopcących dieslów ale naszczęscie nie muszę jechać za nimi:P Co ciekawsze znacznie więcej widze merców "okularników" CDI które kopcą jak szalone.
Co do felg, bierz od RS4. Te faktycznie wyglądają jak kołpaki :-P

Krzyzak - 14-09-2009, 22:05

arturro, powinienes pamietac swoj "prezent", jaki mi podarowales podczas zlotu w Strykowie
pamietasz, jak prowadziles i twoje audi puscilo taka chmure, ze prawie sie zgubilem...

reasumujac - nie prowadze zadnej krucjaty i mam nadzieje, ze dobrze sie bawicie wypisujac te teksty o zdezelowanych autach w mojej okolicy... (notabene Kaszuby to zagłębie budowlańców dojeżdżających do 3miasta czym się da - byle taniej... najczęściej transportery, pasaty i transity)

Anonymous - 14-09-2009, 22:25

Krzyzak napisał/a:
arturro, powinienes pamietac swoj "prezent", jaki mi podarowales podczas zlotu w Strykowie
pamietasz, jak prowadziles i twoje audi puscilo taka chmure, ze prawie sie zgubilem...

no wiem ze jestes uczulony na tym punkcie dlatego to bylo spesiali for ju :)
przyznasz tez ze jak jechalismy cala droge to audi wcale nie dymilo tylko raz w momencie otwarcia przepustnicy na maksa i tez nie bylo az tak ciemno zebys mogl sie zgubic :D

Anonymous - 15-09-2009, 10:08

Ja tam wole jechać za 4 "niby dymiącymi" VW niż jednym pekaesem :mrgreen:
Hugo - 15-09-2009, 14:06

mlun napisał/a:
więcej widze merców "okularników" CDI które kopcą jak szalone.
A to akurat to legenda i bardzo typowe dla nich, tzn. dla CDI.
Przy okazji wczoraj jechałem z pracy za nienajnowszym co prawda Sprinterem i niestety tak kopcił, że do końca dnia nie opuścił mnie ból głowy. Rzęch jeden.

cns80 - 16-09-2009, 08:36

londolut napisał/a:
Zaobserwuj na mieście taką roladę na 19" feldze z tym wzorem ;)
Widziałem wiele razy i w sumie to mi ona pasuje tylko do A8. Ale wczoraj chciałem lecieć do sklepu po pampersa, bo zobaczyłem na tych felgach Ibizę :D Ryczałem ze śmiechu :lol: