To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Black Beauty by robertdg

Andrew - 21-09-2010, 07:54

robertdg fura pierwsza klasa :) Można tylko pozazdrościć. Jak będziesz sprzedawał to daj znać :D Chętnie bym kupił.
robertdg - 27-09-2010, 22:18

Galancik ostatnio zrobił sporo kilometrów, trasa, miasto, tereny górzyste, spisał się rewelacyjnie, duzo jeździł "w górach" - slalomy, serpentyny, strome wzniesienia, na pokładzie 3 osoby, pełny bagaznik i zbiorniki paliwa na full zatankowane, a że była okazja, to dostał paliwko spoza dystrybucji PL, dzieki któremu silnik odczuwalnie lepiej pracował, był bardziej elastyczny i oszczędniejszy, łaczne spalanie wyszło w okolicach 9.7l LPG/100km, przy czym prócz powyższego, styl prowadzenia auta, żaden emeryt, czy ecodriving, tylko normalnie, jest moc trzeba ja wykorzystać ;-) No i mój kolega poczuł się zażenowany, gdyz jego nowszy diesel, na tej samej trasie wyszedł w okolicach 7.6l ON/100km - te oszczednosci w dieslach DI :D
Przy czym auta porównywalne masą (jego auto nawet deczko lżejsze), ale zaś diesel legitymował się troche większą mocą :P może to go usprawiedliwi.

robertdg - 09-10-2010, 21:05

Magiczne szóstki :D
fj_mike - 09-10-2010, 21:19

Mam zrzut ekranu :D
Wszyc - 09-10-2010, 22:16

Pociesz kolegę mój dieselek ma 90KM i na takiej trasie zjadł by z 10litrów ON i z 250ml oleju silnikowego :D :D :D
robertdg - 10-10-2010, 10:25

fj_mike napisał/a:
Mam zrzut ekranu
Good, paste Him ;-)

Wszyc, ja miałem w zeszłym roku kolege, celowo pisze miałem, bo on tez mial diesla i to tego nowoczesniejszego, no i starałem mu sie tlumaczyc, aby pozbyl sie tego auta, bo przy jego jezdzie, 2/3 zarobkow bedzie musial miesiecznie wkladac w eksploatacje klekota, no i sie stalo, najpierw zaczal szwankowac czujnik walka rozrzadu, naprawiony, w nastepnym miesiacu zaczelo sie spalanie stukowe - wada teoretycznie regenerowanych wtryskiwaczy (wedle aparatury parametry w normie), kolejny miesiac, padla pompa wody - zeby bylo ciekawiej pompa wody napedzana jest pompa wspomagania, po wydatkach siegajacych kilku stówek kazdego miesiaca, powiedzialem mu, że aby nie ruszal juz tego auta nigdzie tylko postawil na podworku i allegro, uzasadniajac tym, ze komplet hamulcy z przodu i tylu tez dokonuje zywota, siada jedno lozysko z przodu a drugie z tylu, spalanie stukowe - ja tego tak nie nazwalem tylko fachman od wtryskow, nie wiem czy to prawidlowe okreslenie dla diesla - zle wrozy dla silnika, 2 tygodnie pozniej dzwoni do mnie jego zona ze jej auto zgaslo 10km od domu, pojechalem zaciagnalem auto do garazu, szybka diagnoza - silnik kreci ale tak jakby ktos mu zawory powyciagal, no to lipimy sie w rozrzad - lancuch poszedl sie kochac, dziekuje - auto za ktore mozna bylo w najgorszym przypadku wziasc w granicach 10tys zl, ciezko bylo sprzedac za polowe tego.

Ale ja nic nie porownuje do Twojego, gdyż Twój nie ma nawalone pod maska nascie dziwnych elektrozaworow/czujnikow/kontrolerow, gdzie przerwanie jednego kabelka grozi upadkiem zaplonu w silniku ;-)

tucci - 10-10-2010, 17:24

"paste Him" ....poprawnie "paste it".
fj_mike - 10-10-2010, 21:03

robertdg napisał/a:
Good, paste Him ;-)

Mówisz masz :D

robertdg - 10-10-2010, 21:12

tucci & fj_mike, dzięki ;-)
fck - 10-10-2010, 21:35

mój ładniejszy :P
Wszyc - 11-10-2010, 06:37

Mój to jest w ogóle jakiś dziwny diesel :P w mieście pali jak smok a jeżdżąc po za miastem to na 65litrach zrobiłem 1tyś km różnica między trasą a miastem w spalaniu jest olbrzymia praktycznie połowę więcej nie spotkałem się jeszcze z tak wielką różnica w żadnym aucie :P

BTW. kiedyś mówiłeś że marzył by Ci się silnik z evo? :P a myślałeś o zrobieniu po prostu z tego co masz DOHCa? :P

robertdg - 11-10-2010, 17:10

Wszyc napisał/a:
BTW. kiedyś mówiłeś że marzył by Ci się silnik z evo? :P a myślałeś o zrobieniu po prostu z tego co masz DOHCa? :P
Skórka nie warta wyprawki, juz wołałbym wcisnąc silnik EwKi, bo co mi przyjdzie z samego DOHC - 10-15KM, jak mam dłubać głowice dla marnych 10KM to wole jezdic takim jaki jest, tymbardziej, że z tego co sie orientuje, to bebechy 4G63 ponoc nie grzesza wytrzymaloscia, wiec nawet poznejsze uturbienie mija sie z celem, a przyznam, że serce z Ewci to już poważny krok w przód i warty zachodu.
jkrzysztof80 - 11-10-2010, 23:51

Wszyc napisał/a:
różnica między trasą a miastem w spalaniu jest olbrzymia praktycznie połowę więcej nie spotkałem się jeszcze z tak wielką różnica w żadnym aucie :P

Jeśli się nie spotkałeś to powiem ci że mój podobnie pali 12-14 na tranie a 22-26 w mieście więc nie jesteś sam :lol:

robertdg - 12-11-2010, 15:37

Galancik przeszedł dzisiaj przegląd bez żadnych problemów, no może z jednym, diagnosta zawołal mnie pod auta aby mi pokazać, że do katalizatora przykleiła się reklamóweczka jednorazowa, no i ją zeskrobałem, kurde ludzie nie mogą skorzystać z kosza na śmieci, a człowiekowi takie paskudztwo przyklei się pod autem i pożar może spowodować :roll:
pitbu77 - 12-11-2010, 23:01

Robek, Twój furak jest polakiem od dwóch lat :) właściwie dwa lata i jeden dzień kiedy go adopotwałeś :wink:
Sto lat! Sto lat!