To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

ASX Ogólne - ASX -zapisy

tmp - 08-11-2010, 12:22

slawekgr napisał/a:
byłem w kilku salonach i okazuje się że mają mnóstwo samochodów ASX na dziś do odbioru.

Z reguły od ręki dostępne są benzynowe i słabsze diesle. Na mocniejszego diesla, 4x4 i bogatsze wersje trzeba zwykle czekać.

slawekgr - 08-11-2010, 12:29

Cytat:
W czym jest lepszy rocznik 2011 od 2010? Szybciej jeździ, jest ładniejszy, ma lepsze wyposażenie? Czy może w tym jest lepszy że dostępny dopiero za pół roku?

Nie jest ładniejszy itd. jest po prostu nowszy o rok. Jak idziesz do innego salonu innej marki to za rocznik 2010 dostaje się upust przynajmiej ze 4 tyś zł a tu nic. Więc dlaczego mam in brać zalegające im zamochody jak moge mieć z nowego roku. Nawet jak będę kiedyś sprzedawał to będę sprzedawał rocznik 2011 a nie rocznik 2010. A mnie się nie spieszy mogę spokojne poczekać do kwietnia bo mam czym jeździć. I to jest ta różnica dlaczego wybrałem tak jak wybrałem, ktoś się może z tym nie zgadzać ma takie prawo.

betty1234 - 08-11-2010, 12:33

Generalnie wydaje mi się, że to bardziej o wersje chodzi.
Moje auto to wersja Instyle 4WD 1,8 diesel - z informacji jakie miałam do tej pory na Polskę zamówionych zostało ok 18 szt takich aut z tym silnikiem i wyposażeniem (4 szt w kolorze takim jak mój - 2 szt mają przyjść w transporcie w tym tygodniu). Też długo zastanawialiśmy się czy wogóle go brać teraz (zawsze śmialismy się z tych co kupowali auta na koniec roku) ale ...
1) czekać do kwietnia/maja przyszłego roku już nie mogę bo mój new beetle został sprzedany już w lipcu i do tej pory co chwila muszę korzystać z pożyczonego od męża lub ojca auta
2) jeśli chciałabym zmienić na inna markę to w grę wchodzi też tyle lub nawet więcej czekania
3) auta "tymczasowego" dla siebie kupowac nie będę
więc ... stanęło na odbiorze teraz.

jaca71 - 08-11-2010, 12:52

slawekgr, Ok jeśli nie potrzebujesz samochodu "na gwałt" to ok. Ale jeśli jest wybór 2010 (rok produkcji) od ręki a 2011 za pół roku to ja nie bardzo widzę sens czekania. Tym bardziej że w kwietniu 2011 będziesz miał samochód z 2011 tak jak teraz w 2010 masz samochód z 2010 roku. Niczym się przecież to nie różni.
wlodeks - 08-11-2010, 12:57

betty1234 napisał/a:

Moje auto to wersja Instyle 4WD 1,8 diesel - z informacji jakie miałam do tej pory na Polskę zamówionych zostało ok 18 szt takich aut z tym silnikiem i wyposażeniem (4 szt w kolorze takim jak mój - 2 szt mają przyjść w transporcie w tym tygodniu)..

Cały czas łudzę się, że w tym najbliższym transporcie, jeden ASX jest dla Ciebie a drugi to mój :) bo zamawiam praktycznie taki sam jak Ty. Gdybyś miała jakieś aktualne informacje o transporcie, albo wiedzę gdzie idzie drugie auto :biggrin: to daj znać.

betty1234 - 08-11-2010, 13:02

Jasne, nie ma problemu - oczywiście dam znać :wink:
A jaki kolor bo mój to kawasemi (nie przez wszystkich lubiany, ale ja uwielbiam niebieskie - turkusowe w tym wypadku - auta) ?

wlodeks - 08-11-2010, 13:23

Granite Brown.
betty1234 - 08-11-2010, 13:37

Akurat z tych dwóch wybierałam ;-)
slawekgr - 08-11-2010, 13:40

jaca71 masz rację że bedzie to takie samo auto jak teraz będzie się róznić tylko nalepką z rocznikiem ale w moim przypadku jak mi się nie spieszy aż tak bardzo to wydaje mi sie za rozsądne rozwiązanie.
gzesiolek - 08-11-2010, 14:56

slawekgr, jeszcze pamietaj ze rok modelowy to nie to samo co rok produkcji... i mozesz dostac Model 2011 wyprodukowany w listopadzie 2010 :P i wtedy czekanie mija sie z celem...
chyba, ze dla zasady ze: "nie dajecie rabatu, to ja wam dam zarobic dopiero za pare miesiecy"

ja osobiscie jak kupuje auto to takie ktore widze oczami i wiem ze za chwile bedzie moje :D jakbym mial czekac 3,4 czy nawet 6miesiecy to bym chyba sie 3x rozmyslil ;)

slawekgr - 08-11-2010, 15:05

Na szczęście samochód będzie wyprodukowany w styczniu 2011 roku i ma przypłynać do nas pod koniec marca i ma być w kwietniu w salonie
betty1234 - 08-11-2010, 17:18

wlodeks jeśli Twój dealer nie umie odpowiedzieć Ci kiedy dokładnie auto będzie w PL spróbuj napisać do: michal.walczynski@mitsubishi-motors.pl
Dzięki Panu Michałowi wiedziałam szybciej niż mój dealer kiedy moje auto będzie w PL :P

wlodeks - 08-11-2010, 18:35

betty1234, dziękuję za namiary. Jeszcze chwilę poczekam, do tego 11 w końcu dużo czasu nie jest i zobaczymy co tam przypłynęło na stateczku. Jeżeli mojego auta nie będzie to wtedy nie omieszkam skorzystać z namiaru. Oczywiście cały czas czekam na jakieś newsy od Ciebie i jestem ciekaw Twoich pierwszych uwag i opinii gdy juz odbierzesz swojego ASXa. Pozdrawiam.
betty1234 - 10-11-2010, 17:45

wlodeks - dziś dostałam info od mojego dealera, że w systemie widnieje, że moje auto na cle już jest :mrgreen:
wlodeks - 10-11-2010, 17:53

Wysłałem do Ciebie PW w tej sprawie.
Pozdrawiam