Nasze Miśki - Czerwony Fuks
rosomak1983 - 05-06-2012, 01:10
Jezdzis na stalówkach ??? Chyba nie na zimówkach ???
idas - 05-06-2012, 08:26
mkm napisał/a: | Jak zwykle jak się zbiorę do mycia to leje jak z cebra, ale podobno nie tylko ja tak mam . |
Potwierdzam W niedzielę myłem samochód i po 2 godzinach ulewa... Jazda w deszczu i po myciu nie ma niestety śladu ;(
mkm - 05-06-2012, 21:16
rosomak1983, niestety tak , dlatego dzisiaj wreszcie udało zrobić się dzień warsztatowy .
Fuks ma już Eibachy.
Porównanie do serii:
Tak usiadł.
Różnica w prowadzeniu kolosalna.
Leje dzisiaj więc testy odbyły się na mokrym, ale zestaw dokładnie taki jaki chcieliśmy.
Plomby nie wypadają, na zakrętach trzyma idealnie, przy hamowaniu już nie nurkuje jak dziki.
Niestety teraz opona jest za wysoka .
Na szczęście objawia się to tylko przy wariactwach, więc koła zostają.
Obowiązkowo do wymiany natomiast fotele, bo trzeba walczyć, żeby się na szybkim łuku z niego nie zsunąć.
Przy 80540km wymieniony olej.
Poprzedni Shell Helix po 7tyś i 14-tu miesiącach wyglądał tak.
Nawet nieźle jak na 85% jazdy na bardzo krótkich odcinkach.
Teraz poszedł Valvoline Durablend.
I to co w Ca podoba mi się najbardziej :
Kleju - 05-06-2012, 21:23
Ładnie usiadł, ale przydałoby się jakieś zdjęcie całego auta z profilu
Nad tłumikiem coś myślałeś? Bo ta seryjna rura kiepsko wygląda Może poszukać z gti, albo coś z końcówką wydechu podziałać?
mkm - 05-06-2012, 21:41
Nieprzerwanie od kilku lat .
Pamiętaj, że mam Coltową fanatyczną konserwatystkę w domu , ale tłumik już jest i to nawet zaakceptowany
Kleju napisał/a: | Ładnie usiadł, ale przydałoby się jakieś zdjęcie całego auta z profilu |
Mówisz - masz
rosomak1983 - 05-06-2012, 22:29
Heble nadal z 1.6 ???
No siadł w sam raz, na eibachu jest wporzo.
Ja_good - 05-06-2012, 23:50
powiedz mi czmu zawsze wylkanizatorzy opisuja opony na zewnetrznej sciance ? nie denerwuje Cie to ? ja bym to zmyl zanim bym jeszcze od nich wyjechal
BTW mega swierzo fuks wyglada- musze go ogladnac kiedys podejzewam ze jest tak zadbany jak nasz w124 ktory przelatal juz 73.000
rosomak1983 - 06-06-2012, 00:08
Ja_good napisał/a: | powiedz mi czmu zawsze wylkanizatorzy opisuja opony na zewnetrznej sciance ? |
opisuja (po sciagnieciu w jesieniu) zeby w przyszłym roku przód załozyc na tył, abu równomiernie zużywac opony.
Ale tutaj mkm załozył identycznie jak w tamtym roku z tego co widze...
Macku chcesz dojechac jedna pare opon ??? Chyba ze były opisane jak maja byc załozne na nowy sezon moze w ten sposób.
Ja_good - 06-06-2012, 00:35
rosomak1983 napisał/a: | Ja_good napisał/a: | powiedz mi czmu zawsze wylkanizatorzy opisuja opony na zewnetrznej sciance ? |
opisuja (po sciagnieciu w jesieniu) zeby w przyszłym roku przód załozyc na tył, abu równomiernie zużywac opony.
Ale tutaj mkm załozył identycznie jak w tamtym roku z tego co widze...
Macku chcesz dojechac jedna pare opon ??? Chyba ze były opisane jak maja byc załozne na nowy sezon moze w ten sposób. |
ej... to nie moga opisac ich od wewnatrz zeby ni trzeba bylo jezdzic z tymi opisami ?
moje letnie ori felgi mialy opis na wewnetrznej stronie bebna felgi i bylo ok
idas - 06-06-2012, 08:40
Nie spotkałem się nigdy wcześniej z opisywaniem po zewnętrznej stronie...
mkm Silnik z tak znikomym przebiegiem i nie chciałeś zalać syntetyka?
Kleju - 06-06-2012, 11:25
mkm napisał/a: | ...Obowiązkowo do wymiany natomiast fotele... |
I zaczyna się Zaraz będzie plan wymiany pasów, na 4-ro punktowe, bo lepiej trzymają
mkm - 06-06-2012, 20:01
Fotele z gti były w planach od początku, ale prawdę mówiąc szkoda mi było tej tapicerki co jest.
Moje zdobycze są znacznie bardziej przytyrane .
Dzisiaj wydobyłem pierwsze fotele z gti-ka jakie kupiłem. Czekały chyba ze cztery lata .
Wymiana foteli to moment, więc zmieniam razem z tylną kanapą – dłużej potrwa pranie i czyszczenie.
Plastiki w fotelach przezbroję na szare tak, aby tylko materiał był z gti-ka.
Materiał na drzwiach chciałbym wymienić na czarny (idealnie byłoby na ten co idzie środkiem foteli, ale nie wiem czy uda się wykroić z pokrowców „luzem”).
Mam nadzieję, że jakoś to będzie wyglądało .
Zastanawiam się jeszcze nad wykładziną (obecna jest przecięta w dwóch miejscach) i nie wiem czy zakładać taka samą jak jest czy ciemną z gti-ka…
Przy okazji dojdą nakładki na pedały.
Do zmiany jeszcze będzie kierownica no i wreszcie radio, bo czas nasłuchiwania co Fuks do nas mówi jest już wystarczający .
rosomak1983 napisał/a: | Heble nadal z 1.6 ??? |
Hamulce zostają te co są – nie planuję swapów, ani szerszych opon, a z obecnych tarcz jestem bardzo zadowolony.
Do wywalenia tylko pójdą klocki, bo mimo kilku szans jakie dawałem produktom TRW, aby udowodnić jakie to są dobre to jednak uważam, że cena jest nieadekwatna do jakości.
Ja_good napisał/a: | powiedz mi czmu zawsze wylkanizatorzy opisuja opony na zewnetrznej sciance ? nie denerwuje Cie to ? ja bym to zmyl zanim bym jeszcze od nich wyjechal |
Prawdę mówiąc koła mam opisywane tylko w szczególnych przypadkach
W tym przypadku kreda świeża, bo koła były na ważeniu luzem, a zmieniane były „przy okazji” sprężyn – stąd tak wyraźny opis.
rosomak1983 napisał/a: |
opisuja (po sciagnieciu w jesieniu) zeby w przyszłym roku przód załozyc na tył, abu równomiernie zużywac opony. |
I po co? Po to się ma sprawdzonego wulkanizatora, aby korzystać z jego wiedzy, a nie bawić się w rysowanki. Zawsze któraś felga mogła oberwać, któraś opona mogła niewłaściwie leżakować.
To on ma ocenić co gdzie idzie.
„Organoleptycznie” i „maszynowo”, a nie założyć jak ktoś opisał.
Dzięki jego wiedzy (lub swojej) unikamy nieprzyjemnych akcji w stylu „coś huczy”, „ściąga w jedną stronę”, „przy hamowaniu drży kierownica” itp., itd.
Ja_good napisał/a: | BTW mega swierzo fuks wyglada- musze go ogladnac kiedys podejzewam ze jest tak zadbany jak nasz w124 ktory przelatal juz 73.000 |
A dzięki, dzięki, jeszcze cos z niego wycisnę .
Właśnie miałem proponować spotkanie, bo chętnie oglądnę gwiazdę.
W sumie chyba będą musiały być dwa spotkania, bo lancera z nowymi ekstrasami też chętnie obejrzę .
idas napisał/a: | mkm Silnik z tak znikomym przebiegiem i nie chciałeś zalać syntetyka? |
Na tym nie wiem czy zrobimy 3tyś.
Jeszcze w tym roku planuję większy przegląd silnikowy i wtedy podejmę ostateczną decyzję czym Fuks będzie smarowany .
Ja_good - 06-06-2012, 20:13
mkm napisał/a: | Właśnie miałem proponować spotkanie, bo chętnie oglądnę gwiazdę.
W sumie chyba będą musiały być dwa spotkania, bo lancera z nowymi ekstrasami też chętnie obejrzę . |
nr znasz urlop mam, to dzwon smialo
pyjte - 07-06-2012, 13:50
Szczerze to podaruj sobie te siedzenia z gti, trzymanie zerowe, powiedziałbym że minusowe, już może lepiej w jakieś delikatne kubełki zainwestuj, albo poszukaj z evo...
rosomak1983 - 07-06-2012, 14:17
pyjte napisał/a: | Szczerze to podaruj sobie te siedzenia z gti, trzymanie zerowe, powiedziałbym że minusowe, już może lepiej w jakieś delikatne kubełki zainwestuj, albo poszukaj z evo... |
no dokladnie niewiem mkm czego ty sie spodziewasz po fotelach z GTi ??? Ze beda lepiej trzymac niz z 1.6 Maja tylko ładniejszy kolor, jakosc materiału mizerna... Duzo gorsza niz welur Glxi.
mkm napisał/a: | I po co? Po to się ma sprawdzonego wulkanizatora, aby korzystać z jego wiedzy, a nie bawić się w rysowanki. Zawsze któraś felga mogła oberwać, któraś opona mogła niewłaściwie leżakować. |
Ja swoim nie podpisuje ale odpowiadałem na pytanie co ma na celu podpisanie.
Po drugie ja nie korzystam z usług wulkanizatora przy zmianie kompletu zima/lato.
Po prostu wytargam nowy komplet z piwnicy, podnosnik klucz itp, jade sprawdzic cisnienie na stacje (teraz juz mam kompresor wiec nie bede musiał) . I jak nie bija po prostu jezdze. Od 3 lat tak robie i niie wydałem grosza na zmiane zima/lato. Po to kupiłem drugi komplet felg zeby sie zwróciły przy okazji cieszac oko... mkm napisał/a: | „przy hamowaniu drży kierownica” itp., itd. |
to raczej bije tarcza badz zacisk.
|
|
|