Off Topic - Chcę powiedzieć, że... cz. V czyli REKREACJA
koszmarek - 01-05-2012, 21:05
Bizi78 napisał/a: | aut bo lepiej widzą nadjeżdżających np. z prawej za ekranu rowerzystów |
właśnie (przynajmniej siedząc na miejscu pasażera) nic nie widać :/
Bizi78 napisał/a: | zbliżając się do przejścia dla pieszych kierowcy powinni zachować szczególną ostrożność. |
To jest zrozumiałe, ale jak zachowasz ostrożność a rowerzysta NAWET NIE ZWOLNI i nie spojrzy... to co wtedy? Jakby się stał wypadek ?
Może gdybam i się doszukuje, ale rowerzyści są dla mnie niezrozumiałym gatunkiem, tak jak nieuważające święte krowy na przejściach... a że zaraz kolejny egzamin na prawko to lepiej dopytać.
Bizi78 - 02-05-2012, 07:05
koszmarek, z twoich wypowiedzi wnioskuję, że nie jeździsz rowerem . Zobaczysz jak zdasz prawko (oczywiście życzę jak najszybciej), jak będą tobie przeszkadzać zwykli piesi, na których wcześniej nie zwracałaś uwagi. Jak chodziłem do szkoły to każdy miał wyrobioną kartę rowerową i znał chociaż podstawowe przepisy KD. Teraz niektórzy ludzie jeżdżą ze słuchawkami na uszach i mają resztę świata w nosie. Niestety musisz wziąć pod uwagę, że rowerzysta przy kolizji z autem ma małe szanse na wyjście z wypadku bez szwanku.
koszmarek - 02-05-2012, 08:17
Bizi78, zdaję sobie sprawę, że ma małe szanse, ale jazda rowerem nie zwalnia z myśłenia.
Teraz już mi przeszkadzają piesi a nawet znaczna ich większość. Na rowerzystów jeszcze jako kierowca nie miałam okazji trafić, tylko jako pasażer. Zobaczymy..
A roweru nie lubię za bardzo
dzięki za pomoc !
Juiceman - 02-05-2012, 08:41
Heh to pojedź do Kalisza na zdanie prawka. Tamtejsza ludność jak tylko widzi auto z "L-ką" na dachu od razu pakuje się pod koła Nawet przed wejściem na pasy się nie zatrzymają tylko pakują się jak ehm
akbi - 02-05-2012, 09:33
Dla osób, które mają problem z rowerzystami, polecam tygodniowy pobyt w jakimś miasteczku w Holandii ... Tam generalnie droga i skrzyżowania składają się z 3 części ... chodnik dla pieszych, droga rowerowa, droga dla aut/motocykli.
Prosta droga specjalnie nie czyni problemów, ale skrzyżowania myślę, że nie jednemu z Polski przyprawiłyby zawrót głowy
yalook - 02-05-2012, 09:58
niedalej jak godzinę temu "miła" rowerzystka chciała zakończyć żywota na masce mojego lancerka. przejechała ścieżką rowerową tuż przed moją maską nie bacząc na to, że ma ona czerwone światło, a zielone miałem ja...
Bizi78 - 03-05-2012, 00:26
yalook, może wpadłeś jej w oko .
[ Dodano: 03-05-2012, 13:40 ]
...dzisiaj miał być wypad na rowerku do Olsztyna dla poprawy kondycji a tu deszcz i burza nad Czewą .
mjsystem - 04-05-2012, 12:12
yalook napisał/a: | niedalej jak godzinę temu "miła" rowerzystka chciała zakończyć żywota na masce mojego lancerka. przejechała ścieżką rowerową tuż przed moją maską nie bacząc na to, że ma ona czerwone światło, a zielone miałem ja... |
Od razu przypomniał mi sie fragment filmu "Kilerów 2-ch" I te znamienne słowa...
http://www.youtube.com/watch?v=ktP-GRtG8_8
sieegurd - 04-05-2012, 13:15
mjsystem napisał/a: | Od razu przypomniał mi sie fragment filmu "Kilerów 2-ch" I te znamienne słowa... |
Dokładnie o tym samym pomyślałem
yalook - 04-05-2012, 18:17
ja też sobie tak pomyślałem w tamtej chwili :-{
Morfi - 05-05-2012, 12:00
Pozdrowienia z Muszyny
Cezar - 05-05-2012, 12:10
Pozdro z Warszawy
vince_81 - 05-05-2012, 12:12
...że dumny jestem jak nie wiem co, bo mój młody opanował jazdę rowerem bez bocznych kółek Jak wychodziliśmy z domu i odkręciłem mu te kółka, to pomstował jak diabli, a po godzinie zasuwał jak zawodowiec i do domu nie można go było zaciągnąć...
I niech ktoś zaprzeczy, że dzieci to potęga
vendetta - 06-05-2012, 23:07
że właśnie wróciłam z 9dniowej majówki. Kraków, Szczawnica, Krościenko, Niedzica. Jak ktoś widział czerwonego Outlandera na EL w tych okolicach to byłam ja Chociaż wolę zrywniejsze auta to Outek jednak jest mega - wygoda super.
vince_81 - 07-05-2012, 01:00
Że coś dawno kolegi fergul11 nie było... Zaczynam się martwić, że jednak teściowa go załatwiła jakąś trutką z opóźnionym zapłonem...
|
|
|