Nasze Miśki - Bandyta
idas - 24-08-2010, 14:25
rosomak1983 napisał/a: | Skojarzenie takie ze Twój rekin zamiast zebów ma ząbki... |
Miałem dokładnie takie samo:) Teraz wygląda jak mały rekinek, a nie rekin:) Ale jak już wielokrotnie było to powtarzane ma się podobać właścicielowi:]
Rafal_Szczecin - 29-08-2010, 21:56
no i bandzior wrocil z wakacji
lacznie przez 6 dni pokonal 2380km, bez najmniejszego problemu
srednie spalanie wynioslo 11l lpg gdzie samochod czesto byl wysoko krecony
trzeba dodac, ze auto bylo full zapakowane,w bagazniku nie dalo rady juz nic upchnac, do tego w srodku siedzialy 3 dorosle osoby.
wynik wg mnie bardzo dobry
przy okazji zahaczyliśmy rowniez o wilkasy gdzie zostal podlaczony pod komputer i panowie byli pozytywnie zdziwieni, ze jako podobno jeden z niewielu ma ladowanie na poziomie 14,2 , natomiast pozostale gale wykazywaly ok 13,8
jedna fotka gala z pobytu na litwie
rosomak1983 - 30-08-2010, 01:52
Rafal_Szczecin napisał/a: | gdzie samochod czesto byl wysoko krecony |
na gazie krecisz go wysoko myslałem ze bardziej o niego dbasz...
Rafal_Szczecin - 30-08-2010, 08:18
rosomak1983 napisał/a: | na gazie krecisz go wysoko myslałem ze bardziej o niego dbasz... |
jak bys czytal ze zrozumieniem , to bys wiedzial, ze od 5,5 krpm automatycznie przelacza sie na benzyne , po to by nie krecic go na gazie
Matejko - 30-08-2010, 09:35
Rafal_Szczecin napisał/a: | do tego w srodku siedzialy 3 dorosle osoby. |
dorosle - prosze cie
dominik dorosly moze jest ale wagowo to pewnie kolo zapasowe jest ciezsze, wazy tyle co koldra
atsar - 30-08-2010, 09:40
Matejko napisał/a: | dominik dorosly moze jest ale wagowo to pewnie kolo zapasowe jest ciezsze, wazy tyle co koldra |
Matej leć ze szmatka czyścić mi monitor....
KaWu - 30-08-2010, 10:02
Rafal_Szczecin napisał/a: | srednie spalanie wynioslo 11l lpg gdzie samochod czesto byl wysoko krecony |
Rafal_Szczecin napisał/a: | rosomak1983 napisał/a:
na gazie krecisz go wysoko myslałem ze bardziej o niego dbasz...
jak bys czytal ze zrozumieniem , to bys wiedzial, ze od 5,5 krpm automatycznie przelacza sie na benzyne , po to by nie krecic go na gazie |
Jeśli tak-to powinieneś podać ile Pb spalil też
A tak na serio to dobry wynik.
Moje auta tez zawsze mniej pala jak sa "full" wyladowane. Chyba sa nizej zawieszone
Rafal_Szczecin - 30-08-2010, 10:50
KaWu napisał/a: |
Jeśli tak-to powinieneś podać ile Pb spalil też |
zuzycie PB na calej trasie to ok 30l
Rafal_Szczecin - 11-09-2010, 14:29
od jakiegos czasu dawalo sie uslyszec dziwne stuki. wystepowaly one tylko i wylacznie podczas ruszenia oraz przy hamowaniu do zera ,gdy auto juz stawalo, nie bylo to za kazdym razem .
na poczatku myslalem, ze to moze regenerowane wahacze daja o sobie znac.
jeden wjazd na podnosnik i nic nie znalezione, drugi wjazd rowniez nic, dzis udalo sie najprawdopodobniej ustalic winnego a w zasadzie winnych .
sa to sworznie gornych wahaczy , ktore to nie byly ruszane odkad posiadam samochod.
sworznie zamowione z 555 na poniedzialek, i wtedy tez zaczynamy operacje zwana "wyjazd stare sworznie"
wielkimi krokami zbliza sie wymiana oleju, zostalo jeszcze 800 km ...
Rafal_Szczecin - 20-09-2010, 22:32
sworznie wymienione pod koniec tamtego tygodnia jest ok !
do tego zbliza sie wymiana oleju, olej juz jest - Edge 5W30
z ciekawych rzeczy, to dzisiaj pani w urzedzie powiedziala, ze galant wyceniony jest na uwaga !! bagatela 11 700
pytanie, bo zaczyna mi pociekac z pokryw, a ze nigdzie nie moge dostac z uszczelniaczami na swiece.
co wy na to, uszczelki pod dekle elringa, natomiast uszczelniacze na swiece dorabiane na zamowienie ( w sz-n jest firma ktora dorabia na zamowienie wszelkiego rodzaju oringi, kilka razy korzystalem z ich uslug i narzekac nie moglem )
Tomek - 20-09-2010, 22:39
Rafal_Szczecin napisał/a: | co wy na to, uszczelki pod dekle elringa, natomiast uszczelniacze na swiece dorabiane na zamowienie ( w sz-n jest firma ktora dorabia na zamowienie wszelkiego rodzaju oringi, kilka razy korzystalem z ich uslug i narzekac nie moglem ) |
po 1. zdaje się, że w Elringach masz w komplecie oringi do świec, ale nie wiem czy zawsze, w Ajusach też bywało
po 2. poczytaj temat o moim EA i odnośniki, przy okazji uszczelek pod dekle, a dowiesz się, czemu zamienniki w tym wypadku - NIE
moim zdaniem (po zaczerpnięciu kilku opinii) jedyna opcja to uszczelki pod dekle, ori w ASO, a dla oringów kupić Elringi i wziąć z nich same oringi, bo w ASO podobno sztuka kosztuje 70 zł
inna opcja to taka, żeby sprowadzić z anglii, za 20-24 sztuki wychodziło coś koło 100 zł, swinks_UK kiedyś podawał namiary
jak masz źródło to możesz też próbować tak załatwić
robertdg - 20-09-2010, 22:39
Rafal_Szczecin napisał/a: | uszczelniaczami na swiece. | uszczelniacze na świece, a raczej na kanały świec zaplonowych, można dokupić, w niektórych sklepach nawet na sztuki, jak mi się dobrze wydaje to pasuja od silnika 2.0(4G63) Pytałeś Malika, albo dowiadywałes sie w all-parts
Krzyzak - 21-09-2010, 07:20
ja kupowałem od Marka całe komplety - chyba koło 120 zł kosztują (tylko nie pamiętam czy na 1 czy na obie głowice)
bodajże elring właśnie - ale bankowo można je kupić
Hugo - 21-09-2010, 09:49
W all-parts są same uszczelniacze na gniazda świec.
KaWu - 21-09-2010, 14:24
W Legnicy w sklepie też są same uszczelniacze oraz całe komplety w uszczelką dekla.
|
|
|