mystek - 29-09-2012, 17:01 #Saqu - hehe, sprawdzałem i nawet dymek nie leci stamtąd, także jest ok zresztą nie przylega to mocowanie do turbiny, jest odstęp
#Wojciech - jak najbardziej, spotykają się co czwartek o 20:30 gdzieś do 22-22:30 najczęściej trwają spotkania. Jak masz facebooka to znajdź sobie krakowskie klasyki nocą. Ogólnie pod Plazą w czwartki robią się dobre spoty, nie tylko klasyki przyjeżdżają, ale i inne samochody, z tym, że jest niepisana reguła, że najstarsze auta stoją w samym centrum "spota", youngtimery (do bodajże 1989 roku wyprodukowane) w drugim szeregu, a auta nowe (po 1990 roku) nieco dalej.
Mnie zawsze wypychają na drugi rząd, ale generalnie nie lubię tej ekipy, która robi te spoty, bo to są kolesie zajawieni w starych PRLowskich autach i nic się dla nich nie liczy. Jak przyjedziesz BMW e30, to jesteś wieśniakiem dla nich , a jak tylko lekko depniesz gazu, to jest wielka afera. Tylko kij, że nie raz przyjeżdżali tam koledzy tych KKNów maluchami rajdowymi i latały bokami, tego to nie widzieli oczywiście, ale "nie swojego" od razu wyczają.
Tak czy siak jeśli nie jarają Cię "czwartkowe ćwiartki" i nie lubisz bliskiego kontaktu z policją, to spot KKN jest bardzo fajną alternatywą dla krakowskich czwartków nocą na mieście .mkm - 29-09-2012, 17:47 mystek, pisz tak dalej to nawet w 10-tym rzędzie nie staniesz Wojciech Bogacz - 29-09-2012, 20:29
mystek napisał/a:
jak najbardziej, spotykają się co czwartek o 20:30 gdzieś do 22-22:30 najczęściej trwają spotkania
Poszukam więc sobie na FB i może się udam na takie spotkanko - z ciekawości zobaczyć.
Co do ekipy skoro taka wybiórcza i traktuje różnie ludzi to nie najlepiej ale raz mogę zobaczyć. Chętnie też bym tę Twoją bestię obejrzał - ale pewnie pojawię się dopiero jak Galant wyjedzie od mechanika to będzie o czym rozmawiać. A najlepiej może to po prostu trzeba kiedy w piątek wieczorem się zorganizować bo Wojzi chyba nadal próbuje co tydzień organizować spoty... aż sobie zajrzę i popatrzę
Tak czy inaczej - maszynkę masz wyjątkową i ciekaw jestem czym się różni Twój silnik do tego 1,6 w moim Lancerku...rosomak1983 - 29-09-2012, 21:22
Wojciech Bogacz napisał/a:
i ciekaw jestem czym się różni Twój silnik do tego 1,6 w moim Lancerku...
wszystkim mkm - 29-09-2012, 22:17 Wojciech Bogacz, nie obraź się, ale Twoje auto nie jest klasyczne (jeszcze )
Cytat:
Jak masz facebooka to znajdź sobie krakowskie klasyki nocą.
Cytat:
Poszukam więc sobie na FB
Widzę, że bez FB to byście zginęli .
Jest ładna stronka: http://www.krakowskie-klasyki.pl/mystek - 30-09-2012, 07:36 #Maciek - hehe, na szczęście organizatorzy nie mają prawa mi zabronić zaparkować sobie pod Plazą nie raz jakiś "cywil", klient sklepu akurat stoi zaparkowany w miejscu spota i stoi w "centrum" wydarzeń. Później wychodzi np z kina, a tu tłum ludzi wokół jego auta .Tak czy siak napisałem fakty, nie jest to subiektywna opinia, ale również wielu moich znajomych, którzy też jeżdżą na KKNy, więc widzą co się dzieje .
Na Facebooka codziennie wrzucają jakieś zdjęcia starych samochodów, to w 90% są to auta włoskie (fiat, lancia), francuskie (mają dobrych znajomych z klubu Peugeota 205) i czasami niemieckie. Japońskich tam nie uświadczysz, dlatego czasami na FB przypomnę im o Kraju Kwitnącej Wiśnii, który miał spory wpływ na rozwój motoryzacji w tamtych latach
#Wojtek - możemy "porównać" Twoje 1.6 z moim, nie widzę przeciwskazań . W razie czego może w ten czwartek podjadę, ale to się jeszcze zobaczy. W związku z tym, że mam pracę 3-zmianową (6-14, 14-22, 22-6) to nie mam za bardzo okazji tam bywać zbyt często. Przeważnie bywam właśnie jak mam ranki. Jak mam popołudniówki i kończę o 22 to czasami jadę na Bora/Rybitwy/Zakopiankę, ale też rzadko.Wojciech Bogacz - 30-09-2012, 11:31
rosomak1983 napisał/a:
wszystkim
No to zrobiłem się ciekawy i chętnie sobie to autko obejrzę. A chętniej jak będę miał okazję się przewieźć
mkm napisał/a:
Wojciech Bogacz, nie obraź się, ale Twoje auto nie jest klasyczne (jeszcze )
Jak mnie znacie to wiecie, że wyjątkowo ciężko się obrażam hehe. To tez o moim autku lubię myśleć jako "prawie klasyk" - ale pewnie za pięć latek już będzie bliżej tego określenia.
mkm napisał/a:
Widzę, że bez FB to byście zginęli .
Jakby nagle wyłączyli to owszem... ale potem byśmy więcej czasu mieli i wrócili na forum MM mystek - 30-09-2012, 13:14 #Wojtek - jak masz chwilę czasu o 15 dzisiaj, to wpadnij na plac na końcu ulicy Kazimierza Wyki. Będę tam ze znajomymi - zajawkowiczami RWD, tam sobie niszczą opony .Wojciech Bogacz - 30-09-2012, 20:14
mystek napisał/a:
#Wojtek - jak masz chwilę czasu o 15 dzisiaj, to wpadnij na plac na końcu ulicy Kazimierza Wyki. Będę tam ze znajomymi - zajawkowiczami RWD, tam sobie niszczą opony .
Niestety - praca mnie zatrzymała - wprawdzie to mój wybór ale wolę czasami klientom dogodzić jeżeli nic lepszego nie mam do roboty )))mystek - 06-10-2012, 17:15 Nagrałem coś dla żądnych krwi na autostradzie
Sprawdzałem co do setnej sekundy, to start następuje w 6,200s filmu a 100km/h w 14,200s, czyli wynik 8s do setki. Ogólnie miałem w bagażniku +15-20kg około (zestaw Yato + baniak 5l Motula + trochę płynu do spryskiwaczy + aparat + plecak z chemią, bo chwilę wcześniej pucowałem auto), paliwa gdzieś 20l w baku w sumie licząc z rezerwą.
Teoretycznie jeszcze do urwania z 0,2s myślę w miejscu gdzie zmieniałem już na 3 mógłbym pociągnąć na 2 biegu dla lepszego wyniku.
Była to jedna jedyna próba, którą wykonałem i nakręciłem.Wojciech Bogacz - 06-10-2012, 20:45 Nieźle... musiałbym zdrowo butować swojemu Galantowi, żeby jako tako się utrzymać z tyłu... A i tak by brakło pewnie 1s... Ciekawe jakby było przy większych prędkościach... ale pewnie też nieciekawie hehe.
mystek napisał/a:
baniak 5l Motula
To widzę, że mamy to samo w bagażniku hehemystek - 06-10-2012, 21:03 Hehehe, miałem wymienić sobie olej i go woziłem chyba z miesiąc, nawet zapomniałem o nim dopiero dzisiaj go wyciągnąłem z samochodu . Na dolewki mam buteleczki 1-litrowe Wojciech Bogacz - 06-10-2012, 22:06
mystek napisał/a:
Na dolewki mam buteleczki 1-litrowe
Ja tam sobie kupiłem od razu 5L bo raz, że wlewa się lepiej niż z 1L a dwa, że taniej A dodatkowo biorąc pod uwagę, że Galant spali mi za rok pewnie ze 2L to 5L się przyda karolgt - 06-10-2012, 23:25
Wojciech Bogacz napisał/a:
A dodatkowo biorąc pod uwagę, że Galant spali mi za rok pewnie ze 2L to 5L się przyda
coś o tym wiem danino88 - 07-10-2012, 15:59
Cytat:
6,200s filmu a 100km/h w 14,200s, czyli wynik 8s do setki