To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Bandyta

idas - 24-08-2010, 14:25

rosomak1983 napisał/a:
Skojarzenie takie ze Twój rekin zamiast zebów ma ząbki...

Miałem dokładnie takie samo:) Teraz wygląda jak mały rekinek, a nie rekin:) Ale jak już wielokrotnie było to powtarzane ma się podobać właścicielowi:]

Rafal_Szczecin - 29-08-2010, 21:56

no i bandzior wrocil z wakacji :)

lacznie przez 6 dni pokonal 2380km, bez najmniejszego problemu :)
srednie spalanie wynioslo 11l lpg gdzie samochod czesto byl wysoko krecony :mrgreen:

trzeba dodac, ze auto bylo full zapakowane,w bagazniku nie dalo rady juz nic upchnac, do tego w srodku siedzialy 3 dorosle osoby.

wynik wg mnie bardzo dobry
przy okazji zahaczyliśmy rowniez o wilkasy ;) gdzie zostal podlaczony pod komputer i panowie byli pozytywnie zdziwieni, ze jako podobno jeden z niewielu ma ladowanie na poziomie 14,2 , natomiast pozostale gale wykazywaly ok 13,8

jedna fotka gala z pobytu na litwie

rosomak1983 - 30-08-2010, 01:52

Rafal_Szczecin napisał/a:
gdzie samochod czesto byl wysoko krecony :mrgreen:

na gazie krecisz go wysoko :roll: :roll: :roll: myslałem ze bardziej o niego dbasz... :?

Rafal_Szczecin - 30-08-2010, 08:18

rosomak1983 napisał/a:
na gazie krecisz go wysoko :roll: :roll: :roll: myslałem ze bardziej o niego dbasz... :?

jak bys czytal ze zrozumieniem , to bys wiedzial, ze od 5,5 krpm automatycznie przelacza sie na benzyne , po to by nie krecic go na gazie :)

Matejko - 30-08-2010, 09:35

do tego w srodku siedzialy 3 dorosle osoby.

dorosle - prosze cie :D
dominik dorosly moze jest ale wagowo to pewnie kolo zapasowe jest ciezsze, wazy tyle co koldra :D

atsar - 30-08-2010, 09:40

Matejko napisał/a:
dominik dorosly moze jest ale wagowo to pewnie kolo zapasowe jest ciezsze, wazy tyle co koldra :D

Matej leć ze szmatka czyścić mi monitor.... :D

KaWu - 30-08-2010, 10:02

srednie spalanie wynioslo 11l lpg gdzie samochod czesto byl wysoko krecony

rosomak1983 napisał/a:
na gazie krecisz go wysoko myslałem ze bardziej o niego dbasz...

jak bys czytal ze zrozumieniem , to bys wiedzial, ze od 5,5 krpm automatycznie przelacza sie na benzyne , po to by nie krecic go na gazie

Jeśli tak-to powinieneś podać ile Pb spalil też :)

A tak na serio to dobry wynik.
Moje auta tez zawsze mniej pala jak sa "full" wyladowane. Chyba sa nizej zawieszone :D

Rafal_Szczecin - 30-08-2010, 10:50

KaWu napisał/a:

Jeśli tak-to powinieneś podać ile Pb spalil też :)

zuzycie PB na calej trasie to ok 30l

Rafal_Szczecin - 11-09-2010, 14:29

od jakiegos czasu dawalo sie uslyszec dziwne stuki. wystepowaly one tylko i wylacznie podczas ruszenia oraz przy hamowaniu do zera ,gdy auto juz stawalo, nie bylo to za kazdym razem .
na poczatku myslalem, ze to moze regenerowane wahacze daja o sobie znac.
jeden wjazd na podnosnik i nic nie znalezione, drugi wjazd rowniez nic, dzis udalo sie najprawdopodobniej ustalic winnego a w zasadzie winnych .
sa to sworznie gornych wahaczy , ktore to nie byly ruszane odkad posiadam samochod.
sworznie zamowione z 555 na poniedzialek, i wtedy tez zaczynamy operacje zwana "wyjazd stare sworznie"

wielkimi krokami zbliza sie wymiana oleju, zostalo jeszcze 800 km ...

Rafal_Szczecin - 20-09-2010, 22:32

sworznie wymienione pod koniec tamtego tygodnia jest ok ! :)
do tego zbliza sie wymiana oleju, olej juz jest - Edge 5W30

z ciekawych rzeczy, to dzisiaj pani w urzedzie powiedziala, ze galant wyceniony jest na uwaga !! bagatela 11 700 :)

pytanie, bo zaczyna mi pociekac z pokryw, a ze nigdzie nie moge dostac z uszczelniaczami na swiece.

co wy na to, uszczelki pod dekle elringa, natomiast uszczelniacze na swiece dorabiane na zamowienie ( w sz-n jest firma ktora dorabia na zamowienie wszelkiego rodzaju oringi, kilka razy korzystalem z ich uslug i narzekac nie moglem )

Tomek - 20-09-2010, 22:39

co wy na to, uszczelki pod dekle elringa, natomiast uszczelniacze na swiece dorabiane na zamowienie ( w sz-n jest firma ktora dorabia na zamowienie wszelkiego rodzaju oringi, kilka razy korzystalem z ich uslug i narzekac nie moglem )

po 1. zdaje się, że w Elringach masz w komplecie oringi do świec, ale nie wiem czy zawsze, w Ajusach też bywało
po 2. poczytaj temat o moim EA i odnośniki, przy okazji uszczelek pod dekle, a dowiesz się, czemu zamienniki w tym wypadku - NIE
moim zdaniem (po zaczerpnięciu kilku opinii) jedyna opcja to uszczelki pod dekle, ori w ASO, a dla oringów kupić Elringi i wziąć z nich same oringi, bo w ASO podobno sztuka kosztuje 70 zł
inna opcja to taka, żeby sprowadzić z anglii, za 20-24 sztuki wychodziło coś koło 100 zł, swinks_UK kiedyś podawał namiary
jak masz źródło to możesz też próbować tak załatwić

robertdg - 20-09-2010, 22:39

uszczelniaczami na swiece.
uszczelniacze na świece, a raczej na kanały świec zaplonowych, można dokupić, w niektórych sklepach nawet na sztuki, jak mi się dobrze wydaje to pasuja od silnika 2.0(4G63) Pytałeś Malika, albo dowiadywałes sie w all-parts :?:
Krzyzak - 21-09-2010, 07:20

ja kupowałem od Marka całe komplety - chyba koło 120 zł kosztują (tylko nie pamiętam czy na 1 czy na obie głowice)
bodajże elring właśnie - ale bankowo można je kupić

Hugo - 21-09-2010, 09:49

W all-parts są same uszczelniacze na gniazda świec.
KaWu - 21-09-2010, 14:24

W Legnicy w sklepie też są same uszczelniacze oraz całe komplety w uszczelką dekla.